Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha jol tudom a metabond lényege hogy a forró olajban keveredve felkenődik a fémalkatrészekre csapágyakra hengerre (sajnos a kuplungra is) viszont az ott kifejtett hatása jelentős fogyasztáscsökkenés könnyebben járó motor, abban viszont teljesen egyetértek hogy a kuplungra is felrakódik, és ettöl meg is csuszhat, de ez orvosolható probléma egy olajcserével, és egy alapos takaritással. üdv
Az Agip 10W-60 is egy nagyon jó olaj,ajánlom figyelmedbe!
Köszi...
Eddig szkeptikus voltam a motult illetően de ezt a tanácsot nagyon megfogadom ... köszönöm szépen!
Sziasztok!
Először is köszönöm mindenkinek az infókat, jó fejek vagytok. :)
Ha nem gáz akkor még kérdeznék...
Tudom minden ember külümböző súlyú ( én kb 70kg) és mindenki más-más stílusban motorozik (én sportos túra) viszont egy kb beállítás az első és hátsó futóművet illetően jó lenne.
Nem akarom elbaltázni, hogy "így jó" de megvan a user manual hozzzá viszont az alap értékeket igen csak ele kellett tekerni jópár "clikkel" , hogy feszesebb legyen viszont most ráz a kasztni mint állat bizonyos fordulaton. Rendesen érzem a csuklómon meg lejebb is, hogy ez nem az igazi....
Ha valaki tudna hasznosabb tanáccsal szolgálni azt szívesen venném.
Előre is köszönöm!
u.i: a probléma abból adódhat, hogy nem igazán tudom melyik a csillapító és melyik az előfeszítés csavarja, alul vagy felül.
a prolong,meg metabond szerintem csak parasztvakitás.
én soha nem tenném bele,mert nem kell.jó olaj kell bele,és időben kell cserélni.ha az ugynevezett szuperadalék olyan fasza akkor a nagy olajgyártók is bele tennék(és bele is teszik) a drágább olajaikba,és egy full synt olajhoz ami kb 5ezer literje,az mellé kár beletenni,mert még lehet,h szarabb lesz a végeredmény.Ez az én véleményem.
Én a régi vasamba beleraktam és nagyon király lett töle a fogyasztásom, igaz a kuplung meg meg csuszott 6dikban, de ez a következő olajcserénél meg is szünt igaz téli szervizet esett át és meg lett tisztitva a kuplung is teljesen.
Hi,

a metabond-nak is több verziója létezik!
amit a nyálba kell tenni, attól nem lesz gondja a mocinak, de az olajba valót nem ajánlanám, mert nekünk a motorolaj van a kuplungban is és hát nem szerencsés, ha a metabond hatására nem fognak tapadni a lamellák, hanem csak elcsúsznak folyamatosan :-)
a megoldás Motul 5100
nem csak a kuplung lett hallkabb,hanem a sebességeket is halkabban,lágyabban veszi ,és nem melegszik annyira a pesti forgalomban.
előtte castrol volt benne........
mikor vetted a gépet? nem te jöttél velünk szembe Pakson a mult vasárnap?
Cseréld le azt a "szigorúan" csak Castrolt!
Bele ne tedd!
holnap mi lesz?
Kawasaki attól zörög mert Kawasaki.az így jó.Nem kell nagy figyelmet fordítani ezekre a zajokra,mert csak magad idegeled.metabond és hasonló faszságokat nem nagyon ajánlanék.
Aki halkat akar hallgatni vegyen varrógéphondát
Hali!

Ez gyors volt...nagyon köszönöm.
Amúgy 10w50 és csak Castrol(szigorúan)amit használok.
Hidegen talán még csendesebbnek is tűnik sztem.
A vasban 20170 volt mikor idén juliusban vettem, most 26400 van.
Az adatlapot is kitöltöm majd de csak este felé, mert még le kell polírozni a "dögöt".

Addig egy pár kép az enyémről...
Sziasztok.
cső, mindegyik hangos üresben, bár Action gépe az oljajcsere után bekussolt, 10w 40 et rakott bele az kicsit sürübb mint pl az enyém lehet hogy ehy adalék megoldaná a problémát. Egyébbként tavasszal metabondot kap a vas.
Üresben az enyim is hangos, de csak ennyi
üdv Hencs, a kuplunghang (amennyiben üresben hallod normális) ha már a fokozatokban is zajos akkor az nem természetes, mennyi van a gépedben? (adatlapot töltsd ki) és mindenki szivesen válaszol akérdéseidre. üdv
Én is ott kell hogy legyek a megmérettetésen, de szabi csak akkor vállald be ha már a gummáim a tieden feszülnek, mert oszi hajlamos a hirtelen meglodulásra, és szar gumival nincs esélyed nagyon megy a kis gsxr. Oszi kösd fel a gatyát, mert én is ott leszek az ERŐGÉPPEL.
Sziasztok!
Új vagyok itt és lenne egy kérdésem ZX12 kuplungal kapcsolatban. Eléggé zajosan működik, főleg melegen.
Minden infot köszönök előre.
Széles utat.
helló na lesz meccs ?
benzin kell és jóidő,de én benne vagyok.
lóerő-súly arányban jobb vagy,de csak a számok alapján nem lehet dönteni
Busát,XX-et,már reggeliztem meg,és te vagy 2. gixxi-s aki ki akar kapni
Na majd egyeztetünk,egy baráti megmérettetéshez
Szasz Bárdi:Nem lehet készíttetni hozzá fogaskereket?év járat?
Ráérés és benzin függvénye...
Hát igen az kemény menet lenne valamikor összehozhatnánk egy tempós menetelt elbirnám viselni
Megnéztem, igen az csavarozva van rá. Nincs valakinek 2ő darab?
Nincs valakinek elfekvőben olyan idomja amin rajta van a kicsi szárny? Az az idomhoz van csavarozva?
Na igen...