Gondolom azért kerül ennyibe, mert még le kell papíroztatni itthon. Meg jól át kell nézni, mert olaszba gyakran szűk a hely, meg ilyesmik, mondjuk ez a kisebbekre jellemző.
Hiflofiltro
Sziasztok! Ilyen légszűrőt vettem a géphez, kétféle anyagból áll. Az lenne a kérdésem hogy kell olajozni, vagy szárazon kell használni? Egy sima szivacs volt belevágva előtte, de azt azonnal lecseréltem miután megvettem a motort.
Hali. Nem 400-as de brutálisan korrekt áron van .........
Ha most vennék megnézném tutira
Haver akarta megvenni de végül CBR-lett belölle. http://olx.hu/hirdetes/kawasak...
Ha nem akarják, hogy pénzt adjak nekik akkor nem adok nekik pénzt. Majdnem írtam sok mindent, de minek húzzam fel magam. A kötelező az kötelező. Casco-t meg csillagászati árakon szerintem a motorosok 98% nem köti, meg mert olyan drága, hogy nem érdemes.
hát ezen én is felhúztam magam, autónál futottam bele az 1 hónapba, ugyen annyival előtte fel kell mondani az előző biztosítást, és 43helyett 58 lett, ha váltottam volna akkor 30... Kicsit berágtam, írtam is panaszlevelet, de nulla reakció a biztosítótól... Itt nem a hűséget díjazzák... Minden évben át kell kötni 3 kattintással.
Ez okos, miért nem jutott eszembe? :O Jövőre eszközölök valamit mert ez egy vicc, hogy 15e-el kezdtem 2 éve és most 23e -_- "Köszönjük Dániel a hűségét és már 3. éve balesetmentes és a pénzét hozzánk adja be. Jutalma, hogy 5eFt-al többet adhat nekünk! :) "
kicsit körbe kell nézni, és egyből tízezreket spórolhatsz. üzembentartói a vidéki nagymama nevére (ingyenes a bejegyzése), kötelezőre meg hobbijármű biztosítás, és máris harmadára csökkent az éves összeg.
Ezért váltok minden évben valamelyik online alkusz cég segítségével. Ugyan a bónuszom már nem tud hova nőni de anno amikor még évfordulónál a bónusz is növekedett akkor is mindig magasabb díjat közöltek hacsak nem váltok vagy kötöm újra az adott biztosítónál.
Amúgy egy jó dolog van abban ha elmúlik az ember 30 éves és több, mint 10 éve van jogsija azt fika kötelező díjakkal jutalmazzák. Próbáld csak ki, írd be minden adatot mondjuk a biztositas.hu-ra csak a születési évvel és a jogsiszerzés évével játssz egy kicsit 30+ és 10+-ra, csodát fogsz látni. Minden járműnél meg kell nézni a biztosítási évforduló előtt 60-30nappal a következő időszaki díjakat és szívbaj nélkül váltani ha van olcsóbb. Akármit is próbálnak bemagyarázni, semmi hátrányod nem származik az olcsóbb kötelezőből csak több marad benyára.
"– a gyártási évben és az azután következő 3 naptári évben: 345 Ft/kilowatt
– a gyártás évét követő 4-7. naptári évben: 300 Ft/kilowatt
– a gyártás évét követő 8-11. naptári évben: 230 Ft/kilowatt
– a gyártás évét követő 12-15. naptári évben: 185 Ft/kilowatt
– a gyártás évét követő 16. naptári évben, valamint az azt követő naptári években: 140 Ft/kilowatt
"
Jjárműadó motor életkor és teljesitmény alapján.
Emlékeim szerint a fiataloknál kb. 30-350ft/kw az idősebbnél az utolsó kat.(talán 15évtől?) asszem 160ft/kw körül.Ez ugye sportgépek esetén 10-80e/év között...
Bizti nagyon változó(cég, megye, életkor, vezetői endeély ideje, bonus-málusz besorolás) kb. 3-60e/év közt nagy a szórás!
Műszaki 2évente 4eft a hivatalos ár erre rájön maszekoknál az "állapotfelmérés" így ha nem állami hivatalba viszed kb. 10-15e
Meg a benzin ami most 400-430 közt/liter...
Bérek:
segédmunkások,stb. 60-70e
fizikai munkások 70-150e
szellemi munkások 100-400e
Fonokomnek epp azt ecsetelteltem hogy mit kell fizetni magyarorszagon egy motor utan. De nem tudtam osszegeket mondani. Mondanad hogy kb mennyit kell fizetned evente?
