"abban az esetben amikor kivonatod a forgalomból, és elvileg szünetelteted a biztosítást akkor nem szünetel, hanem megszűnik a biztosítás, így újra kell kötni"
Nekem is pontosan ezt mondta egy kishölgy a K&H-nál tavaly novemberben, mert magamat és a magyar bürokráciát ismerve már akkor érdeklődtem, hogy hogyan is lesz az ideiglenes kivonás lejártával. De...
Közeledett az idő, amikor automatikusan visszakerült forgalomba a kicsike. Ekkor felhívtam a biztosítót, h újrakötném a kötelezőt. Értetlenül kérdezték, hogy mit is akarok, és miért, és mi van? Elmondtam a sztorit, majd másik kishölgy közölte, h ezt nem kell újrakötni, újraindítja, megy tovább, kü'dik a csekket, fizessek, oszt jóvan (konkrétan olyan stílusban, h síkhülyének éreztem magam).
Szóval lehet, h ahány biztosító (neaggyisten ahány ügyfélszolgálatos, vagy alkusz), annyi módszer?
Most beszéltem az Alianz ügyfélszolgálatával...
A legszebb az egészben, hogy a múltkori nő, csak hebegett habogott, hogy erre az időszakra már biztosan nem kell majd fizetnem, erre kiderült, hogy mégis... Kiderült, már rég el tudtam volna intézni, akár aznap, de így megint eltelt egy hét, ami a Mabisz zsebét fogja gazdagítani!
Holnap megyek kötök új biztosítást, mert ez nem tudják újra "élesíteni".
Aztán fizetek a Mabisznak és kész.
Már csak az van, hogy a pontos időt megtudjam... hát-ha kevesebbet kell x nappal fizetnem...
Jelenleg 2010. Augusztus 1.-ét vették alapul, de hogy mi alapján, azt nem tudom...
De jó lenne, ha sikerülne, akkor hétvégén én is mehetnék saját motorral!
De jó lenne!
valszeg a biztosítás nélküli napokra a MABISZ díjat kell majd fizetni ami 300 vagy 500 Ft/nap... Mondjuk azt nem értem miért mondták fel azonna a biztosítást Rohadt bürökrácia
Te szegény! Jól megkavarták ezt a szószt! De remélem nem hónapokban kell számolni, hogy újra legyen rajta biztosítás!
Nekem ezekre az esetekre van bejáratott alkusznál dolgozó ismerősöm, és ha kapok valami biztis levelet, már passzolom is át neki és ő intézi a többit. Gyorsan, pontosan!
Hát erre nem tudok pontos választ adni, mert még a mai napig nem tudom, pontosan mikor helyezték vissza forgalomba.
Már nem akartam lekérni vagyonokért,mert most az Allianz úgy is lekéri...
De valószínűleg így akár több hónapra is rúghat...
Mennyi ideig nem volt biztosításod? Mert nekem is volt kb 10 nap az automatikus forgalomba helyezés után amikor nem volt biztosításom. Pontosabban azt hittem van, de felhívtam a biztosítót, és azt mondták, gyakorlatilag abban az esetben amikor kivonatod a forgalomból, és elvileg szünetelteted a biztosítást akkor nem szünetel, hanem megszűnik a biztosítás, így újra kell kötni. Neten újra kötöttem aztán csókolom... nem volt eddig semmi
ez nekem olyan is-is állás. azért megresztettem volna egy telefont az ocsmányiroda felé, hogy mit akarnak amióta parkolási hátralék behajtás ügyem is volt egy faszjankó miatt, semmit nem bízok a véletlenre. háromszor elküldtem az okmányokat a cég ügyvédjének, mire észbekaptak...
Illetve értesítést mint az előbb leírtam kaptam, dátum hiánnyal, de arra senki nem figyelmeztetett, hogy innentől kezdve kell rá kötelező biztosítás!
Igazából ez volt a baj!
