Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Gratulálok az átalakításokhoz, Ritt! Esztétikájában, stílusában egyértelmű nyereség. Hogy oldod meg a féklámpa kapcsolót?
Üdv Royalisták!

Most pedig egy kis beszámoló a már korábban általam felhozott FIMOL adalék alkalmazásáról és tapasztalataimról!

Mint annak idején mondtam is a FIMOL-t bele fogom tenni a motorolajba! 3000-es szerviz után hazaérve azonnal "vegyi Alit" játszottam és már kevertem is a koktélt a motorba. A sebességváltó olajába 20 ml-ert míg a blokkba a dupláját öntöttem a 4T FIMOL-ból. Izgatottan indítottam be Sir Bernie-t és vártam mit szólnak izületei az új kenőanyaghoz. Azóta 700 km.-ert tettünk meg és nem bántam meg, hogy beletettem. A váltó jellegzetes markáns "csattogós" hangja elcsendesedett és a váltás sokkal-sokkal finomabbá vált. A motor járása egyenletesebb lett és a kigyorsítások dinamikusabbá váltak. Fogyasztása 3,3-3,4 l között állt be és ezt két személlyel is tudja. A grtafit jótékony hatásait már elemeztem és továbbra is fenntartom. Azért választottam a 3000-es szerviz utáni FIMOL-ozást, mert úgy gondolom ezidáig aminek le kellett kopni az lekopott aminek be kellett járódni az ennyi km alatt bejáródott. Ezt az állapotot kell minél tovább megőrizni és a FIMOL ebben nagymértékben segít! Természetesen hazugság lenne azt mondanom, hogy nem kértem ki Döme véleményét a szervíz során. Megbeszéltem vele és Ő áldását adta rá, mert Ő is úgy gondolta, hogy rosszat nem teszek ha bele teszem az adalékot. A primer hajtásba nem tettem, mert akkora a nyomaték, hogy a súrlódás csökkentő hatás miatt félő volt, hogy megcsúsztatja a kuplungot! Összegezve a FIMOL hatásait bátran merem ajánlani mindenkinek aki úgy gondolja, hogy a természetes elhasználódás idejét akár a duplájára akarja növelni!

Széles utat márkatársak!

Rubens & Sir Bernie
Igen, én sem tettem volna fel a légszűrőt, de kellett a hely a szerszámnak.... a dobozos megoldáson még én is gondolkodom.... Van még pár cucc, igen ami alakításra vár majd lassacskán. Nekem stílusidegen volt a kormány a műanyag dolgaival, de valóban ez mindenkinek az egyéni ízlésén múlik
ritt!

A magam részéről az eredetiség híve vagyok így én nem tervezek különösebb átalakítást a motoromon. Viszont, ha azt nézzük a Te általad végzett átalakítás is az eredetiségre vajaz, csak a korabelire! Nekem tetszik! Egy valami viszont nem jön be nevezetesen az, hogy levetted a légszűrő dobozt! A sport légszűrő szerintem nem való oda. Én az eredeti dobozba rejtettem volna el mivel az úgy is üres! Nagy lyuk tátong a helyén, de ez az én véleményem! Mindenki úgy alakítja, szabja testre a motorját ahogy neki a legkényelmesebb! Egy biztos! Az általad elkezdett átalakításnak még koránt sincs vége amilyen elánnal nekiugrottál!

Rubens
Nos most már okés a darab, megvannak a markolatgumik is, a kép is jobb. Mi a véleményetek? (Csak őszintén! )
Mivel kérdés érkezett a kormány szervek Doherty gyártásúak, ezek angol darabok. A szektorokat a tükröt és a kapcsolókat ( fék + kupplung,dekompresszor, index, valamint duda plusz világítás kapcsoló és a tükör)Angliából a Hitchcock-tól vettem, potom pénzért egy barátom segítségével, akinek volt dombornyomott bankkártyája Eredeti darabok egy bontott 55 ös RE kormányon voltak.
A gumi markolatok még nincsenek meg, de valahol van egy pár AMAL karom, előkeresem.
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem így az IGAZI veterán feeling.
Bocs a rossz képminőségért, mobillal készült.
Tisztelt Urak
Íme egy 1955 ös eredeti kezelőszerves, tükrös RE Bullet 500 kormány mr.Doherty-től
A gumiknak még híja van, de már keresem, van egy pár valahol
Minden kapcsoló és kar eredeti, és működik.
Sziasztok Royalisták!

