Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lendkeréklehúzó?

Egyébként ugye ezek az eszközök precizíós marógépen készültek, és a csavarok/támasztékok párhuzamossága megfelelő? Mert otthon reszelővel-kisflexxel készített szerszám lehet, hogy sokkal rosszabb, mint a gumikalapács....
Ugye mondtam, hogy nem kell nagyon kétségbe esni!

Ha valaki annyira kalapálja, általában a rideg főtengelyvég letörik. Ha csak kicsit, akkor jelelmzően csak a menet ségrül picit.
Help

Simson roller hátsó telói nagyon kemények, hogy vagy hol lehet lágy rugózásra szert tenni
S51-es Simsonhoz kellene/kérek sötöbö...
jo de akkor mit tegyek ha a tulaj meghalt es a masik legnagyobb broblema hogyan kerjem hozza a alkatreszt
kérdezd meg az előző tulajt akitől vetted a motort...
nekem ilyen gondom nincs mert a fater vette és nem lett átalakítva rajta semmi...mármint míg hozzám nem került
semmi
igen arra az van ranyomva hogy s51n de mi a biztositek hogy olyan blokk van benne
kormánynál van 1 kis tábla arra van rányomva
Segitseget kerek hogy mirol lehet felismerni hogy milyen tipusu a simsonom pl s51b-es levino van rajta a vazon meg 84-es evjarat es s51n akkor mirol ismerem meg
KÖSZÖNÖM srácok ,
Most összezavartad szegényt:)
Amúgy ilyesmi szerszámok kellenek egy generálhoz:
Remek...
Minek szedtek szét valamit, amihez nem értetek?
Előbb kérdezni, aztán szerelni.

A kisebb golyók(4darab) a kimenőtengelyben reteszelik a húzóéket, a zsinórrugó alatt kell lenniük.
A többi a nagyobbak, az evidentó, fogasonként 3darab.

Összeszerelés nem nagykalapácscal, hanem, hűtve-fűtve, de nem 110 fok fölé.
Sziasztok segtséget szeretnék kérni , a faterom széthuzta simson blokkot és a válto részböl ki estek golyok két féle méretbe és most gond lett az össze rakás , esetleg ha valaki szerelte a mociját akkor a segitségét kérem 51 s , 4 sebességes csoda
amúgy sokan csesztetnek ezzel!
de én néha jobban szeretek szerelni mint motorozni!
már függő lettem!
sose adom fel......
akkó faja.
egy saroknyira van az autószerelő !
oda eltoltam és adott hozzá egyet........
És volt otthon 10x1 es menetvágód?
Mert hogy az akkora menet, nem"normál" metrikus.
Illetve metrikus, de finom.
ez igaz soha többet olyant ami nem megy!
neked lassan anyi bajod van a simaéval, hogy én a helyedbe spórolnék 1 kicsit és vennék 1 normális állapotut
meg csináltam 2 perc alatt egy szer végig pörgettem rajta a menetvágót de a menetnek nincs semmi baja csak nem tudott rákapni!
Hali mindenki!
Olyan problémám lenne a simsonommal hogy úgy veszem észre akkor indul csak be amikor kedve van...1x jártam úgy vele h az istenért se akart beindulni semmilyen gyertyával... hazatoltam... másnap beindult és hetekig jó volt... most megint előjött ez belőle és hol indul hol nem.. néztünk már a karbit annak semmi baja... benzint kap a gyertya (nem sokat, nem keveset) szikrát kívül ad a gyertya.... gondoltunk arra h nyomás alatt nem adhatja le... na de az összes gyertya? néztük az előgyújtását annak semmi baja... gyújtótekercs kondenzátor most lett kicserélve... szikra van benzin van és hol megy a motor hol nem... hidegen is, melegen is csinálja. Semmi 5letem sincs már miért van ez... amikor megy a motor semmi baja... erős meg rúgásra indul ha leállítás után azonnal újra akarom indítani.... Ha tudtok légyszi segítsetek! Köszi!
Mondta, hogy kalapálta...

HA kalapálta, az garantáltan elgörbült, és akkor a lendkerék ütni fog, és szépen eltörti a főtengelyt.
Azért ne legyünk ennyire szigorúak! Könnyen megsérthető a menet belépőéle, még egy főtengelyen is, ami nem egy vészes dolog!
Nekem az aprilián mikor összepréselték az új hajtókarral a belépőrész megsérült picit, egy csöppet megköszörülték (nem is én, már ott ők) ennyi...
De fűnyíró (simson) főtengelyen is láttam már sérült végű menetet, de jelelmtően csak a belépő...
Persze ha nagykalipáccsal szétütötte teljesen, akkor nincs mit tenni...