Üdvözlet!
3-4 motorozás után egyszercsak megállt. KTM SX250 (2003). Hazavittük, levettem a hengert..hát nem fogadott szép látvány. A dugóból letörött egy darab és végigcsikarta a henger falát..
Kérdésem, hogy mennyibe kerü felújítani a hengert+ minden, ami ezzel jár... dugószett, hajtókar, főtengely esetleg.. tehát tip toppra. Vagy esetleg valami más megoldás?A válaszokat előre is köszi!
Sziasztok van egy peugeot speedfight motorom, és most vettem rá egy airsal 50cc sport alu hengert. És azlenne a kérdésem,hogy milyen főfúvókát rakjak a karbiba(17.5) hogy ideális legyen? Előre is kössz a válaszokat. :D
szia!
Beszéltem Tomival Október 13 körül viszi el 100k az ára
én veszem a komplett tömítés szettet elméletileg ebben az árban benne van minden remélem jól választottam
helló lenne 1 kérdésem van 1 honda tact robogóm nem rég cseréltem benne főtengely csapágyat kb 1000 km futot és megint széthullott az egyik csapágy de mindig a varió felőli. egyszerűen nem tudom mi lehet vele jó hangja is volt meg ment is ahogy kell..külön olajozása ki volt kötve mer állítólag szar volt az olaj pumpa benne.én keverem az olajat a benzinbe..nem tudom hogy főtengely csapágyat nem az kente valahogy mer kinai robogónál már hallottam róla hogy olajpuma olajozta a csapágyat
Tompa Tamást próbáld meg Szajolban!
Rajta és magamon kivül mást a környéken nem tudnék...
Nekem meg kevés az időm ilyen nagy dologra, főleg, hogy fix időpontról van szó. Kevés időmre akad bőven sok kisebb munka...
Szolnokon az elsőt Zoltánnak hívták a másikat Tibornak!
Egyik sem szakszervizes!
Kezdem tisztalappal!
Ki tudja vállalni blokk bontással a vezérmű lánc cserét + még a felmerülő hibák javítását? A lentebb írott időben?
nem ezzel a hibával volt a másik két szerelőnél!
nem ment az egyik henger+karbiszinkront kértem!
üdv
Nem teljesen alapul véve a jelen esetet. De az "átbaszott a szerelö" dolognál jön vissza az:
-Lehet a szerelö több dolgot cserélt volna, csak hát nem volr rá keret vagy idö, ezért a végeredmény sem tarós, de tüzet ideiglenesen eloltottuk.
-Ha egy szerelö hibázott, vissza lehet söt kell vinni a munkáját, és szembesíteni vele, lásd tegnap a kuplung...nem elvinni egy másikhoz, hogy majd azzal lapátoltassuk vissza a szart a lóba, vagy otthon neki állni elemezgetni...
Sziasztok. Yamaha tdr 125 ccm 1997-es evjaratu motorom van. Igazabol a problema h menet kozben megallat aztan be se indult. nagynehezen rajottem h a gyujtas felol a szimering a hibas de mostmeg mar szikra csak akadozva van. gyertyapipat levettem es a kabelen neha athuz a hengerre a szikra neha nem. valakinek valami otlet?
bocsánat furcsa érzéseim vannak ! két oldalt beszélünk egy hibárol 4 -en de azt hogy 2 szer teli folyt a motor hengerei ... arrol csak 2 nap mulva kapunk emlitést ................ aztán megy hogy szar az akkkuu kurva szar.... és vagy indit vagy ... nem 3 nap mulva ki derűl 10 éves az akku és szar a töltés ! .............. nem tudom azt is értem hogy kevés a pingvin és sok a vadász ................. azt is értem hogy ha valaki motorozik lehet hot hülye a szereléshez ...................... mindent el hiszek az is tudom ahogy amotoros tásadalom szará szegényedett és mindenki a szart patkolja ............ de némi űgyeség ,,, némi alap ismeretek nélkűl , szerszámok nélkűl
ne áljunk neki otthon atom reaktort csavargatni ..................... vigyűk el egy kurva szerelöhöz ha átbaszot ..... vigyűk egy másikhozz ,, elöbb utobb talál egy normális meg bizható szerelöt ..................... EZT BECSÜLJÜK MEG és amit mond HAGYATKOZUNK A TAPASZTALATAIRA ................amit mond hogy csere ! az csere !
az orvosnál sem vitázik az ember hogy már pediglen ................
ennyi ...........
eről mi már beszéltünk 3 hete ! el is mondtam ha van merszed hogy csináld ,,, azt is montad szolnoki vagy mesze vagyok neked ..................
azt is le irta itt már mindenki ............. hogy két meg oldás van vagy nitelsz vagy bontasz .............. azt is el montam 12 000 ft a nitelés és válalom a garit mint mindenre 1 évet ........... azt is el montam ha nem bontom aláncot kb 35 000 pénz a dolog ...............
mind ezt 3 hete ................. Bocs ............ mit kéne még mondani ?
sziasztok!
