Rendben, magam is ezt terveztem, csak szeretném tudni, hogy tudom kiszűrni, hogy sem a fesszabnak, sem a generátornak nincs baja, és nem fogják tönkreverni egymást az új akksi betétele után. Meg persze az akkut sem. Én sem vagyok akkuárus.
Yuasa akku jó minőségű?
köszi ini holnap megoldom ja még egy kérdés nekemegy ns125F em van és kellene 2 idom hozzá amilyen csak R en van!
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/090916/nsr125_87_
www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thu
mb/090916/nsr125_87_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
a kérdés az hogy az ujabb nsr eken ill ve mind1 milyen típusu motorokon is ua. a "felfüggesztés" tehát pl egy nsr125 99 esről is feltehetném az enyémre passzol-e?(sajnos egy 97 es géphezmár nem igen találni idomokat)köszi mindennemü segítséget!
ui.: igen magyar vagyok
csak rossz a billentyüzet!
jaja néztem de azértez elég parasztság már nemazértakkor fizettessék ki de 1ideje filozunkrajta mi a faszt kell ezzel csinálni! szerintetek ilyen tesco meg auchan vagy valami hasonlóban lehetséges?
akku benne volt egy dobozban, és az akku mellett volt egy flakon is nem?
eddig csak ilyeneket vettem
de lehet külön is akkusavat venni nem egy nagy pénz
beleöntöd egyszerűen........
először a cellák tetejéig kicsit vársz magyon óvatosan megrázogatod (ki nem fröcsögjön mert mar mindent, ruhád teli lesz lyukkal)
utánna feltöltöd max jelzésig
általában marad valamennyi sav
srácok kéne egy kis help vettem egy aksit szárazat(toplite 12n5-3b)típusu de nem tudom h kell felsavazni...csomag tartalma volt egy akksi egy gumicsö meg csavarok!Sürgös volna
Helyzetjelentés:
Elvittem a hibásnak vélt akkut ismerőshöz, aki rámért. Alig 5V volt benne. Azt hittük először, hogy kuka, de biztos, ami biztos, feltették tölteni. Sikerült beletenni stabil 13V-t, két mociban is kipróbálták, és úgy fest, hogy nem lett cellazárlatos. Mikor érte mentem, betettük a Tengai-ba próbaképpen, mert abba is ugyanolyan akksi való. Stabilan tartott 12,50V körül alapjáraton, fordulaton tovább töltött. Indításkor egy-egy pillanatra leesett olykor 8-9V-ra, aztán jött a megszokott 12V fölötti nafta.
Abban maradtunk, hogy este hagyom az akksit motoron kívül, kicsit megcsiszolgatom a sarukat, és csak akkor teszem be, mielőtt indulok a Tenere-vel hozzájuk, hogy megmérjék azt is, hogy lekapcsolt állapotban van-e bármi kóbor áram, ami leszívhatja az akksit. Meg hogy egyáltalán hogy tölt?
Gyanakszunk még arra is, hogy öreg az akksi, és túl sok benne a víz. Szóval nem vetettem el az új akku vásárlásának ötletét, csak előtte szeretnénk megbizonyosodni róla, hogy nem valami más-e a lúdas, ami kinyírja az akkut. Generátor, vagy fesszab...
Itt tartunk most. Köszönettel fogadok további tanácsokat is!
A maximális töltőfeszültség 14, 4 V lehet. A baj akkor van, ha ennél magasabb.pár tized volt, és gázfejlődést okoz az akkuban, majd a szétforrakt lemez cellazárlatos lesz. Aztán megpusztul a fesszabályzó,és még a generátor is károsodhat.A feszültséget valami jó minőségű műszerrel mérjétek.
Yuasa akku jó minőségű?