na, aki a Tescoban vásárol olajat meg is érdemli a motorgenerált..... www.olajshop.hu olcsóbb, gyorsabb, vagy travolta innen, vagy bármi csak ne benzinkút és ne Tesco. A Lidl is árul azt miért nem ajánlod? Vazze.
A MOL es a Castrol is gyart jo minosegu motorba valo olajat. Vegyel azt bele :) A Z750-be mehet a fullszint szerintem. A viszkozitas feleljen meg az eloirtaknak, es gol...
Sztem azon az utalványon vegyél valami mást és tegyél bele normális, MOTORKERÉKPÁRBA való olajat! Nem egy költségvetés romboló tétel, főleg ha szereted a mocidat!
"Nyissuk meg, de ne vegyük le az olajbeöntő nyílás sapkáját.
Ha ezt nem tesszük, a motorból kifolyó olaj vákuumot okoz a motorban. Így lelassul a fáradt motorolaj kiömlése és egy része benn is maradhat."
Csak erre akartam célozni, hogy akkor szerintetek érdemes-e rajta hagyni ?
Hát éppen ezért tettem itt fel a kérdéseimet az olajjal kapcsolatban.
Szerszámaim megvannak, nem először cserélek olajat, csak azt nem sikerült még kiderítenem, hogy leengedés előtt le kell-e csavarni a beöntőnyílás kupakját?
Elvileg ha lecsavarom gyorsabban kifolyik, de valahol meg azt írták, hogy ne csavarjuk le.
Hát az autós olajakat felejtsd el és ha ennyire benne vagy a témában inkább keress egy ismerőst aki leengedi az olajat még azelőtt hogy valami gondot okoznál magadnak.
Gondolok én beleszakított leeresztő csavarra nem megfelelő olajra.
Valszeg szerszámmal sem vagy eleresztve.
Adott egy 2004-es évjáratú Kawasaki Z750. Ehhez szeretnék olajat venni. Ha minden igaz, akkor ebbe 10W40-es fél szintetikus [ha esetleg tévedek javítsatok ki ] olaj az ideális. A helyzet a következő: karácsonyra tekintettel fogok kapni egy nagyobb összegű tesco utalványt . Mivel úgyis vásárolnom kell olajat ezért gondoltam miért ne utalványból vegyem meg kvázi "ingyen"? Természetesen nem a tesco gazdaságos olajra gondolok, hanem pl. kapható náluk MOL illetve CASTROL márkák is.
A gond az, hogy elég sokat olvasgattam ezt a topicot , és valahol írták, hogy motorba csak motorolajat vegyünk. Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy szerintetek ez jó motorba, vagy csak autóba használható ?:Castrol
Szerintetek mi a különbség a fekete és piros kupakú között ?
Lenne még egy kérdésem: az olajcserét otthon szeretném megoldani. Az olaj leengedése közben az olajbeöntő nyílás kupakját ki kell csavarni ?
Illetve ha szeretném kiöblíteni az olajdeknit, akkor az pontosan hogy tudom megtenni ? Ha leengedtem az olajat, akkor egyszerűen utána töltöm, hagyom állni picit, amíg az is kicsorog, és mehet bele az új olaj ?
szerintem semmi különbség nincs köztük még a viszkozitásuk,dermedéspont, lobbanáspont, sűrűségük is ugyan az csak a nevük más.Valószínű hogy név változtatás történt
www.olajshop.hu olcsóbb, gyorsabb, vagy travolta innen, vagy bármi csak ne benzinkút és ne Tesco. A Lidl is árul azt miért nem ajánlod? Vazze.