Big broders mindíg figyel , az az első hogy megnyitom és az utolsó lap amit törlök az a webkamotok !
A fönököd mostanában nagyon aktív ! Jó fej lehet !
Pl én egyáltalán nem vagyok motorszerelő , viszont soha nem vittem szervízbe technikát , legyen az sor négy vagy V8-as . Szerelőm sem volt , pedig gyorsulási versenyekre is jártam , még a bécsi éjszakába is . Motorral is és V8-assal is ! 90-es évek legeleje !
De mert nem vagyok szerelő ez szégyen ? Kérdem én ? Az jobb szerelő aki azt is mondja magáról hogy ő szerelő ?
Én értékelni tudom azt is ha valaki csak a tapasztalatot ossza meg , lehet többet segít mint egy okoskodó szerelő !
Ha azt mondja a gyar hogy 0.1 es 0.2 kozott jo, akkor kik vagyunk mi hogy felulbiraljuk ? Plane sokak itt nem is motorszerelok csak szeretnek motort szerelni...
Mindíg a közép értéket próbálom megcélozni , ha nem megy inkább a nagyobb érték fele megyek . Ha hézagot ellenőrzök és az a tűrés minimum értékén van , biztos hogy nem hagyom ott , hanem növelem a hézagot közép értékre , vagy annál nagyobbra ! Most is volt egy szívóm 13-századon ami belefér a tűrésbe , de nem hagytam ott hanem cseréltem lapkát / 10euro/db / / és 18-ra raktam !
Mi szerelő érdeke? Sűrűbb szervizelés vagy ritkább?
A jónak is vannak fokozatai...
Nem egyszer állítottam már 2x is egymás után hézagot mert nem tetszett a hangja pedig simán benne volt az intervallumban
Na szevasztok nagyok ! Végeztem a betonpumpával mára , ! A gyári lapkák 10e /db, a karbik alján a műanyag tölcsérek 5e /db és a tűzkarikák 6.5/ db e volt , Így összesen volt 100 egynéhány euró . Ezeket a Kawasaki Vösendorf Bécs melletti központi raktárból hozták ! A győri Kawasakinál rendeltem / most biztos kinevettek / gázbovdent , kb 8000e ft , szelepdekni tömítést 15e valamennyi ft ,/ nem szilóval / gyertya nyílás tömítést 4 db nem emlékszem mennyi , ezeket hollandiából hozták a Kawasakitól , még teló olajat vettem, így volt közel 40e ft ez a tétel .
Ezek nem is olyan drága holmik ha például mondom nektek egy szaros generátor 1550 euro .
Viszont a fékekre sokan panaszkodnak hogy nem jók gyengék szarok ! Persze hogy szarok , pálya betéttel felkenődik az autó hátuljára a városba , a túra betéttel meg felmegy a pályára , eltüzeli a betétet , üveges szar lesz , aztán csodálkozik hogy a következő 10e km-en meg normál tempóban is szétbassza a tárcsát .
Hangsúlyozom a gyári sem pályára optimális , viszont tökéletes keveréket rendel a gyár és igaz hogy gyorsabban fogy , de megáll vele még a mozdony is ! Nekem nem kellenek a hatdugós csiribiri szarok , /nem véletlen tértek vissza sb-ben is 4dugósra / bőven elég a gyári 4 dugó , viszont megveszem a gyári betéteket 50 euro/db /nem pár hanem db / ! Lehet nevetni , de a mozdony megáll és a tárcsák is hibátlanok , pedig terelem a vasat nem öregurasan !
tascner ! a múltkor tényleg elszégyeltem magam hogy 6 hézagmérő vegyítésével mérek pontos hézagot , nos szert tettem egy K-D Tools USA gyártmányú colos hézagmérőre baszott jó köztes értékekkel . 0.04 , 5 , 6 , 8 , 13, 18 század stb . Gondolom azért ezeket a bútordarabokat te is értékeled !
A Magyar Vagon és Gépgyár szerszámgép üzemébe hogy a pitlibe ne tudtak volna század pontosan esztergálni , köszörülni , marni ?! Ezt kikérem a volt vagongyári szakik nevében ! Édes apukám a kisérleti üzemben volt géplakatos , katona sem volt ezért a szolgálati időt a kisérletibe töltötte ! Egyébként háttal kiválóan motorozott , még a városban is , és olyannal is szórakoztak ki tud messzebb beugratni egy folyóba /ipar csatorna /pannóniával . /idén 75 éves / Szóval volt kitől tanuljam a hülyeséget !
Szerintem még az új sincs pont középértéken, hengerfej felújító haver aszonta, hogy ha a határértékhez képest is 5 század eltérés van még véletlenül sem nyúlnak hozzá. Mondjuk én azért megtenném, de ők nem és naponta csinálnak párat.
Azért a pénzemért én el várnám hogy pontosan közép értéken legyen az a szelep hézag.....
Mert biztos jó az a tól-ig érték csak az nem mindegy hogy 3 ezer után kell ismét állítani vagy 15után
pár éve csináltun egy suzuki vitarat a fö tengelyt 2 3 hajtoját fel szorták mert a ember nem halotta hogy kopog . edig le tolt vele 15 000 -ret szépen szol pesten a klauzár utcában csinálták csapágyat is csináltak hozzá .. na ha az birja szerintem kel birnia a vez tengelynek is .. de még ijet nem csináltunk !
Baszki a másik hogy mindig előveszel.Addig tuti nem szólok,csak olvasgatom a hülyeségeidet,/ami megjegyzem nem könnyű minimum 3x kell átfutni/
És csak megtalálsz egy generátorral minimum.
És még fel vagy háborodva mert visszaszólnak?
Nos még egyszer leírom egyszerűen hogy még egy diszlexiás vonatavezető is megértse.
A generátor leégését a deklire mért igen erőteljes kétszeri ütés okozta.
A második generátort meg a rosszul megválasztott kontár tekercselő cseszte el.
Nem megfelelő gyári menetszám,huzalvastagság és huzal minőség miatt ment a kukába.
Egy gyári bontott generátor megoldotta a problémát maradéktalanul.
Viszont még mindig adós vagy egy válasszal hogy hanyadik blokk szolgál a 240e-ret futott bontatlan járgányban?
Mert így marhakönnyű hogy az óra eredeti a többi meg KB 50 ugyanolyan motorból való.
Találtam 29 mm-est. Valamelyik Ferrariba olyan kell, de 3 mm fölött indul a vastagság, és 4.5 körülig megy ami a yamahába kell az meg 2-3 mm között van.
A Vez tengely a hirdetésben picit pittinges...érdemes vele foglalkozni? Mármint mondjuk felszórják vagy felhegesztik nitridaljak, vagy visszaedzik, visszaköszörülik...bírni fogja? Csináltattál már ilyet, érdemes? Most nekem nem nagyon kell, mert ugye alig van 30 e az egyik 1100-ben a másik blokk meg a 4 bütykös tengelyekkel van...az meg talán örök mint a nyomor.
nem szoktam mostanába szoba állni veled ... de az éven 3 embernek javitotam már motorját akik ismernek téged személyesen .. szó mi szó szoba jöttél .... hiszen mindenki látja a civakodásunk ! --
szo szerint ......................
nem rossz gyerek zoli de egy eget veröen büszke nem barom !!! .....
A fönököd mostanában nagyon aktív ! Jó fej lehet !