Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem az eddig használtak kb azonos futást produkáltak. Motul, Shell, Fuchs.
Esőt egyik se bírja igazán, úgy párszáz után lejönnek sajnos :(
Meleg láncra fújt MOL lánc spray bírta eddig a legtovább!
Ok majd azt is kipróbálom. Jó persze mindegyiket ledobja magáról de valamelyiket nagyon gyorsan.
nekem a valvoline fehér többszöri próbával nagy tempónál 1000km fölött is bírt, igaz 2kilónál azért dob a rendszámra is ......olyan amit nem dob le soha még nem láttam bár ettől még lehet.....
Ja már azt hittem hogy hamisítják ezt is Amúgy melyik ami olcsóbb és jobb? Én eddig Castrolt meg putoline-t használtam de egyik sem valami tartós
Ez így van, én az 5-re gondoltam, hogy nem kéne.......nálunk bőven elég a 10-es is....
A 60as nem folyik jobban, pont hogy kevésbé folyik. Viszont pályán extrém terhelés van, és magasabb olaj hőmérséklet, folyamatos magas fordulatszám. A 40es olaj ott már lehet hogy kicsit híg ilyen terhelés alatt.
Dehogy hamisítják, többnyire csak szórakoztam, bocs......de azért van annál jobb ami nem is drágább....
Már a Motorexet is hamisítják?
Megköszönném ha bővebben kifejtenéd a véleményed róla
Ez az állandóan előkerülő olaj téma... Én már lassan tényleg nem tudom mi a jó, lényeg hogy túrázni télen is jó a 10W-40 :D
Amúgy az 5W-sek már általában igencsak drágák szoktak lenni, a 40-50-60 pedig tényleg attól függ mennyit pályázol. Bár azért ha jól tudom a 40-es motorkímélőbb, csak éppen a 60-assal erősebb lehet a gép, mivel jobban folyik, ezáltal kisebb az ellenállás, viszont pont ezért valamivel gyengébb a kenés, és kevésbé tapad meg a falon.
továbbra is ajánlom: http://www.olajinfo.hu/ .......akkor 0W-30-as is lehetne télen, de mégsem jó igazán....
5W40 vs. 10W40 - Meleg oldalon ugyanolyan viszkozitásúak. Hidegben viszont folyósabb az 5W40. Ésmivel nincs olyan olaj ami hidegen ne lenne túl sűrű: az 5W40 jobb kell legyen, azaz nem hiszem hogy elmondhtó az hogy túl híg :)

Ferko! Az 5W60... háát nem biztos hogy meleg oldalon ilyen sűrű kell, bár őrült fordulaton és nagyon felmelegedett olajjal lehet pont ez fog még legendő oldajfilmet adni. Olajnyomás mérés valóban jó lenne kitalálni ezt :) Az szerintem fontosabb hogy a MOL SL besorolású (a 10w50 is), szóval egy csomó paraméterben igen jól teljesít..... Én maradnék a 10w50-nél,kivéve ha sokat van indtózva hidegben (sokat pályáztok hidegben? :) )
Köszi a válaszod.

Egyszerű utcai, normális felhasználás.
Pálya kimaradtt, eddig....
Attól függ mire használod. Ha ilyen időben közlekedsz 10W-40, nyáron 10W-50, pálya 10-15W-60........én a motult és valvoline-t használom, de a többi sem rossz.....az 5W-30-40 talán vékony lenne......
Szia Tsanyi úr!

Megtudod mondani 750-es gsxrbe (k6-k7) mi a gyári motorolaj előírás?
10-50-et szokott kapni.
Jó e az 5-40 vagy 10-60?
Te mit tennél bele?
Köszi
Van aki jót gyárt, van aki olcsót.......mondjuk ha rossz és drága már tényleg gond......
Ezt hogy érted?
Érdemes tanulmányozni: http://www.olajinfo.hu/
talán mert motorex?
Mitől lehet hogy vettem Motorex 622 nevű piros láncspray-t és nincs színe?
Nem rossz otlet az 5W60. Igaz ez egy igen tag viszkozitas tartomanyu, csucs minosegu olaj, de a 60 resze az erdekes. Palyan (foleg melegben) szinte vegig csutka gazon megsz. Itt sokkal SOKKAL nagyobb hoterhelese van az olajnak, mondt mondjuk kozuton. A melegebb olaj konnyebben folyik, higabb. A 60-as pedig magas homersekleten vastagabb, azaz nem folyik annyira - jobb kenest tud biztositani. Persze igazabol hogy mi az idealis azt olajnyomas meressel lehetne kideriteni, de az R6R erre alapbol nem kepes. Szoval be lehet probalni a 60ast, de elvileg a 10W50 Dynamic is boven eleg kellene hogy legyen. (10w40 mar nem biztos) En legalabis igy tudom :)
Shell Advance fehér láncspray 1.900Ft (bevezető ár)
Info: www.motoralkatresz.eu ; info kukac motoralkatresz.eu
Nálam a Mol Dynamic Racing 10W-50 2700/l, olajszűrő 1400, levegőszűrő 7900.
Szia!
Shell Advance Ultra-t tudok (100% szintetikus) 3100/l-ért, esetleg Fuchs Pro4 3200/l. Persze vannak olcsóbbak is, de 1100-ba ezeket tenném.
Olajszűrő 1400 olaj mellé vásárolva.
Légszűrő 8900.
K&N örök légszűrő kb 15e.
Hali!
CBR 1100 XX - be milyen olajat ajánlanátok? Ja és mennyiért ...+ olaj és levegőszűrő...
Köszi előre is