Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hali!
Ha kisebb égésterű hengerfejet teszel a nagyobb furatú hengerre nagyobb lesz a kompresszió és persze ezáltal nagyobb az igénybevétel, szóval hamarabb tönkremegy a rendszer.
és mi a forgatókönyv ha a kisebb égésterű hengerfejet rakom a nagyobb köbcentis hüvelyre? hajtókarnak sanyi?
~10ccm3-el nagyobb az égéstér
Hali! Pls help: Mi a különbség a 60-as és az 51-es Simson hengerfej között? Az égéstér nagysága? A maratás? Előre is köszi
Kössz a válaszokat majd megirom hogy mi lett a vége csak kiváncsi voltam más véleményére is.
Simson Enduró csere nagyobbra (80-125cm3)ráfizetésel.

Bővebben ITT
Ezt mondom Én is.
Hello,
Kövezzetek meg ha nem jól gondolom, de szerintem egy jól kent csapágynak, főtengelynek nem szabad pár nap alatt ilyen körülmények között olyan mértékben beoxidálódnia, hogy azt ki kelljen cserélni, a rajta lévő vékony olajréteg elvileg védi.Szóval szerintem hozd el onnan a motort, és vidd egy másikhoz, vagy esetleg nézd meg magad, Bármekkora eső is esett nem szabad a forgattyúsházba nagyobb mennyiségű víznek jutni, hacsak nem volt kiszedve a gyertya, vagy a karbi leszedve.
Bocsánat, kicsi off, de muszály...

Mazda 6 xenon fényszórópárt elcserélném simsonra.

http://racing-bazar.hu/alkatre...
Köszi 5. oszt kimaradt
45,5 ös dugóval 71,5 ccm es a motor.
(ált. isk kb 5 ik osztály matematika: R négyzetpi x löket )
Köszi, akkor ez lehet 70-es ha a dugó 45,5-es bent?
71,5 ccm, utolsó előtti túlméret.
Egenn.
Hellosztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy most vett 1 haverom elvileg 1 70-es hengert 45.5 a dugó bent akkor az biztos h 70-es?
köszi a válaszokat előre is
Hát akkor higgy neki. Akkor meg minek kérdezel bennünket?
Azt azért hozzáteszem, ha előtte nem volt baja a motornak egy beázástól, ahogy fogalmaztál, nem kell főtengely csapágyat cserélni. Az enyém már párszor megázott, de ilyent még nem tapasztaltam. Majd írd meg mire jutottál, kíváncsivá tettél.
Jól ismerem mind a kettő szerelőt( a főnököt jobban) és nem hioszem hogy szopatni akar . Csak hát olyan jo lenne ha bontatlan blokk maradna. Nem tom higyjek e neki
Kössz a hozzászólásokat de egy nagyon jo ismerőse fateromnak a csávóval dolgozik( az is azt mondta amit leirtam) és attol még nem hiszem el a beázós dolgot de muszály vagyok megbízni bennük. De félek a lehúzós történettől.
Hát szntem is minél előbb hozd el a motorod onnan. Egyszerűen pénzt akar kicsikarni belőled és ennyi. Gondolom épp van nála főtengely csapágyak azt vagy megveteti veled vagy megveszi neked bele és a végén pedig csak befigyel a számla és ugyebár a pénzt megszerezte egy kis karbi kipucolással.
Szia!
Ez nagyon gyanús! Beázott a motor? Addig hozd el onnan a motorod, de nagyon gyorsan amíg teheted! Ez színtiszta átqrásnak látszik, így elsőre is.
Ki az a "szerelő"?
El kell honi onnan a motort.
Sziasztok
Fontos dologban szeretném hogy segitsetek nekem. A multkori nagy esőben kint maradt a motorom a ház előtt amig én Pesten voltam és amikor hazajöttem és mentem volna vele akkor beindult, de gyors le is állt pár püffenés után. Elvittem a szerelőhöz aki azt mondta hogy beázott a karbi és kitakaritja aztán kész. Azóta folyton szopat hogy mehetek de mikor megyek épen mindig van valami ami miatt nincs kész. Aztán tegnap előtt azt mondja hogy az egész motor beázott és főtengelycsapágyat kell cserélni. Ettől elborult az agyam.
Szerintetek lehet ilyen hogy beázik és tönkre megy tőle EGY ZSÍR ÁLLAPOTÚ NEM HAJTOTT FULL GYÁRI SIMSON amit 30-as keverékkel használtam általában 45-tel mert kiméltem.
légyszi segitsetek mert félek hogy át akar baszni boccsa hosszúságért de mindenem ez a motor
Hello!

Haver simoson enduróját(gyárilag az) cserélné nagyobb cm3-sre (80-125cm3)ráfizetéssel.Akár forgalmisra akár 50-es papírosra.

ITT bővebben.
Én is saját magamnak szedtem össze az összes motorom árát!
Nagyon király a derbid Dani. :)
Amúgy sajna nekem is el kell adnom hamarosan a simsonom. :(
Pedig nem szeretném eladni mivel az első motorom és nagyon a szívemhez nőtt, hiába mindig szerelnem kellett és vennem hozzá alkatrészeket. De hát nagyobb motort akarok vásárolni és ha nem adom el akkor bezzeg nincs nagyobb motor mivel a mostani és a következő motort is saját! pénzből vettem.