Bemondták több helyen.....idén a biztosítók visszatérnek a régi metódushoz és gyorsan visszaemelik a díjakat a pár évvel ezelőtti szintre, aki emlékszik tudja, hogy a baleseti adó bevezetésekor nagyot csökkentettek....nekem a kamiont indoklás nélkül felmondták évfordulóra (bonusba kerültünk és olcsó lett volna, többen jártunk így) és a következő legolcsóbb helyen 250000-el drágábban tudtam megkötni, az azutáni 1-el drágább már 450000-el volt drágább....
Valaki mondja már meg,hogy miért van az, hogy a tavalyi kötelező biztosításom 17eFt volt az idei meg 22eFt? Balesetmentesen közlekedtem egy évet és ezt azzal jutalmazzák, hogy 5eFt-al növelik a díjat? Mi a kuki van ezzel a rendszerrel? Törjem össze magam és akkor kevesebb lesz? Vagy váltsak biztosítót, mert az új tag kedvezményt kap a hűségest meg lehúzzák?
Hát ezek szerint pont emiatt lett más rúgóstag belerakva, mert a gyári kipurcant.
Nem érzem a kanyarokba, hogy bizonytalan lenne a motor hátulja, de köszi a leírást , minden esetre megnézem és megpróbálok allítani rajta.
Köszi a válaszokat !A jelenlegi állapotnak,mindenesetre meg van az a nagy előnye,hogy biztos nincs széthajtva a motor....Hát meggondolom még,hogy visszaalakíttatom e,ha ezzel esetleg csapágyasra verhetem a motort.
Sziasztok! Ilyen légszűrőt vettem a géphez, kétféle anyagból áll. Az lenne a kérdésem hogy kell olajozni, vagy szárazon kell használni? Egy sima szivacs volt belevágva előtte, de azt azonnal lecseréltem miután megvettem a motort.
Ha most vennék megnézném tutira
Haver akarta megvenni de végül CBR-lett belölle.
http://olx.hu/hirdetes/kawasak...
Amúgy pont idősödve több a baleset.
Papa beakadt gázzal ront be a plázába.
Amúgy egy jó dolog van abban ha elmúlik az ember 30 éves és több, mint 10 éve van jogsija azt fika kötelező díjakkal jutalmazzák. Próbáld csak ki, írd be minden adatot mondjuk a biztositas.hu-ra csak a születési évvel és a jogsiszerzés évével játssz egy kicsit 30+ és 10+-ra, csodát fogsz látni. Minden járműnél meg kell nézni a biztosítási évforduló előtt 60-30nappal a következő időszaki díjakat és szívbaj nélkül váltani ha van olcsóbb. Akármit is próbálnak bemagyarázni, semmi hátrányod nem származik az olcsóbb kötelezőből csak több marad benyára.
– a gyártás évét követő 4-7. naptári évben: 300 Ft/kilowatt
– a gyártás évét követő 8-11. naptári évben: 230 Ft/kilowatt
– a gyártás évét követő 12-15. naptári évben: 185 Ft/kilowatt
– a gyártás évét követő 16. naptári évben, valamint az azt követő naptári években: 140 Ft/kilowatt
"
Emlékeim szerint a fiataloknál kb. 30-350ft/kw az idősebbnél az utolsó kat.(talán 15évtől?) asszem 160ft/kw körül.Ez ugye sportgépek esetén 10-80e/év között...
Bizti nagyon változó(cég, megye, életkor, vezetői endeély ideje, bonus-málusz besorolás) kb. 3-60e/év közt nagy a szórás!
Műszaki 2évente 4eft a hivatalos ár erre rájön maszekoknál az "állapotfelmérés" így ha nem állami hivatalba viszed kb. 10-15e
Meg a benzin ami most 400-430 közt/liter...
Bérek:
segédmunkások,stb. 60-70e
fizikai munkások 70-150e
szellemi munkások 100-400e
Ezek nagy átlagok és nettó, ami zsebedben...
MZ re meg valami 2e körül.
Inkább a járműadó zavar, ugye a 7R 122paci....
Nem érzem a kanyarokba, hogy bizonytalan lenne a motor hátulja, de köszi a leírást , minden esetre megnézem és megpróbálok allítani rajta.