Sziasztok.
van 8 liter Agip Racing 2T olajam
3500 ft/liter
Postai utánvéttel tudom küldeni bárhová, személyes átvétel pedig Nyíregyháza, Debrecen vagy Nyírmada területén megoldható
Le tudja nekem írni valaki, hogy mi a különbség a 10W-40 és a 20W-50 olajok között? Valamint az is érdekelne, hogy a grafitos zsír mire való pontosan és mik a tulajdonságai. Köszönöm a válaszokat előre is.
Semmi gond a jogban biztos jártasabb vagy nálam.
Én jól megtisztitom egy rövid sörtés műanyag kefével majd utánna használok olyan vegyszert ami lehozza azt a sok tapadós trutyit.
látszik, hogy nem vegyész vagyok
Én maradok a petrónál, és a 600-1000km fújásnál. Jó a MOL lánctisztító spray-e is, de de 4-5 alkalomra elég, míg 1 liter petró töredék áron 10-20 alkalom.
mielőtt hajba kapna a nép:
hónapokig áztattam o-gyűrűket benzinben és kutya baja sem lett még a leggagyibb kínainak sem
szóval az szar duma hogy káros neki, ezt csak az állítja aki el akar adni sokkal drágább tisztító folyadékot
bioetanolban is ázott, de az még a spayt sem szedte le, nemhogy a gumit bántaná
etanolban csak pár hétig ázott, mert felborítottam és kifolyt
szóval kívül kefe utána meg benzines rongy
Én speciel öreg szakiktól tanultam,hogy a láncot kizárólag petróleumos rongyal lehet tisztítani! Átitatom a rongyot petróval és sztenderen forgatva a kereket közben az átitatott rongyal a láncot befogva tekerem a kereket és ez által a láncot!
Anno voltam én is olyan hülye,hogy brigéciollal,ecsettel átmostam a láncot,aztán vízzel lecsapattam! Aztán csodálkoztam rajta,hogy egy pár ilyen mosás után V-alakban maradtak a szemek több helyen! Vagyis egyszerűen berohadtak a szemek és nem tudtak visszaállni a rendes állásba!
Viszont a láncot mindig lepucolom,mikor már látom,hogy kezd dzsuvás lenni,mert a kosz-homok koptatja a láncot! Éppen ezért mert karban tartom a láncomat,meg lehet nézni,több mint 30e km van benne,de még semmi nem látszik rajta!
A kenőanyag felveszi magába a port, mindenféle szennyeződést, és ahogy surlódik a láncon ebből lesz a trutyi továbbá ez csiszatolja a láncot. Ha lemosod, és utána újra befújod kenőanyaggal, nem lesz semmi baja! Viszont részemről a témát lezártam, vélemény marad!
Brigéciol D-3 és Brigéciol 2000 márkanéven szénhidrogén alapú és vizes alapú fémfelület zsírtalanító
Bocs Bear dr de mintha a petróleum is szénhidrogén alapú lenne.
Mindazon által igazad van nem jó a láncokhoz mert kimossa a kenőanyagot a görgőkből. Nem maró hatású.
Én semmivel nem tisztítom mert nem látom értelmét, de ez én vagyok, ha tisztítanám akkor petroval amit minden kúton és gazdaboltban lehet kapni és nem drágább mint a brigi.....
Nem árulok semmit:) Akkor pedig, mondd már el mivel mosod a láncot? Vagy semmivel? A brigéciol hamar elpárolog, utána befújod láncspray-vel és meg van oldva a tisztítás-kenés. Az o-gyűrűket nem bántja, akkor mi a hiba? Az a kis víz ami van benne, az simán rámegy a láncra egy esőzés stb során is akár, és ha nem támadod be nagynyomásúval nem is jut el olyan helyre ahol kárt okozna. Szerintem.
Van eladó brigid?....mert akkor érthető....és nem a jelentős hanem a jelentéktelen része petró a többi víz és emulgálószer, hogy keveredjen a petróval, de erősen korrozív anyag ami nem annyira jó....szerintem, de mindenki azt használ amit akar....Te is
van 8 liter Agip Racing 2T olajam
3500 ft/liter
Postai utánvéttel tudom küldeni bárhová, személyes átvétel pedig Nyíregyháza, Debrecen vagy Nyírmada területén megoldható