A baj ott van hogy emberek vagyunk.És mint ilyenek sajnos az ÉN szemszögből nézzük a dolgot.
Tehát az olyan idealizmus hogy mindenkinek jó legyen nincs.
Hidd el a cucializmusban lehet naggyából jó volt de csak úgy kicsiben és olyan műanyag trikós izzadságszagúan.
És akkor is a keveseknek jutott a jó lét.
A különbség hogy nem ordított annyira a pofánkban a szakadék mint most.
És azt ne mond hogy ma olyan szar neked és a többieknek akik itt írnak.
Le merem fogadni hogy bárkinek aki ide ír van minimum 1 motorja,kocsija,2-3 TV-je,számítógépe,van vezetékes víz a lakásban,központifűtés,a gyerkőcnek is mobilteló,legalább 4-5 pár cipő.
Emlékszem anyámék meséire mikor az utcából 20-an-30-an jöttek össze egy embernek a házában aki olt annyira pártfunkciós hogy lehetett TV-je.
És gorenjéért sem azért mentünk ki mert olyan olcsó volt hanem azért mert ha nem voltál csókos pártfunkiós nem kaptál LEHEL-t.
Mi mákosak voltunk mert a 80-as évek elején az egyik rokon az orionnál volt osztályveztő így lett egy fekete-fehér TV-nk.
Erre azt szoktam mondani, képzeljétek el, hogy EGY EMBER SZUPERCÉGE ELŐÁLLÍT MINDENT.
Amit csak el tudsz képzelni. És m inden 1 forint.
Honnan lesz 1 forintod?
Csak hitelből...
A tekercsek felső kivezetése a következő tekercs alsó kivezetéséhez van kötve. Az utolsó tekercs alsó kivezetése pedig a testre. Az előző (kisvasmagos) tekercsekkel jó volt csak leégett.
Zoli ..ez amit írsz elgondolkodtató .... nem sirom vissza .....
De valojábban mi ajobb az emberek tömegének az ,hogy a volt magyar csepel müvek x sok dolgozoval elöaáálitotak egy el avult pannoniát ,, ..amit lehetett használni ,, nem volt olyan jó mint az Mz és a TRIUMP-okal fel se vette a versenyt de x,y 22 000 embernek volt léte ,, célja, munkálya
Ma 500 ember a ktm -be sokal jobb minöséget állit elö ... kinek jó ez , a tökésnek , neked ? gondlékodjál ... ugye ugye
akkor az átkosba tudtál ... MA... NEM
Ma 10 millio ember / eltart x pártot y számu létszámát , akik lopnak is
/ eltart x számu cigányt , akik lopnak is
/ eltart xy számu nyugdijast akik a te adod-bol utaznak mindenhol
/ eltart 500 e munka nélkűlit akik fele nem is akkar dolgozni
Most komolyan, szerinted ez így jó 3 miilio tartson el 7 millio
Nem a cucializmusal volt ott a baj .. aban az idöben ha maszek voltál te voltál az isten teli lovéval A BAJ mostani sok ingyen élövel van !
Azt ne mond, hogy adásvételi szerződést kötöttel, az éppen aktuális világpiaci árfolyamon.
Én cserélnék, gondolkodás nélkül, azonnal. Többet utaztam akkoriban a szüleimmel a környező országokban (nyugaton is), mint most. A hitel nélkül ELŐRE kifizetett (add ide a lét, majd szólunk pár év múlva, ha lesz autó) a új 120-as Skodánkkal...
Váltóáramot kapsz a tekercseken. Amikor mondjuk feszültség maximum van a tekercseken, sorbakötés esetén a pozitít kivezetést a másik tekercs éppen aktuálisan negatív végéhez kell kötni, mert különbem kioltják egymást.
Az indián sztori is kissé másképp zajlott....miért, nem akartuk?....utólag persze, hogy mindenki azt mondja, hogy ő tudta előre pedig nem, nem tudtuk mi lesz.....még most is akarnám, hogy tudom mi lett legfeljebb másképp csinálnánk.....,de jobb lenne a kádár rendszerben élni?.....én akkor nem voltam nyugaton, de keleten is csak 1X az ndk-ban.....
A tekercsek úgy vannak eltolva egymáshoz viszonyítva, hogy a feszültséghullámok átfedjék egymást! És az egyenirányított feszkó viszonylag sima legyen, ne hunyorogjon a lámpa pl.
Akartuk, mert volt gorenje, meg nyithattunk Bécsben (tényleg Bécs, ha valaki nem Wien-t ír az irredenta?) kávéházat.
Miközben heppiztünk Bruckban a KGM áruházban, meg asopping szitiszüdben, az elvtársak molnárkocsin hurcolták ki a dokumentumokat a levéltárból az éj leple alatt.
Erre azt szoktam mondani, hogy az indiánok is kúrvára örültek, mikor egy vödör aranyért kaptak egy törött zöld üvegcserepet...
Akarta a halál.Annyira elkúrták hogy örömmel átdobták a szocik bárkinek.
Addigra a nagy jólét amit most sírunk vissza kinyírta és megnyomorította az egész gazdaságot.
Amit az első dollárhitelek ideig-óráig elkendőztek.
A kib...ttt szocik mást nem is tudnak.
Látszatra a népeknek minden jó de felvett hitellel lehet tanárfizetést meg mindent tenni de most szívjuk meg.
Üdv mindenkinek. Egy Simson világítással küzdök ami nem akar összejönni. Adott a 3 nagyvasmagos tekercs. Ha külön-külön mérem 4- 13 voltig termel fordulattól függően, terhelés nélkül. Ha sorba kötöm őket leesik 3-5 volt közé. Nem testzárlatos egyik se. Az ellenállásuk 3-4 ohm körüli egyenként. Miért nem adódik össze a feszültség ha sorba kötöm őket? Köszönettel várom az ötleteket.
Tehát az olyan idealizmus hogy mindenkinek jó legyen nincs.
Hidd el a cucializmusban lehet naggyából jó volt de csak úgy kicsiben és olyan műanyag trikós izzadságszagúan.
És akkor is a keveseknek jutott a jó lét.
A különbség hogy nem ordított annyira a pofánkban a szakadék mint most.
És azt ne mond hogy ma olyan szar neked és a többieknek akik itt írnak.
Le merem fogadni hogy bárkinek aki ide ír van minimum 1 motorja,kocsija,2-3 TV-je,számítógépe,van vezetékes víz a lakásban,központifűtés,a gyerkőcnek is mobilteló,legalább 4-5 pár cipő.
Emlékszem anyámék meséire mikor az utcából 20-an-30-an jöttek össze egy embernek a házában aki olt annyira pártfunkciós hogy lehetett TV-je.
És gorenjéért sem azért mentünk ki mert olyan olcsó volt hanem azért mert ha nem voltál csókos pártfunkiós nem kaptál LEHEL-t.
Mi mákosak voltunk mert a 80-as évek elején az egyik rokon az orionnál volt osztályveztő így lett egy fekete-fehér TV-nk.