Örülök, hogy jól sikerült a közös kirándulás, meg a motorszépségverseny.
Rakpartiroka fórumtársunk régen tudósított Indiából, remélem, nincs semmi baja.

Nekem, hála a dorogi szupercsapat segítségének, meglett a 7000-re áttolódott második 3000-es revízió, meg a műszaki még két évig.
Most újra pöfékelünk Sir Johnnal.

Mindenkinek minden jót, széles utat, balesetmentes közlekedést:

Sir John & Jocó
http://auto.indavideo.hu/video...

Gondoltam hátha örömmel néznétek ezt a videót :)
Hello Imre!
Megjött az óra, csodaszép! Köszönöm, gratulálok a barátodnak!
Köszi szépen Ritt! :)
Köszi Kovend! Nagyon örültünk az eredménynek, főleg, hogy rengeteg szép motor volt jelen. A Hondások valóban nagyon pártatlan döntést hoztak! A második helyezést a barátom Honda Magna 750-es gépe hozta el, ami szintén gyönyörű a maga nemében, de a RE-t nem tudta lepipálni :) Sajnáltuk, hogy "motorhang szépségverseny" kategóriát nem rendeztek, jó eséllyel indultunk volna azon is. Tervezzétek be jövő aug.20 -ra Megyert!
Szia Imre!
Köszönöm a gratulát, hízott a májunk rendesen az elismerő pillantásoktól és integetésektől, meg az ezer fotózástól, kérdésektől...stb. A porlasztó hibátlan az általad megadott beállításoknak köszönhetően, pöccre indul, és szépen, egyenletesen jár, öröm vele menni. Gyertek el jövőre Megyerre, nem bánjátok meg! Szép lenne a Honda, Moto Guzzi mellett egy Royal Enfield csapat is! Vinnénk az összes pálmát! :)
Gratula Krokis!
Sajna stornó, a maestro nem regisztrálható, amexet meg nem fogadják el :-( Azért köszi

"We do not accept American Express, but Mastercard and Visa is fine. I attach our payment options"
Szia Krokis!
Gratulálok!
Mi azért mindíg tudtuk, hogy az Enfield nagyon szép motor, de ezek szerint nem vagyunk elfogultak.
A porlasztód most már O.K. ?
Üdv: Imre
Válaszoltam is. Kétszer...
Üdv

írtam neked mailt, megkaptad?

ritt
Szia Ritt!
Én szivesen beszállnék a vásárlásba pár aprósággal. Ha még aktuális irjál egy mailt az eszeleny(kukac)gmail(pont)com-ra.

Üdv EszeLeny
Gratulálok, de mindannyian büszkék lehetünk. ShadOwneréket pedig fair play díjra kellene érdemesítenünk az elfogulatlan döntésért.
MasterCard segítségével rendeltem. A hátlapon 4+3 számjegy van, az utóbbi hármat kérik, ez a kód.
Üdv Urak, segítség kéne!

Arról van szó rendelnék magamnak egy alkatrészt a Hitchocks tól, de a postadíj 34 font mert a cucc nagy (egy kormány) viszont írták hogy 30 kg ig bármit vehetek ezért a postadíjért. Így kérnélek benneteket, aki valamit venne az oldalról PÁR NAPON BELÜL jelezze nekem, így szétdobhatnánk a postaköltséget, természetesen arányosan!

HELP! :-(
Sziasztok!
A Royal Enfield ismét GYŐZÖTT ! A "IV. Zorall Sörolimpia - Megyer" találkozón, a motorszépségversenyen vita nélkül elhoztuk az első díjat :)
Fotókat hamarosan teszek fel a találkozóról, jövőre ajánlom minden kedves márkatársnak, hogy vegyen részt ezen a 3 napos ünnepségen! Remek hangulat, közös gurulás Sümegre, a táborban kultúrált körülmények és rengeteg koncert, buli kifulladásig!
http://viharock.hu/modules.php...
Üdv

ha szabad kérdeznem Te milyen kártyát adtál hozzá a számlázásnál? Nekem Maestro-m vagy American express-em van. A Maestro-n viszont nincs a kód az aláírás mezőben amit kér. Az amex meg nincs jelölve hogy elfogadná, pedig azon van kód.... segítenél?

Köszi
Nem akarok nagyot mondani, de hellyel szinte biztos tudom "támogatni" polgármesterrel jó a kapcsolatom, minden ilyen megmozdulást támogat, normális sőt két szép hely is van, épített WC vel. Programlehetőség is adott pl....Cegléden Strand, gurulás lehet erre is...remélem nem beszéltem nagyon haza :-)
Egy kép a ligetről