Na akkor szombaton bele csapunk a lecsóba...
Az a baj, hogy a hátsó ülésen, már nem érzem magam olyan jól...
Mióta volt a lovas balesetem a bal térdem, egyszerűen nem bírja azt az összehajtogatott pózt...
De, nem nyafogok, bár fáj piszkosul, de szeretnék ott lenni!
Össze szorítom a fogam!
Dioptriára nem vészes, -1,5, de pont annyira zavaró, hogy konkrétan nem látok semmit rendesen!
Mindent homályosan látok, ami messze van... az útjelző táblákat, a rendszám táblákat stb...
mindkét szemem ugyan olyan.
Szürkületben, meg még rosszabb...
Tényleg nem vészes, mások sokkal durvább dioptriával élnek, de számomra nagyon zavaró.
Az IntraLasik-nél már 2 nap múlva teljes értékű vagy nem is fáj utána se.
Egyébként lehet részletre is fizetni:)
Csak kérdés hogy:
IntraLASIK: 480ezet ft, 2-3 nap múlva minden oké, nem fáj.
PRK 260ezerFt, 2 napig alig tudom kinyitni a szemem, mert olyan mintha homok lenne benne, utána 5 napig még az fájogat, majd több honapig napszemcsi UV védelem miatt.
A végeredmény ugyanaz... 1 év múlva már nem tudják megmondani, hogy melyiket csinálták rajtad. :)
Egyébként hány D a szemed?
Köszi rendes vagy, majd beszélgetek Brigivel erről a lencse témáról!
De, remélem, már nem sokáig lesz rá szükségem!
A szombati nap úgy néz ki oké, bár egy motorral, ismét benzintyúkoskodom!
Az Allianz felmondta a biztosításom... amíg ez nem rendeződik nincs motorom ismét...
Húúú, de jó, hogy te már túl vagy rajta...
Én már most parázok kicsit, bár még nincs semmi végleges döntésem!
szeretném, kérdés, hogy-hogy lesz rá pénz...
Iszonyú összegek, bár ha utána látok rendesen, akkor megéri.
és az IntraLasik-et választanám.
De, kár ezt túlparáznom, mert ha lesz is, nem mostanában lesz a műtét úgy sem!
Zselés szemcseppről nem hallottam.. érdekes..
Én is ősszel akartam, de már mondták, hogy nyáron áremelkedés várható (lett is), meg az alkalmassági vizsgálat az fél évig jó csak utána másikat kell csinálni. No meg felspanoltam én is magam :), mert én meg nyáron utáltam a kontaktlencsét strandon.. Napszemüveg meg amúgy is kell nyáron. (igya a medencébe is)
Jelzem, hogy nem az erős fénytől kell majd védeni a szemedet, hanem az UV-től, mivel nincs előtte, ami megszűrje (PRK-nál lekaparják). Így buliba az UV lámpától is óvakodni kell:)
Így pl otthon lámpánál nem kell..
Víztől csak az első hónapba kell utána már nem gond.. persze ne nyitott szemmel ússz a Balatonba:)
Szolizni meg ha letakarod a szemed, arcod lehet, csak mégse az első 1-2 hónapban. Arcod majd a napon lebarnítod úgyis:)
Elég kínos mikor esőben esernyővel kell napszemüvegbe menni. Vagy csak simán borús időben. Bár nem érdekelt sose mit gondolnak:)
Lencse ügyben, őszig mint egy ideiglenes megoldáskánt, a Brigi tud segíteni, mivel ő neki igen érzékeny szeme van, és valami nagyon jóféle lencsét használ, ami nem szárad olyan hamar ki.
Szerencsére túl vagy a vizsgálaton, reméljük hamar elmúlnak a hatásai.
LASIK-ot nem véletlen hagyták abba (sokkal több hibalehetőség, és komplikáció volt utána a manualitás miatt)
-Aki nem tudná ennél körbevágják, felnyitják, lézerezik majd visszacsukják) -jól hangzik:)
IntraLASIK végülis LASIK de itt már lézer vágja körbe. ez biztonságos és a legkorszerűbb..
