Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia! Évjáratot nem írtál, de itt meg tudod nézni, hogy melyik jó hozzá.
Bocs azt meg nem írom mérgembe hogy ZZR 1100 -ról van szó .
Sziasztok !
Ma cserélni szerettem volna a gépen a láncot , lánckerekeket .
Mult héten megrendeltem a szettet , meg is érkezett és csak most szembesültem a ténnyel , hogy nem olyat küldtek ami nekem rajta most . Ha valaki meg tudná mondani , hogy melyik az eredeti rávaló lánckerék és hány fogas az első és a hátsó azt megköszönném .
Itt van a kép arról ami rajta volt és amelyiket küldték . A kúposat küldték most a sík volt rajta .
De átmérő azért gondolom mindig ugyan az. Na most utánajártam, 7,48mm lapka kell hozzá és abból van különböző vastagság. Tény hogy rendelni kell, de nekem a fószer azt mondta hogy neki van raktáron csomó méret. Na remélem nem átbaszás lesz. Azt valahogy le tudom ellenőrizni hogy egyáltalán cseréltek benne lapkát?
Sziasztok!

(ZZR400 1996)

Megmértem a szelephézagokat, kipufogó sor 0,23 körül van 3 kivételével (0,18 0,20 0,28) (zzr600 0,22-0,31 a megadott), szívó sor 0,17 és itt is 3 kivétel van (0,12 0,13 0,16) (zzr600 0,15-0,24 a megadott.

A kérdésem az, hogy a megadott "tól-ig" határon belül hova célszerű tenni a hézagokat? Aranyközépút vagy próbáljam meg a legnagyobbat beállítani?
Az enyémbe kaptak, de hétvége/ünnepnap szól nincs nyitva semmi. A lapkaméret pedig a kopástól függ. A szerelő kiszámolja mekkorára kell cserélni hogy megfelelő legyen a hézag.
Sziasztok! Nem tudja valaki milyen szelephézagoló lapka kell a Kawa ZZR 600 E '93 mociba? ELvittem szervizbe, a csóka azt mondta másnap kész lesz mert neki van raktáron hézagoló lapkája. Eljött a másnap és hív délután, hogy jajj nem lesz kész csak a jövőhéten mert olyan spec. hézagoló lapka kell amit nem lehet sehol kapni és rendelni kell... Mit mondtok? Én nagyon gyanakvó vagyok
Réges régen mikor még szervízbe melóztam a nagykerek találomra ehez ahoz garicseréhez kértek beépítésről papirt(lengcsill,aksik,gyertyák,stb.)
Ahol ugye a szakszerűtlen szerelés lehet az ok is....
Persze egy olyan bolt ahol szomszédba is van bolt meg esetleg elköltöttél már nála pár tízezrest az kicseréli neked szó nélkül és max ha a nagyker kér papirt majd kotor valamit mellé

És igen én is találkoztam egy időben ngk ból olyannal, hogy a vadi új nemadott szikrát nyomás alatt meg Championoknak volt egy időben olyan, hogy a tetején kivolt lazúlva a gyertyapipa csatlakozás. Azokat a Championokat is szó nélkül cserélte még a világvégi falusi pici bolt is, mert gondolom szó nélkül vette vissza a nagyker is....

Volt nekem is mikor műszaki cikket 5. napon vittem vissza a kereskedésbe és meglepetésemre cserélték nem továbbküldték a szervízbe. Ugye két nappal túl voltam a harmadikon...
Nem kétlem a tudásod,de mindent túlságosan tudományosan és elvi síkon közelítesz meg.Egy példa:szerintem gyertya cseréhez 100 motorosból 99 a gyertyakulcsot ajánlja és nem a nyomatékkulcsot és már beszéltünk is róla,hogy kevesen rendelkeznek nyomatékkulccsal.
Vettem már gyertyasort úgy,hogy a 4-ből 1-et vissza kellett vinnem,mert kuka volt.Kicserélték és nem elemezgették.Emlékszel mennyi hamis NGK került forgalomba egy időben?
Ne ad fel ilyen hamar a hozzáoszlást. nem volt ez ilyen oldal de kezd tele lenni a t...köm.
nem kuncsorogtam semmi utan, a hasznalt gyertyat mondtam elfogadom szivesen es kiderult akkor is nem a gyertya es gyertyapipa volt a gond. az illeto azota is arulja a pipakat es gyertyakat!
csak gyertyarol volt szo...
annyi penzem lenne ahanyszor a foldon feleslegesen vesznek az emberek gyertyat, gazdagabb lennek bill gatesnal...
Először is szeretnék elnézést kérni a zzr-esektől az off-ért, ez lesz az első és egyben utolsó hozzászólásom a témához.

