Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Van nálunk is egy ilyen üzlet majd összeszedem az alkatrészeket aztán Mehet a gyártás a hozzáértőknek, nekem még szemüveg is kellene először is.
Úgy tudom van Zeegen elektronikai szaküzlet. Ott megveszed az alkatrészeket, aztán tavasszal összerakom neked, bele a 12Vos adapterbe.
Így van. Ha nem folyamatosan használod, csak néha egy napra, akkor nem kell ilyen kütyü.
Nyugodtan ráteheted. Nem folyamatosan, egy napra havonta.
Azt hiszem megkérem az egyik barátomat hogy akkor konstruáljon egy ilyen áramkört.
Ez egy olyan szerkezet, ami stabilan tartja a töltőáramot, az Általad beállított értéken.
Egy-két alkatrészt felismerek.
Ez nekem magas, mire jó egyébként?
Ne is mert úgy sem tudnám megcsinálni.
Ha minden igaz, nincs benne más, mint egy trafó, graetz híd, meg kondi. Elvileg ahogy töltődik felfelé az akku, úgy csökken magától a töltőáram. Tedd rá, és mérj rá párszor napközben. Ennél jobbat nem tudok. Mondhatnám hogy csinálj egy egyszerű LM317-es áramgenerátort, de nem mondom....
Egy napra tenném rá havonta, csak nem teszi tönkre az általam közölt paraméterekkel.
Nekem a gyári csepptöltő stabil 50mA-t nyom, de ez autóakkuhoz való. Motorakkunak ez sok, ha folyton rajta van....
hajrá.
Vigyáztam de nem eléggé. Úgy néztem még tölt azért.
Így gondolom Én is de azért a biztonság kedvéért felkerestem ezt a topikot mert ugye a kérdezni nem szégyen.
na erre vigyázz mert fingvékony vezetékek hamar elfüstölnek a töltőben.
elméletileg az aksi névleges teljesítményének 10%-val lehet tölteni. ha egy söntöt beraksz akkor jó is lehet de ha havi órákat akarod tölteni akkor nem lehet a leírásod alapján nagy baj.
Most a simson akkuját töltöm de sikerült a biztit kicsapatnom mert remegett a kezem aztán mindjárt szikrázott, szerencsére volt tartalékban.
Értem, köszönöm a válaszodat. Mindegy úgy döntöttem hogy havonta egyszer egy napra ráteszem és egy barátom majd rámér időnként az akkura hogy hogyan áll töltésileg.
Nincs ráirva csak az hogy 6-12 voltos és piros led a töltés zöld ha jó minden.
Jó reggelt!

Megnézted hogy hány mA-s a gyári csepptöltőd?
CSŐ!
Igen & OK !

Léptem . HALI
Üdv elektro-motor!

Igen az akkura rákötve mértük ezt az értéket, ez fölé nem igen ment 1 óra elteltével sem, akkor talán nem gond ha havonta mérés nélkül 1 napra ráteszem tölteni.