A lényeg hogy vitonos legyen. Ennek finomabb az anyaga, hőálló, benzinálló. Ha jót veszel, akkor kibír 10 évet is. Ha sima vízhez való, olcsó sza...t veszel, akkor max 1 év és túróvá válik, ereszteni fog. A sima ~2-300 Ft, a vitonos meg ~800-1400 Ft. A vitonos általában barna, de ez nem tudom mennyire szabályszerű. Érdemes csapágyboltban venni az ilyet, mert ott nem ba...ak át. A zöld `huber` az nem vitonos...
Heló! Szimeringből van lényeges különbség kínai meg mondjuk egy német között?tudom hogy a német jobb de mennyivel különbözik az élettartamuk? Itt a boltban taiwanit tudnék venni,vagy rendeljek inkább de akkor meg plussz postaköltség. Véleményetek?
Sima sziloplasztot eleve nem használunk ilyen helyen, mert nem benzinálló. Ami viszont a legfontosabb, ecetsav képződik kötés közben, ami eszi a fémet. Az alut meg pláne. Szerelő-tömítő paszta kell oda, de ha nincs szétbarmolva a tömítő felület, akkor elég a műszaki rajzlap, zsírral bekenve.
A paszta felejtős! Amennyiben eddig szakszerűen javították (nem csavarhúzóval feszegették szét) akkor elég a papír tömítés. Mondjuk én inkább csinálok magamnak, mert a bolti nagyon vékony.
viton a gumi neve valami fluoros műgumi vagy mipicsa
még a szaga is más mint a kínai szaroknak