Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok.
van 8 liter Agip Racing 2T olajam
3500 ft/liter
Postai utánvéttel tudom küldeni bárhová, személyes átvétel pedig Nyíregyháza, Debrecen vagy Nyírmada területén megoldható
Köszi a választ. Már csak a grafitos zsír dolgaira vagyok kíváncsi.
Hello mindenki!

Le tudja nekem írni valaki, hogy mi a különbség a 10W-40 és a 20W-50 olajok között? Valamint az is érdekelne, hogy a grafitos zsír mire való pontosan és mik a tulajdonságai. Köszönöm a válaszokat előre is.
Semmi gond a jogban biztos jártasabb vagy nálam.
Én jól megtisztitom egy rövid sörtés műanyag kefével majd utánna használok olyan vegyszert ami lehozza azt a sok tapadós trutyit.
látszik, hogy nem vegyész vagyok
Én maradok a petrónál, és a 600-1000km fújásnál. Jó a MOL lánctisztító spray-e is, de de 4-5 alkalomra elég, míg 1 liter petró töredék áron 10-20 alkalom.
a d3 az valami petró szerű
a 2000meg olyan mint a mosogatószer, ezt nem szabad megvenni.......
Amugy honnan tudod, hogy oldoszeres, vagy nem?
A brigeciol nem lemosó? Én ugy tudtam. hogy csak egyféle van.
Lehet,hogy tévedek ezekszerint .
mielőtt hajba kapna a nép:
hónapokig áztattam o-gyűrűket benzinben és kutya baja sem lett még a leggagyibb kínainak sem
szóval az szar duma hogy káros neki, ezt csak az állítja aki el akar adni sokkal drágább tisztító folyadékot

bioetanolban is ázott, de az még a spayt sem szedte le, nemhogy a gumit bántaná
etanolban csak pár hétig ázott, mert felborítottam és kifolyt
szóval kívül kefe utána meg benzines rongy

vagy homokbánya..... az is leszed mindent
44 000-nél cseréltem láncszettet a hatszázason, és ebben 4-5 pályanap is volt... mindig brigivel mostam, szezononként 2-3 alkalommal

(mielőtt parttalan lesz a vita: kurvára nem mindegy, hogy melyik Brigeciolt használod, az oldószerest vagy a simát...)
Cica! Ha vízzel öblítgeted mit vársz?! Komolyan?! :) Petrót is lecsapatod slaggal?
Igaz volt minden szavad! De , h jött ez ide?
Senki nem mondta, h nem kell lemosni!
Én speciel öreg szakiktól tanultam,hogy a láncot kizárólag petróleumos rongyal lehet tisztítani! Átitatom a rongyot petróval és sztenderen forgatva a kereket közben az átitatott rongyal a láncot befogva tekerem a kereket és ez által a láncot!
Anno voltam én is olyan hülye,hogy brigéciollal,ecsettel átmostam a láncot,aztán vízzel lecsapattam! Aztán csodálkoztam rajta,hogy egy pár ilyen mosás után V-alakban maradtak a szemek több helyen! Vagyis egyszerűen berohadtak a szemek és nem tudtak visszaállni a rendes állásba!
Viszont a láncot mindig lepucolom,mikor már látom,hogy kezd dzsuvás lenni,mert a kosz-homok koptatja a láncot! Éppen ezért mert karban tartom a láncomat,meg lehet nézni,több mint 30e km van benne,de még semmi nem látszik rajta!
A kenőanyag felveszi magába a port, mindenféle szennyeződést, és ahogy surlódik a láncon ebből lesz a trutyi továbbá ez csiszatolja a láncot. Ha lemosod, és utána újra befújod kenőanyaggal, nem lesz semmi baja! Viszont részemről a témát lezártam, vélemény marad!
Brigéciol D-3 és Brigéciol 2000 márkanéven szénhidrogén alapú és vizes alapú fémfelület zsírtalanító
Bocs Bear dr de mintha a petróleum is szénhidrogén alapú lenne.
Mindazon által igazad van nem jó a láncokhoz mert kimossa a kenőanyagot a görgőkből. Nem maró hatású.
a brigéciol erősen maró hatású, a gyűrűk gumiját bánthatja. A sima petróleum az ajánlott. Azt írja a gépkönyv is.
Megnöveli a lánc élettartamát, de nincs értelme, végülis.
Én semmivel nem tisztítom mert nem látom értelmét, de ez én vagyok, ha tisztítanám akkor petroval amit minden kúton és gazdaboltban lehet kapni és nem drágább mint a brigi.....
Nem árulok semmit:) Akkor pedig, mondd már el mivel mosod a láncot? Vagy semmivel? A brigéciol hamar elpárolog, utána befújod láncspray-vel és meg van oldva a tisztítás-kenés. Az o-gyűrűket nem bántja, akkor mi a hiba? Az a kis víz ami van benne, az simán rámegy a láncra egy esőzés stb során is akár, és ha nem támadod be nagynyomásúval nem is jut el olyan helyre ahol kárt okozna. Szerintem.
Van eladó brigid?....mert akkor érthető....és nem a jelentős hanem a jelentéktelen része petró a többi víz és emulgálószer, hogy keveredjen a petróval, de erősen korrozív anyag ami nem annyira jó....szerintem, de mindenki azt használ amit akar....Te is
jelentős része petróleum.... Tökéletes láncot tisztítani.
a brigéciol nem petróleum, csak annyi, gondolom.
Mi bajotok van a brigéciollal? Szervízkönyv is petróleumot ajánl láncmosásra.
Motor típustól is erősen függ, mennyit kell bontani stb.....5-10 között...