PRK-nál pedig "lekaparják" a felső réteget meglézerezik és majd visszanő lassan a szaruréteg fé év alatt.. első pár napra sima kontektlencsét kaptam, amíg első sejtsornyi réteg visszanő.
Kis dioptriánál (-3 alatt) a PRK is tökéletesen megfelel azt mondták.
Hogy fáj? -200ezer forintért hagy fájjon egy hétig :) táppénz stb.
Bár jelzem, hogy nekem nem is volt már lehetőségem sima LASIK-re csak IntraLASIK, ami kétszer annyiba kerül
Nekem özelre-távolra tökéletes, de igy a 29 évesen még természetes:)
Pont pár hete volt az 1 éves kontrollom és 130-130% a szemem, a kettő együtt pedig 150%-os
Na, túl vagyok rajta...
Ma még egy kicsit rosszul látok a pupillatágítás miatt...
Azt mondta a doktornő 24 óra, míg helyreáll...
Gondoltam, ma reggel már minden oké lesz, de nehezen olvasok, még mindig...
A műtéten erősen gondolkodom, főleg, hogy alkalmasnak találtak az eljárásra.
Bár, csak ősszel, mert se, túlzott napfény, se víz, se szoli, se semmi... Mindez pont nyáron.
Mindenképpen szeretném a műtétet, mert így borzalmas vezetni. Állandó macera a szemüveggel, a lencse kiszárad... borzalom.
Ja és ajánlottak egy zselés szemcseppet.
Használtatok már ilyet?
Furán hangzik...
Én 7 éve csináltam meg (-2,5 mindkettő volt), lasik-kal. PRK-t nem akartam mert fáj, meg 6 hónap szemüveg, nem szabad semmit nehezet emelni, stb ... szval bonyolult. Akkor jött a lasik és az mellett döntöttem, volt kis probléma, mivel háromszor is lejött a szaruhártya, ez az első 1,5 hónapba. Nagyon be voltam tojva, de utána minden ok lett, olyan jó 1-1,5 év volt amíg "beállt" a szemem rendesen. Elvesztettem a jó közellátást, kicsit hiányol(om)tam is, de hát korral mindenképpen ... :(. Már most lassan kellene olvasó szemüveg :(
Távolra viszont minden OK, kicsit fáradékonyabb a szemem, esténként, főleg sok monitor bámulás után.
Most már sajnálom, hogy előbb nem csináltam meg, mivel igen kedvező áron csinálták nekem meg ;) .
Motorozáskor külön jó, hogy nem kell szemüveggel is görcsölni..
Főleg ha napszemcsi is kell a bukó alá. :)
Kontaktlencse meg elég hamar kiszárad.
Úgy tudom a Focus Medical és az Optik-Med ugyanaz a tulaj..
pl.: ha IntraLASIK eljárást választod akkor a Margitszigeten lesz maga a műtét, csak a vizsgálatok meg az utó kontrollok meg amott.
Mi mindenre nem jó ez a fórum....
Hetek óta a szemműtétről olvasgatok a neten.
Szerintem én is rábeszélem magam a dologra.
Most is ingyenes lehet a Focusnál a vizsgálat? OptikMed-nél ingyenes ha online jelentkezel.
2010.áprilisban.
Akkor a PRK128e/szem volt (hullámfrontelemzéssel.. anélkül nem lehet jó eredményt elérni sztm, nem is ajánlják)
Épp akkor volt akció, ingyenes alkalmassági vizsgálat, kiváncsiságból elmentem hogy egyáltalán alkalmas lennék-e rá a jövőben és utána meggyőztem magam.
Ha van Egészégpénztári kártyád akkor célszerű arra kérni, még ha nincs is rajta annyi pénz. Vagy ráutalni a pénzt, mert a ráfizetett összeg 30% -t visszakapod adóvisszatéritésként (mostmr cska 20 ha jól tudom).. vagyis akkor már a 260 helyett csak 180 volt:)
Az a baj, hogy a hátsó ülésen, már nem érzem magam olyan jól...
Mióta volt a lovas balesetem a bal térdem, egyszerűen nem bírja azt az összehajtogatott pózt...
De, nem nyafogok, bár fáj piszkosul, de szeretnék ott lenni!
Össze szorítom a fogam!
szóval tala hétvégén!