Sziasztok!
Mint írtam korábban, kiköltöztünk Indiába. Képzeljétek, befejezték a régi Enfield gyártását. Már nem kapható vadonat új, a kívül vezetett olajcsöves blokkból. Emiatt nagyon felment az ára itt. Egy régi RE-t drágábban lehet venni, mint egy vadonat újat (injektorral, stb). Gyönyörű vasak rotyognak ám itt. Persze nem ritkán hárman-négyen ülnek rajta. A dízel RE-ből is fut jó sok az utakon. :)
Üdvözlet Vizhinjamból,
Végül is teljes home made Csak nehogy ezzel válts sebességet megszokásból A lényeg hogy neked tetszik, és működik, bár azt hiszem a kincsesládámban inkább keresek neked egy deko kart
Tényleg nem akarnék követelőzni, de az óráról lehet tudni valamit? Nekem a fa is nagyon jó lenne, szerkezetet teszek én bele...
Hogy a többiek hova lettek, nem'tom, én Taljánföldön tekeregtem, négy keréken, irigykedve néztem a sok mocit.
Hoztam is egy gyöngyszemet, mai kereszt(eződés)rejtvényünk címe: Na mi van?
T-kereszteződés, behajtani tilosok és kötelező haladási irány táblák kombinációival.
A helyes megfejtés jutalma elégedett vállveregetés
Mindenkinek szép napot, jó pöfékelést!
Sziasztok,
Jó tanács:
Töltsetek utána desztvizet az akkuba. Ilyentájt már lefogy a vízszint és jönnek a szusszanós leállások a piros lámpánál, főleg ha égnek a kötelező fények is.
Üdv.
Mi egy időben minden évben jártunk át motorral Zakopanebe és nem azért mert olyan rossz volt.
Bár konkrétan RE-vel nem mentem még arrafelé, de ismerve a kényelmes utazótempóját és a helyenként szerpentinekbe váltó utat, nekem kicsit eröltetett menetnek tűnik az ebéd utáni érkezés ha 8-kor van az indulás. Node nem dől össze a világ akkor sem, ha 14-15 között futnánk be.
A lényeg, számomra az aug 13-14-i hétvége ami használhatónak tűnik...sajnos biztosra ezt sem merem mondani, mert pont előtte érkezünk vissza Innsbruckból egy másik motoros kiruccról...így a fene tudja akarok-e pár 1000 km után még további két napot lenyomni a nyeregben. :-)
Így én inkább csak tartalék embernek jelentkezem.
Szervezném a Zakopane-t...
Július 24-től Augusztus 20-ig írjátok be , melyik hétvége jó Nektek !
Nekem bármelyik :)
Terv :
08.00-kor taláka az M2 Shell kútnál ( kávé , cigi , pöss , etc....)
08.30-kor indulás ( első megálló Ipolyság (( nekik Sahy )) MOL kút )
09.45-kor veretés Zólyomra (nekik Zvolen(( Balassi vár ))
11.00-kor irány a Donovaly , Liptószentmiklós , Rózsakert ( nekik Liptovsky Mikulas , Ruzomberok ), majd a Lengyel-Magyar határ és Jablonka
Kb. 13.00-kor érkezés Zakopane-ba és becsekk a kempingbe
Kb. 14-kor kaja a Kajibacka nevű - egyébként pazar - becsületsüllyesztőben , ahol szeretnek minket ( még )
Némi Okocim és " Táncos" után irány a promenad...
Innen hosszú szünet....
Kb. 23.,24.,00....-tól schlafen boogie és ébredés zúgó aggyal .
Hazaindulás akkor , amikor már birunk .
Sziasztok!