Olvasgatok és látom most is én vagyok a porondon !
Leírtam hogy 2 szerelő is átbaszott + várom annak a szerelőnek a jelentkezését aki elvállalná!
De ahelyett hogy persze gyere hozd el megnézem megoldjuk mindenki csak azon nyargal hogy mennyire nem értek hozzá!
Van egy motorom baja van meg kéne oldani!
tudom hogy van más baja is mert nem szépen jár és pörög mint a többi gép!
Én hideg burkoló vagyok kinn dolgozok Németbe voltak tanulóim de nem úgy álltam hozzájuk ,hogy hülye vagy fiam ha megkérdezett valamit hanem elmagyaráztam neki mit hogyan csináljon mire figyeljen oda és akkor talán jó lesz!Ha elakadsz valamiben szólj és segítek! ezért vagyunk emberek és nem állatok!
Nem vagyok egy analfabéta most is a feliciámon cserélek féltengely csuklókat hengerfej tömítés állítom a szelephézagot kuplungot cserélek kompletten és vízpumpát is! mindezt csak azért írtam ,hogy nem kell másról vélemény alkotni míg nem ismered!
tiszteletem mindenkinek és szeretném ha nem én lennék a téma!
Ha én olyan nagy motorszerelő lennék mint mások szívesen segítenék aki kéri ha olyan dolog van amit én tudok mint profi szerelő ,hogy ő úgysem tudja otthon megcsinálni akkor felajánlom neki hogy hozza el és megjavítom vagy esetleg megpróbálom, feltárom a hibákat és a javítási lehetőségeket és az anyagi vonzatok!
Tiszteletem!
egy lófaszt a teszkós krova túl drága ! a pijacról veszem azokat a jó villáskulcsokat amik kézzel görbülnek előnyös mert ha nem férsz oda odahajtod, ha nagyon kihajlik visszaütöm kalapáccsal
Tájékoztatni kell a kuncsaftot hogy szerinted nem jó,van rá mód hogy némileg meghosszabbítható a kehes gebe élete de nem javaslott.Mert ha ez elromlott az meg az is......stb.
És egyszerű ha nincs gyomrod nem vállalod.Nem lehet mindenkit kiszolgálni.Van ilyen.
Slussz.
Jó nézd Zoli nem tagadom volt olyan munkábajárós simsonom, hogy csak tolásra indult, mert szétvolt potyogva a tügörgőskosár...
Szégyen szégyen de jártam vele melóba.
100 n evett 6ot és max 50el kopogott...
Itt nem arról van szó mit csinál valaki saját felelőségre szükség esetén, hanem arról, ha elvállalsz egy munkát amiért garanciával tartozol és a becsületed múlik rajta akkor mi az.
Más amit szükség esetén magadnak a nyomor miatt megmókolsz és más amihez a neved adod és pénzt kérsz érte!
Tudod jól 99% ban nemszoktam Tasival egyetérteni, de ebben a vezláncos témában igaza van.
Blokk szét, mér, szemrevételez, takarit, hibátlanul összeszerel....
De akkor másik téma:
Mindig látni a videokat itt az oldalon, hogy észnélkül fúrógéppel forgatva a szelepet összetaknyolják a fészekhez!
Eddig mióta az oldalon vagyok egyszer nemolvastam, hogy valaki kiosztotta volna a népeket a baromságról!
Szelep-szelepfészek között sokmindent befolyásol a tömitőél mérete!
Észnélkül a csiszolopasztából furógéppel forgatva a szelepet biztos kap "minden jót" a szelepvezető is.
Főtengelyt indikátorórával hányan mérnek meg beépítés előtt?
4t tengő is tud görbülni, csavarodni...
Váltókapcsolóköröm illeszkedést hányan mérik beszerelés előtt?
stb...
Majd jön ferivagyok a teszkós krovakészlettel és ő megmókol mindent...
Azért fasza hogy egy kérdésből aszongya:
"otthon nekiálltam vezérműláncot be lehet e fűzni blokkbontás nélkül vagy mindenképp kell az egészet szétszedni?-ből már ott tartunk hogy a motor árának minimum felét kell rákölteni szigorúan,és gyári technológiás komplett motorgenerált kell csinálni a garázs előtti placcon.
Be lehet fűzni?
Be.De nagyon nem javallott mert kevés ehhez az úr szerelési ismerete és az alkalmazott technológia amivel kivitelezhező más problémához vezetne.
Javaslat keressen egy olyan szerelőt akiben megbítik és konzultálnon a javítás anyagi vonzatáról vele.
Pont.
3-4 motorozás után egyszercsak megállt. KTM SX250 (2003). Hazavittük, levettem a hengert..hát nem fogadott szép látvány. A dugóból letörött egy darab és végigcsikarta a henger falát..
Kérdésem, hogy mennyibe kerü felújítani a hengert+ minden, ami ezzel jár... dugószett, hajtókar, főtengely esetleg.. tehát tip toppra. Vagy esetleg valami más megoldás?A válaszokat előre is köszi!