Az kevés lesz ugyanezt összeraktuk az én motoromra ( 2-3 évesen, 10 000 km-el vásárolt sport/túrasport motor, 5 évre, 50 000 km futásra ) nem casco-s, nem hiteles, nincs töréskár és nagy motorkrach se nyilván, ennyi idősen.
Értékvesztéssel, tárolással együtt havi 49 200 Ft jött ki, minden egyes hónapra, évi 10 EKm futásra.
Így van, a motorozás alsóhangon ( évi 8-10 EKm ) havi 40-50 000 Ft, télen-nyáron.
Ehhez képest kétévente elspórolni azt a kétezer forintot, tényleg hatalmas deal.
Kb 2db iridiumos gyertyát adtam el két év alatt, szóval tőlem aztán senki nem veszi el a piacot. De ha mégegyszer tennék ilyet a motoromba (kizárt) akkor is itthon venném számlára. Megjegyzem SV-ben egy nagy szar volt az iriumos.
Az NGK CR9EIX iridium gyertyát én is a netten keresztül rendeltem 2300 forintért és 38000km van a gyertyában és még mindig üzemel semmi bajom vele ha hamis lenne nem hiszem hogy elmenne ennyi kilométert probléma mentesen pedig a bolti ára akkoriban 5150 forintba került volna.
Igazad van,ne nézegessünk át a földgolyó másik oldalára,elég ha a szigetlakókat nézzük meg,ott is annyi.Ők hogy csinálják ,ja, csak az EU országokat büntetik ilyen "kokain" olaj és egyéb alkatrész árakkal. Már sorry,de nekem mindezt 1/3 jövedelemből,3X-s áron,hát köszönöm, igy Én is egyre több minden szerzek be külföldről.
Pl: putoline olaj, a moped91 Kft-nél a motoromba 18900ft/4liter.Az angoloknál 300forintos árfolyamon számolva,ugyan ez az olaj 11-12e forint.
Az említett gyertya, az amiknál, webshopokban,12-14eft/4db, nálunk, több mint 32eFt/4db
De tőlem nem mesze van egy olajnagyker,shell olajakat veszek nála.és megfizethető áron kapom,számlára,és nem betárolt 1-2 éve flakonozott olajak.
Pl: Shell Ultra 5w-40, 7360ft/4 liter,(autóba) mig máshol 11800ft vagy még több.
Szóval ezért kacsingatnak sokan más források felé,bár a rizikó benne van.
Én csak ritkán szólok hozzá, inkább csak olvasgatok, de most nem tudtam megállni.....
A motorosok nagy részének közel millás, millás, vagy több millás gépei vannak.... sok valaki azt sem tudja, hogy hány 100 ezer forintos sisakot vegyen... sok azt sem tudja, hogy hány 100 forintos pupos ruhát vegyen... sok azt sem tudja hány 10 ezer forintos kesztyűt vegyen................................. de kutyát szopna két forintért ha apróbb dolgokról van szó.... tisztelet a kivételnek, nem álltalánosítani akartam, illetve akarok, nem is bántásként írtam és nem is vita indítónak.
De nem értem azt, hogy egy olajcsere, ami a többi motoros költséghez aránylag nem nagy... miért nem biztos helyről szerzi be a motoros.... bemegyek a motorosboltba... a tulajt ismerem mert álltalában 90% ők is motoroznak... megveszem a dolgokat.. kicserélem.. van számla róla.. ha baj van tudom kinél kell reklamálni, vagy esetleg a nyakát megszorongatni..
Tavaly láttam itt 1800Ft is Castrolt árulni... normális helyen akkor 3 rugótól kezdődött.. akcióba 2900Ft volt. Nem gondolkoznak az emberek vagy pancsolt vagy lopot és nincs harmadik alternatíva... lehet, hogy meguszta a pancsolttal és most dicshimnuszokat zeng róla.
Ez csak az én véleményem, és senkit sem akartam megsérteni.
öööööö, nem is keresem.......azért mert én megtalálható vagyok és semmi kedvem egyedül elvinni a balhét egy véletlenül kamu vagy lopott darabért......ha egy tőlem származó cucc meghibásodik vissza tudom passzolni annak akitől vettem mert számlám van róla és nem nekem kell állni egy esetleges motorgenerált........az előbb említett gyertyát én közel a duplájáért kapom mint amit írtál eladási árnak(most néztem meg) a densot valamivel olcsóbban......na most ez talán kínában kerülhet a gyártónál ennyibe.........de mint mondtam eszemben sincs senki zsebében turkálni és ezután sem fogok a netről rendelni továbbértékesítésre cuccokat....... viszont ezt abbahagyhatjuk, nem akarok összeveszni senkivel és mindenki onnan vesz bármit ahonnan akar..
Sanyi, ez azért nem teljesen igaz. Én már kb 5 éve szerzek NGK-t külföldről, és eddig még 1 nem volt hamis, sőt, nem is hibásodott meg 1 darab sem amit eladtam. Van egy megbízható eladóm, csak tőle vásárolok ilyet. Az, h te ezt nem találod meg, attól még nem hamis...
Van különbség persze......annyi, hogy a nagyobb vásárló még 8-12%-kal többet kap mint én, de ezekben az esetekben ahhoz, hogy neki is megérje 70-75%-ot kéne kapniuk ami azért eléggé kérdéses. A ebay-ről és hasonló helyekről lehet rendelni nagy tételben is valóban olcsón, de akkor ugye újra ott a származás bizonytalansága. Na mindegy, nekem nem lesz több vagy kevesebb attól ha valaki a netről rendel hisz eddig sem tőlem tette.......
Ahelyett hogy bélyeg gyűjtésbe fogtam volna.