Nem tudom, h mivel mérted a 65-öt, de sztem az nem reális!
A gyári fogaskerék 50esre a 15ös, ez az mivel még viszonylag jól húz meg halad is! 16-17től annyi lesz, h nem lesz ereje és nem fog többet menni, mert nem fogja tudni leforgatni ezeket a fogaskereket rendesen a motor 4ikben!
Szóval sztem tegyél egy 15öst és akkor jó lesz!
Helloszotok!
Van egy s51-es simsonom, most 14-es fogaskerék van elöl a láncnál, és 65Km/h megy.Ha veszek bele egy 17-18-ast lesz valami nagyobb változás?
Lehet hogy fel van akadva az úszó vagy kosztól megragadt az úszó által szabályzott tűszelep. Kocogtasd meg mongjuk csavarhúzó nyelével ha fel van szerelve. Ha úgy sem jó akkor szedd szét.
Hát Dani nem azért írtam
Amúgy teljesen igazad van csak hát mint már te is leírtad az előző tulaj "okosságai" miatt még mindig szívom.
Dani jó gyógyulást!
Alex félre értettél szerintem.Én szeretem a motoromat és szerelni is szeretem.Meg alkatrész ellátás az csúcs,szerintem a simson alkatrészekhez a legkönnyebb hozzá jutni és nagyon barátságos áron .Szerintem 1 simsont 1x-er kell rendesen összerakni és akkor 10-15évig megy ha vigyázol rá akkor,is kell persze szerelni meg venni ezt-azt de hát kopó alkatrészeket kell cserélni néha de olyan nagy baja szerintem nem lesz ha minőségi alkatrészeket használ az ember. Persze ez csak az én véleményem.Gondolom azért van rossz tapasztalat a simsonoknál az előző gazdi "okoságai" miatt,de összeségében 1 olcsó és megbízható motorok.
üdv!
Hát látod Dani ilyenek a simsonok.
Már kicsit engem is idegesít a folytonos szerelése és alkatrész vétel hozzá, de hát már csak ilyenek ezek a motorok.
Hát köszönöm Dani6666 ki fogom probálni, de hogy- hogy ez nem jutott az eszembe.
De azért köszönöm.
Csibewer veled itt össze lehet futni?
Na ide is megírom hátha : Ha valakinek van jawa 350-es motorhoz dugattyú 1 db vagy párban ( nem muszáj ujjnak lennie) akkor érdekelne. Sürgős lenne!
Előre is köszönöm.
Jóéjt minden motoros társamnak.
hellósztok ma vettem 1 simsont és kellene nekem 1 sárvédő előre mert nem volt rajta ha valaki tudna az megköszönném persze olcsóban ha lehet mert hát válság van
nyíregy és környéke elönyben ja és felfogato cuccal együtt
köszike
Én is úgy vagyok vele, ha sikerülne kifogni egy jó gépet, akkor az maradna a háznál. Amúgy sem szoktam semmit eladni, ami jól bevált. A Simson-ok ilyenek, jól beválnak ha megadja nekik az ember azt ami jár, sőt a többi jó öreg régi motor is ilyen. Nekem is áll 1 Romet a garázsban, rengeteget mentem vele régen. Egy kicsi szerelés kellene neki és megint lehúzna annyi időt, amennyit eddig. Csak az azért kicsi már. De majd nézz meg egy mai robogót 15 év múlva! Nem nagyon lenne már mit nézni belőle... Na de majd, ha sikerül venni egy jó Simson-t...
Nem akarom eladni, nem azért írtam. Ilyen motort nem fogok még ki egyszer. Nem fogod elhinni, 15 éve hajtom, motorikusan rendben van azóta is. Csak azért írtam, hogy legyen összehasonlítási alapod.
Sokan árulják a motorjukat, de azt nem hiszem, hogy mindegyik megkapja azt ami jár neki. Lásd a videókat. az enyém nem megy többet mint 50-et, de nem is az a cél, hogy száguldjon, hanem az, hogy örökké menjen. A lét a tét.
Terepen meg azért némi fenntartással azért elboldogul, de tényleg nem ez az élettere.
Elhiszem, hogy jó végül is motorikusan ugyan az (gondolom), mint a normál Simson-ok. De jobb lenne nekem egy "átlagos" gép, az előbb említett okok miatt. Gondolkodtam robogón is, de azoknál nagyon nem bízom a használtakban, terepre azok sem valók, egy újnak az árából meg (és itt még csak az olcsóbb, Kínai-akra gondolok) kijön akár 3 db, jó állapotú Simson is. Ahogy láttam mostanában a hirdetéseket, gondolom olyan 70-90 között el tudnád adni az SR-ed, ha jó állapotban van.
Az igaz, hogy tényleg nem nagy embereknek való motor, már ha a méret a lényeg.
Rosszabb terepre tényleg nem ezek a motorok az ideálisak az igaz.
Nekem már régóta megvan ez a gép, nagy gond nem volt eddig vele.
A robogómmal télen nem lehet közlekedni, csak ezzel a simsonnal, aminek alacsony a súlypontja és könnyű.
Ám érdekelne, hogy mit kaphatnék érte, ha el akarnám adni.
Rendben van az enyém, szintetikus olajjal használom, 1:25 arányban, csak munkába járok vele - 5 km távolságra. Nem eredeti a festése, de nincs elhanyagolva.
Ha érdekel, teszek fel képet róla, ha komolyan érdekel.
Miért, neked olyan van eladó? Az az igazság, nem vagyok egy túl kis méretű ember, ráadásul néha rámerészkednék rosszabb terepre is (föld út, hasonlók) és gondolom az SR nem az ilyenekre való, meg...Amúgy tetszenek azok is, csak lehet, hogy hülyén mutatnék rajta.
Hello!
Dredevil szerintem,az a probléma moccoddal hogy sok benzint kap és azért fullad nekem is az volt annak idejeén vele a gond.sztem vagy a úszon állits hogy ne legyen a karbiban annyi benzin vagy a tün állits de persze ez nem 100%.
Üdv széles utat!
Üdv! szerintem 1 jól beállítót bringa km óra pontosan mér és 1-2ezer forintért márt kapsz...sőt sokkal több dolgot tud mint egy sima gyári óra és sokall olcsóbb!
Sziasztok
Nem tudom,hol olvastam,de valaki lecserélte ez első láncfogaskerekét nagyobbra és arra panaszkodott, hogy nem megy a gép gyorsabban. Én most szedtem szét a mocimat és úgy látom, a sebességmérő óra a elsö lánckerék tengelyén méri a sebességet, ebből adódóan hiába forog gyorsabban a hátsó kerék a tengely ugyan annyit forog az új első fogaskerékkel, ergó a sebességmérő ugyan azt mutatja a tuning után, viszont gyorsabban mész valójában. Méresd be egy kocsi utá-előtt haladva más járművel.
A gyári fogaskerék 50esre a 15ös, ez az mivel még viszonylag jól húz meg halad is! 16-17től annyi lesz, h nem lesz ereje és nem fog többet menni, mert nem fogja tudni leforgatni ezeket a fogaskereket rendesen a motor 4ikben!
Szóval sztem tegyél egy 15öst és akkor jó lesz!