Kawabiker!
Régóta figyelem/olvasom a fórumot, mivel személyesen nem ismerlek így csak az írásaid alapján tudlak megítélni.
Nem kétlem, hogy szakember vagy, azt is vágom, hogy próbálsz segíteni annak akinek problémája akad…DE! A stílusod bicskanyitogató!
Nagy mágusnak tartod magad, akinek a motorja az isten, ennek ellenére elég ránézni az adatlapodon látható 7-esre. Nekem egy szó ugrik be róla, az pedig nem más, mint az IGÉNYTELENSÉG. Emlékszem régebben a mások által levetett láncokért, gyertyákért, gumikért kuncsorogtál, hogy neked jó az még. Ez visszakereshető, nem én találtam ki. Újabb ékes bizonyítéka a f@szarágiságnak, hogy a 4db újonnan vásárolt gyertyát úgy adod elő mintha az olyan nagy szó lenne. Napok óta ettől zeng a fórum, holott egy alap dologról beszélünk. Vagy ezt nem tudtad elszámolni szép kártyára?
Szerintem súlyos kisebbségi komplexussal küszködhetsz, amint valaki beszól-, vagy csak szimplán másképp látja a dolgokat te egyből besértődsz és támadsz, majd rohansz egy másik topikba a mártír szerepébe tetszelegni. Ja! A kicsinyességet még nem említettem. A kedvencem, amikor bőszen hangoztatod, hogy tudod a megoldást, de csak egy pizza+energiaital kombóért árulod el mi lehet a probléma forrása. Nálam ez viszi a prímet! Inkább maradnál csendben. Tudom én, hogy kell az ingyen reklám meg minden, de az ilyenek még jobban megerősítenek abban, hogy hozzád hasonló felfogású emberek közelébe se vigyem a motoromat.
Szerintem kicsit vegyél vissza a lendületből és látni fogod a változást (kivéve, ha feltűnési viszketegségben -is- szenvedsz). Tudod… amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten…
ez igaz mondtam a szelepet fel lehet femszorassal hegeszteni. ezer eve mukodo dolog ott ahol az uj szelep dragabb a hegesztesnel.
veteran motorok es autok, hajok, vonatok, kis peldanyszamba gyartott jarmuvek, stb.

de tuti az a tobb ezer ember kontar aki ilyet csinal a fold minden reszen.

ezekutan dizel hajon, vonaton ne utazz, mert nemtudhatod nem e femszorassal hegesztett a szelepe....
Tényleg elég gyenge a memóriád, v agy hazudsz, mint a vízfolyás. Én kicseréltem a szelepeimet gyárira, mert szükség volt rá. te viszont akkoriban is jöttél az okossággal, hogy azt fel lehet heggeszteni, aztán visszamunkálni. Igen, ezt mondtad, akár emlékszel rá akár nem. Nálam már ekkor tudatosult, hogy elég nagy kontár vagy. Részemről befejeztem veled a diskurzust, nem vagyok kíváncsi a további faszságaidra. Azokat sajnálom, akik hozzád viszik a gépeiket, hogy ilyen "szakember" "javítja" azokat.
a csapagyfeszek meg kiderult volna vasarlaskor ha egy metert is megyek vele vagy a lanckerek fedelet lebontom. a motort kiprobalasnelkul vettem.
kinezete,hangja,allapota meggyozott es hogy az elado eljott vele hozzam 100km tavrol...
erdekes a 150le felettre valolancomnak ami olajjal van kenve senmi baja.
a gepet meg rossz csapagyfeszekkel vettem. tudomasom szerint elozogazdak hanyagsagarol a kesobbi gazdak nem tehetnek. en nem szoktam menni egy metert se szakaszosra nyult lanccal. veled ellentetben nekem meg a gyari szelepeim vannak a hengerfejemben...
a blokk 50-120ekm kozott egyszer volt megbontva az elozogazda miatt amikor a csapagyfeszek javitva slett meg kapott uj lancokat...
Szedjél kavingtont barátocskám. Te vagy az,aki lebaszott,hogy a 70ekm-nél ledobott vezläncot mièrt nem hoztam el,mert neked az mèg 10ezret elfutna. Te voltál az,aki lebaszott,hogy 15ekm után mièrt dobom le a részlegesre nyúlott láncot,te azzal MÉG 20ezret elmennél. Meg is lett az eredménye, nem nekem ment gallyra a kihajtócsapágy fészke. Hozzáteszem egyesek szerint, akiknek a szavára adok, a tiéddel ellentétben, ez a felheggesztős módszer nem valami tartós,de nyilván te megmagyarázod,hogy az úgy fasza. Remek,hát én erre nem bíznám az életem. Az ém blokkon közel 100ekm-nél még bontatlan,leszámìtva a hengerfejet, és nem is lesz addig szétszedve,amìg nem indokolt. De te csak nyugodtan kapd szét minden egyes gyertyacserénél a komplett blokkot,hátha találsz valami felheggesztenivalót. Ja, és läsd a fától az erdőt,nem azért talál be mindenki, mert mäs motorját ajánlottad, hanem egyszerűen nem veszed észre magad.
jah, a kép lemaradt :)
Sziasztok!

Tudja valaki ilyen csatlakozót hol lehet venni? Fesszabályzóba ment bele, valószínűleg legutoljára nem dugtam bele rendesen, vagy kirázódott így "egy kicsit" olvadozott a gyönyörtől, és most másik kellene :) ebay-n találtam egyedül de ott egyszerre 5 db-t lehet venni, az meg minek?

Köszi
Ja, az ő hozzászólásukat nem szoktam olvasni, csak azokat amiket az enyémre írnak válaszként (azt meg rendszerint Te szoktad írni)
fesszab
sokan "spórolnak" a villannyal aztán nem ég a lámpa
mivel nem ég a fesszab fűti el azt az áramot is amit az égők így előbb kinyúl
bár az országútiakra ez szerintem nem jellemző, de endúróknál sok ezért döglik ki
Tegyél rájuk!
A matskát felénk cicának mondják, mert kedvesebb szó.
Aki mindig belém köt a haverjával, azóta amióta két ismerősömnek is másik eladó zx7r -t javasoltam, mint a haverjuk gépe....
Meg jóindulatból mondtam nekik a gyári kipufogóval hosszabb életű a motor, mint egy olyan rendszerrel, amin átesik a biliárdgolyó....

Bárhol írok bármelyik topikba, mindig utánam jönnek hárman-négyen pocskondiázni mikor hozzájuk se szólok...
Hát most már érdekel ki vagy mi a fene az a "cica"
Álom, mi? Holnap úgy begyakorlom a dolgokat, hogy le se tudsz majd szedni róla.