Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én csak a városi részhez szólnék hozzá... supermotoról ültem át a 03-as z1000 re gyakorlatilag ugyanúgy lehet ökörködni és szaladgálni a kocsi sor között. Úgy hogy szerintem ne ez legyen a döntő a2 motor között.
az utolsó mára, tényleg
kívánok mindenkinek BUÉK és jó egészséget, balesetmentes gurulást jövőre
üdv FIGU
ja a lényeg motorrevüs cikk egy vicc
imádom az ínyenc szakírókat akik a laikusok számára teljesen értelmetlen dolgokat tudnak vesézgetni oldalakon keresztül és a hülyeségüket még össze is hasonlítják
hali
de megélénkült a fórum, kedves kartács illik bemutatkozni az adatlapodra gondolok, nem bántásként írom
az én véleményem hogy 2 különböző típust nem szerencsés összehasonlítani
1 burkolt géppel sosem fogsz úgy menni a városi dugóban mint a csupasszal, és 1 csupasz sosem lesz olyan fasza túrán bármekkora plexit teszel rá mint a burkolt
ha már hasonlítani szeretnél Z800=MT09 és Z1000SX=FZ1/idomos/
illetve én túl vagyok ezen, cirka 6-7 évvel ezelőtt nyüglődtem rajta,
és csak a kipróbálás segített
+ ha tudod hogy legfőképp mire szeretnéd használni,
illetve a fent említettek közül egyiket sem fogod kinőni
normális használat mellett
Ezek után én már csak annyit tudok kérdezni,hogy ZSEMLE vagy KIFLI?

Ha, merre akarok fordulni,akkor hová is fogok eljutni?
Motorrevű, Alpenmassters teszt :-(
http://www.motorrevu.hu/motorteszt/alpen_masters_2011_2_resz
A zöld SX-ben újjászületett a sporttúragép fogalma. A motor már állva is kiváló menetdinamikát ígér. Tökéletes társ lesz az igénytelen túrázók és a kanyarmániások számára? Sajnos nem: itt a Joch-on meglehetős csalódást okozott. Legnagyobb hibája, hogy minél szűkebb a kanyar és hullámosabb a burkolat, az ex-naked-bike annál rosszabbul viselkedik. Különösen fékezéskor és kanyarban nem tudtunk megbízni a motor elejében, mindenekelőtt változó útburkolaton és úthullámokon viselkedett oda nem illően (tehát gyakorlatilag szinte minden kanyarban): vagy felegyenesedett, vagy beesett a kanyarba.
Ez annál is inkább meglepő, mivel az SX lent a völgyben, ahol az ívek nagyobbak, a burkolat pedig jobb, még teljesen meggyőzően viselkedett. Élénk, erős motorja, harapós fékei, a K 1600-hoz és az RT 1200-hoz képest kevésbé szétcsúszó, sportosabb üléspozíciója és azokénál jóval kisebb, 231 kilogrammos tömege kiválóan alkalmas lenne arra, hogy kemény ellenfele legyen a BMW-párosnak, legalábbis gyors tempónál és utas nélkül (kevés rajta a hely). A Joch kanyardzsungelében ez viszont távolról sem sikerül neki. Ellenkezőleg: az SX még túrázós tempónál is nagyobb figyelmet igényel, mint a két túracirkáló.
.. és ha már gixer... létezik ám számomra is ideális motor, csak...
20e CHF (az meg kölcsönből is sok, nem, h egy motorért :-))
http://www.tesztmotor.hu/hirek/erosen_fertozo_suzuki_virus_1000
Simán felszórsz rá egy túrakormányt és hajrá.

De mondom a sx lesz a nyerő csak fisi jól mondja.Míg nem próbálod ki nem tudhatod.
a gixer nem az én műfajom. :-)
öreg vagyok én már... megfájdul rajta a derekam meg a nyakam. :-)
10 óra alatt lenyomtuk a Bp - Garda tó távot úgy, h osztrákban még szerpentineztünk is kicsit... és a haver az R1-et már az árokba akarta lökni 6 óra után, én még este 7kor vidáman motoroztam :-)
Elfognak kopni ha lérnek egy szerpentinezéskor ha így hajtasz.
Amúgy a z1000 sx nyerőbbnek látszi ilyen kondíciókkal.