Mivel erről én nem tudtam, azt hittem, csak akkor kell, ha van érvényes műszakim stb... hiszen addig úgy sem mehet utcára, az udvarban, meg konkrétan jogsi sem kell, ha már itt tartunk...
Hát tévedtem!
Nekem a negyedéves 3000 ft.. :( UNION, volt picivel olcsóbb, de eddig is itt voltam és nem akartam csak 80-90ft ért váltani. Na majd novemberbe akkor énis érdeklődök itt:)
2006. év végén lett kivonva, és azóta egyfolytában!
csak most sikerült elérnem tavaly év végén, hogy végre vissza helyezzék! Ez is 2 év, majd még 5 hónap levelezésembe került!
Szóval nem volt egyszerű!
Arról valóban kaptam papírt, hogy vissza helyezik, de hogy konkrétan mikor, arról nem!
Tehát olyat nem kaptam, hogy kedves Hölgyem a mai napon 2010. 11. 01-én az ön tulajdonában lévő járművet vissza helyezzük forgalomba...
Nem volt dátumom, mint a múltheti Önkormányzattal való telefonbeszélgetésemből kiderült, ők ezt nem kötelesek nekem megírni!
De, jó pénzért bármelyik okmányirodában lekérhetem!
Jó mi...
Na mindegy, az én hibám!
valószínűleg újabb 25 ezer pénzem fogja bánni kb.
Pedig most pénteken lesz a Női motoros nap, a rendőrmotoros oktatás, és szombaton a közös motoros áldás...
Szóval a lehető legrosszabbkor!
Nem azért ilyen olcsó!
3 600,- Ft/ év!
Hanem mert itt a srácok (Kutyáék+meg részben te is) kialkudtátok, hogy a márkamentőkként ilyen kategóriába soroljanak!
Ennyi! Amit ezúton is hálásan köszönök!
Szóval ez nagyon jó, nekem van valami bűnöm a Mabisz felé...
Nem tudtam a hatályos törvényt és én csak akkor kötöttem rá biztosítást, amikor elvittem a motort Áronhoz
Így van egy időszak, ami nincs lefedve biztosítással, bár a motoron érvényes műszaki sem volt. a két törvény üti egymást!
Hatóságilag vissza helyezték forgalomba, ezért fizetni kell!
Az hogy, érvényes műszaki nélkül nem viheted az utcára és nem közlekedhetsz vele, az egy másik törvény...
Én meg csak pislogok!
De, mint tudjuk a törvény nem ismerése, nem ment fel...
Csak ez egyszerűen butaság!
Egy garázsban rostokolt, be sem lehetett indítani...
Szóval, nem is értem!
hát ha megszűnik a szerződésed, onnantól kezdve nem vagy biztosított, mint motor eladásnál. következő motor vételekor nem kell ugyanannál a társaságnál kötni újat.
Hát én, nem ezt mondanám!
3 600,- Ft volt az éves biztosításom!
Más részről, nem válthatok már biztosítót!
Ez a szabály, ahol megkötötted, ott kell maradnod egész évben! Már biztosítót, nem válthatok, csak újra akarom éleszteni!
Remélem sikerülni fog!
Na, valahogy így van az enyém is... a szemüvegem, már gyenge...
vagy csak nagyon karcos már... bár van rajta karcmentes bevonat, de semmit nem ért...
Nem látok vele jól!
örülj neki, drága az allianz.
netrisk.hu-n beregelsz, kiválasztod a legkedvezőbbet (K&H) feltöltöd a szükséges doksikat és 3 napa alatt visszaigazolják a szerződésedet. azzal meg már lehet menni. persze, ha nem kell más igazolás a biztidtől, amire vársz még...
Természetesen, csak ezt Brigi tudja este ha hazaértünk kifaggatom, és leírok mindent mindenkinek. Most váltott lencsét, és azt mondta, hogy ez ezerszer jobb, szinte nem is érzi, hogy bent van, és jobb a minősége is, és nagyobb a "víztartalma?".
de én nem bánom, hogy így alakult, olcsóbb let a díja, és ez a lényeg