Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azt hiszem jövőre veszek egy MZ-t és inkább azzal indulok. Elegem van a Pannóniából.
Igen, neked.
Van fekete vezeték a 3 sárgán, és a piroson, meg a zöldön kívül?
ha már akku töltő
egy kicsi off:
nekem csinált egy kiskunhalasi emberke nagyon király töltőt
6v-12v
0,2-0,4-0,6-0,8-1,0-1,2amper max töltőáram
töltés után átvált csepptöltésre
teszteli az akkut, kijelzi a töltési folyamatot
igény szerint a töltőáram más is lehet
azt hiszem 8 pénz volt, vagy 6 ?
akit érdekel írjon a címemre aztán megadom a gyártó elérhetőségeit
index villogtatót meg fesszabályzót meg mittudomén miket is csinál
ezt nekem mondtad? mert mi is kontakt hibára gyanakszunk...
télen hóban fater nem jár a csopperral meg mióta észrevette, azóta sem, szóval rajta vagyunk
A gyujtáskapcsoló is lehet.
Van a fesszabályzón egy fekete vezeték?
De garantáltan lesz, ha rövid időn belül nem oldod meg a túltöltést.
hálistennek még akunak nincs baja
Ha folyamatosan akarod tölteni(hogy ne szulfátosodjon el), akkor csepptöltő kell. Egy pici 4-5 AH-s akkunak bőven elég kb 10mA. Ez bőven elég arra hogy az akku folyamatosan "mozogjon", és szinten maradjon. Csepptölteni úgy érdemes, hogy előtte teljesen feltöltöd az akkut, mivel a lemerült akku feltöltéséhez a csepptöltő kevés. Másik módszer az, ha automata töltőd van, és azt hagyod rajta. Ez figyeli a feszt, és ha 12,5V alá megy, akkor elkezdi tölteni, egészen 14,4V-ig.
Akkura rákötve ?
Van egy sanda gyanúm, hogy sok lesz, amit az a tápegység lead. Ezek olyanok, hogy 17V körül van a terheletlen feszültség, és a névleges ampernél áll be 12V-ra .
13,8 V körül mozog az érték, digitális műszerrel mérve.
Kapcsold rá az akkura, és akkor mérd mag, a V-ot. és írj, mit mutat a műszer. Ha 13, 5V körül van akkor jó. Ha 14,4 V felett van akkor nem jó.
Majd ellátogatunk arrafelé, csak ne használj szakszavakat mert azt nem tudom értelmezni.
Magadnak?
Erről van szó, ez egy sima konnektorba dugható tápegység.
De nyáron részletesen elmagyarázom neked, sörök ellenében.
Nyugodtan ráteheted. De legjobb, ha rákötsz egy izzót az akkura, majd amikor a feszültség lecsökkent 12V-ra , akkor izzó le , rá a tápegységet. Megméred mekkora a feszültség ha az akku feltöltött állapotú, nem lehet több max:14,4V-nál. De van egy olyan tapasztalatom, hogy a számítógép tápegység feszültsége kevés lesz a töltéshez.
a ytx4l-bs aksira nem kell rázúdítani paksot. kicsivel is beéri. a sima töltés nem hátrány mert minek a váltó áram akku töltésre mikor a legegyszerűbb laptopban is hasonló battery van.
Egyszer már töltöttem egy akkut egy kimondottan orosz töltővel, azzal nem lehetett felügyelet nélkül hagyni. Ez csak egy kicsi robogó akku úgyhogy ezért gondoltam ilyen egyszerűnek tűnő megoldásra.
te csepptöltésre akarod használni akkor a 12.6-12.8 az aksi nyugalmi feszültsége. ha erre 2-3 tizedet rá tud tölteni akkor már jó. lehetne ragozni de ha nagyot akarsz vegyél régi orosz töltőt az 16 volt-al és 15 amper-ral tölt.
Már vettem egy töltőt de az más akkuhoz kell, erre már nincsen keret. Az akkut pont tavasszal vettem. Majd ez lesz a következő beruházás.
na ja mindig másra kell......
nem mindegy hogy most egy töltőt veszel vagy tavasszal egy akkut?
Jó reggelt!

Köszönöm, akkor majd lesem a fórumot! Rátenném hosszabb időre is ha nem tölti túl csak tönkretenni sem szeretném az akksit.