Vagy egy gsxr 1000 K5.
?
ezt h is kell értenem?
Cuccolással bajban leszel bármit választasz.
Zoli és Csaba,
köszi az infókat.
Hát igen, eléggé "őrülten" csapatok a pályán. A Hungaroringen azt mondták, h 600 dobozossal, utcai gumikkal 2:30 alá már nem igazán mennek az amatőrök. Hát én életem első pályázása során 2:08-at mentem pár éve :-)))
... és bár kétgyerekes apaként közúton természetesen próbálok ésszel, de ha szerpentinezek, akkor is általában 2-3 kört fordulok, mire a haverok a 800-1000-es gépekkel... (Tudom, válogassam meg a haverjaim, de ezek már a válogatottak :-))
A lábtartóimból és a sztenderemből is elkopott már jó 2-2 cm.
Úgyh egy gépben keresném az ideális városi dugó-kerülgetőt, és a legvadabb pályagépet :-) Nehéz eset vagyok, mi? de sajna 2 motorra nem telik :-(
Igen, igazad van, akkor tényleg a Z lesz az.
Power commander III usb eladó kawasaki z1000 be
iá 35 eft
30 488 2547
A gond hogy az úr csapatni szeretné pályán is.Amihez lehet kevés lesz az MT.
Inkább a Z ha már nem csak kakucs örömmotor a tét hanem nagyobb pálya is.
Az MT inkább egy igen kíválló utcai mindenes.
Honda cb 1000r-el mentem, az olyan mint egy bicikli, a legnagyobb dugóban sem gond vele szlalomozni az autók között. Tényleg zseniális. Csak 4 kilóval könnyebb mint a Kawasaki Z1000-es, szóval valszeg nincs érzékelhető különbség. Bármelyik motort is választod, nem tudsz hibázni. Mivel 1000-es és nem sportgép, szinte mindig rendelkezésre áll a nyomaték is, úgyhogy az is rendben. Az MT09 még ehhez képest is rátesz egy lapáttal abban ami nekem fontos... szóval ha könnyebb motort akarsz és korábban ébredő nyomatékot, egykerekezni, járda fel-le, egy mindenes motort, olcsóbb legyen stb., akkor MT09.
Köszi az infót, de:
"Jelenleg szalonunkban nem található ilyen modell."

Kicsit másképp tenném fel a kérdést, hátha úgy többre megyek:
Van-e vlknek 2010-es, vagy annál fiatalabb Z1000 / Z1000 SX-szel városban, dugóban "kerülgetős" tapasztalata? Az érdekelne, h ilyen célra még "kezelhető-e" a vas, v már túl sok? Sajna napi 2x15 Km-t kell lenyomnom dugóban vele, így nem mindegy.
Köszi
Kawasaki Ivanics
Fehérváron emlékeim szerint volt Z1000SX tesztmotor.
Még mindig azt mondom, tavaszig keritsen lehetőséget, és személyesen próbáljon véleményt alkotni. Én mindenképpen ezt tartom perdöntőnek!
Nem, eltúloztam .... csak azt akartam érzékeltetni ezzel, hogy nagyon nem mindegy ,hogy 1-2-3 vagy 4 henger és ez még felülírhatja a köbcenti és Le előnyt is akár.
Csaba, ezt a Jawa dolgot komolyan gondolod!? Tény, én egy szépen felújított, de blokkilag nagyon furas után kiáltó csepptankost használtam nem túl sokáig, haver adta kölcsön egy hónapig, de hogy azt nem tudnám erosebbnek érezni mint egy 600- as Yamahat, az tuti...
Érdekes...
Nézd meg, hogy a 138 Le milyen fordulaton jön meg? Azt érdemes megfigyelni, mit csinál 5000- nél mindkét motor, ott használod a legtöbbet. A mindennapi használatban abszolute a nyomaték dönt, ráadásul nem csak számokban, hanem eleve a karakterében. A 250-es Jawamat, mivel egy hengeres, erősebbnek érzem mint az FZ6-ot, pedig a valóságban töredéke az FZ6-nak erőben. A három henger nyomatékosabb természetű mint a 4 henger. A súly megint meghatározó, ha egy technikás allrounder motort akarsz, az MT09 jobbnak igérkezik, ráadásul még olcsóbb is. Ha pályázni akarsz, arra a másik jobb. .... ahogy én látom. Mindkettő bitang gép, de én az MT09-et venném.
Ja, ha lehetne.
A Hamatinál azt mondta az Árpi, h április környékén már lesz belőle nála, de tesztmotor... na az nem. Ha bárki tud vlhol kereskedést, ahol kawát ki lehet próbálni, lécci ossza meg velem az infót.
Köszi
Javaslom, menj el márkakereskedésekbe, próbáld ki mindkettőt- és döntsd el magad! Az lesz a legjobb!