Alsóörsröl......Nagy élmény volt,még úgy is hogy az út mellől néztem végig. Sajnos egy házi baleset miatt nem tudtam motorral lemenni, ugyanígy Gyula Sopronból, Richard Bp-ről szintén autóval jött le. /Mint egy rokkant csapat/ Megcsodálhattuk ellenben, Attila , Zsolt és Ádám motorját. Viszont így csinálhattam videót a felvonulásról. Egy progi kellene szétdarabolni, mert csak max 100 mega tehető fel egyszerre. Ezuton is köszönöm Attilának a vendéglátást, Zsoltnak a szállást,nagyon jól éreztem magam, jót dumáltunk,sok jó ötletet láttam a motorján.
Már jó a kezem, vasárnap motoroztunk egy jót a párommal a Börzsönyben. Szálerdőn át vezetett az út, a napsugár csak itt-ott tudott a lombokon áttörni. Ahogy motorfékkel ereszkedtünk lefele, mintha egy nagy doromboló párducon ültem volna.
Semmihez nem hasonlítható érzés!
Üdv: Imre
Köszönöm ez teljesen kölcsönös, és ez így van rendben. Egy hétvégi fotó 3 Enfield a Tisza mellett a vezsenyi kompnál...észrevettétek hogy erősen megcsappant az oldalra írók száma? MI történt?
Szia Ritt!
Örülök, hogy némi közjáték (izzócsere, le-föl szerelgetés) után sikeres volt az index projekt. Úgy érzem, hogy a csere abszolút korrekt módon zajlott, amit nagyon köszönök. Sajnos manapság ez nem annyira jellemző... Széles utat, jó pöfögést kívánok!
Szerintem a többiek nevében is mondhatom, szívesen látunk Dél-Pest megyében körünkben. Bár ezek a találkozók elég ad hoc jellegűek. A fórum tényleg igen kihalt mostanában, vártam a beszámolót a Harley-s dologról is, de sehol semmi... A csapat másik fele nem volt valamerre?
Ma amúgy indexeket cseréltem Sir-ön VárszegiB márkatárssal cseréltünk, az eredeti royal indexekre. Nekem ez a bullet style jobban bejön (igazából nem is kéne rá index, de azért a biztonság és a kényelem nem utolsó)
Bár a darabok megtréfáltak kissé, VárszegiB jelezte hogy neki nem működtek tökéletesen, csak relé csere után. Nos én is felraktam, bekötöttem, indítom a gépet húzom a gázt, az elsők épp hogy villognak. Levettem a gázt, kapcsoltam egy indexet, aztán leállt a motor. Ezután jöttem rá hogy ezt az Amik biztos traktorra tervezték, 23 W os izzók voltak benne Tehát párba majd 50w ot szaggatott a relé, jó hogy a kis harmat erősségű generátor alaptúrán nem bírta. Vetem 10 w os (gyári) izzókat és mit ad Isten tökéletes a gép, bár egy fordítva történt bekötés miatt sikerült jól megtanulnom, le és felszerelni mind a négy indexet (naná hogy az utolsót kötöttem rosszul )
Na mindegy a gép alakul, teszek fel egy friss képet, színesítésként.
Sziasztok!
De jól néznek ki egymás mellett ! Legközelebb az enyémet is szeretném a sorban látni! Gratula és köszönet, hogy egy kis pezsgést hoztatok ide a fórumra!
Üdv: Imre
Megjött az index köszi, remélem a Tied is megérkezett ma. Megtennéd hogy megnézed hány wattos égők vannak az indexedben amit küldtem? Mert ebben bika nagyok vannak, nekem is alig akar világítani, szerintem ettől van... ha nem akkor vevő leszek a relédre is
Nekem sok-sok türelemmel, saccperkábé a 15. próbálkozásra.
Szerintem az ingyenes, de felárért vsz. stabilitást igérő szerver enyhe pressziója lehetbeleprogramozva, mert eleinte tipikusan 1 mega alatt becsukta a túlpart a letöltést, maximum 2 megáig engedett, majd végül egy hoppra lejött mind a majd' 20 mega.
Ha szabadna, kérnénk szépen képeket!
Köszi!