Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Elég sokat molyoltatok hogy elérjétek a zsuvázottgumiállapotot.

Én ha tél lesz rakom be a kislánckerékhez.

Hátha leveri a felesleget odabenn és nem jut a gumira.

De előtte kipróbálom sebváltóolajjal.

Csak le kell engednem és ujratölteni.
Igen azt tervezem. Úgysem lesz egy hatalmas mennyiség még 10 perc alatt sem. Van is valahol egy fölös fecskendő.

Milyen álláson beszéltük, max-on (9-es)?
Azért a nyomkodós tesztett csináljuk meg
Javaslom hogy egy fecskendő kibelezett felső részébe nyomasd az olajat, akkor látnánk a milli litert is
Minden jó, ha jó a vége... Most már remélem minden OK lesz.
Igen az olaj amúgy. Zoli32-nek volt ilyen a gumija, amikor túl sok olajat nyomott, ha jól láttam a Bandit fórumon vagy hol.
Remélem eljutok odáig hogy vissza tudom 7- re venni legalább. Eddig eléggé nyugtalanított a gondolat, hogy esőben stb már nem bírok felfelé menni, de lefelé a keveset is le tudom még 8 x kisebbre venni...
Most már csak élőben kellene összefutni és úgy össze nézni a dolgokat hogy teljesen nyugodt legyek.
Ez az én igénytelenségemnek köszönhető, mostanában közel sem foglalkoztam annyit a motorral mint korábban. Néha nem ártana letisztítani a láncot és a fogaskereket is, gondolj bele ha a láncspray maradványát hanyagolnám el ennyire...
Örülök hogy jobb lett a kedved cimbora!
Azért a te hátsó fogaskereked fogtöve és fogcsúcsa kissé olajosabb. HA összefutunk meglesz az összehasonlítás is élőben!

Köszönöm!
Ha lejössz, akkor ez egy extra ser lesz neked!
Össze is kentem miattad a telómat
de legalább rájöttél hogy működik az olajozód!
Nebaxx!
Köszönöm Lacikam!
Most akkor megértem végre hogy túl olajzok? A hátsó fogaskerék fogairol kaphatok egy közeli képet?
Nekem így néz ki a Mezőberényi út után + volt még egy Debrecen (~300km összesen).
A gumin nincs és a felnin is csak éppen, ezzel a beállítással megyek már nagyon régen.
Illetve a gumi ilyen oldalt kb 400 km után. Ez olaj lenne ?
Szerintem sok. Bár pont a láncszemeket nem látom felülnézetből. Ha a lánc olajos, én visszább vennék.

Most azért elgondolkodtam, hogy mivel nekem fekete a felnim, vajon azon mennyire látszik. De csak észrevenném a nedves cseppeket ha így szórná. (Mondjuk nekem nem is 8-ason van.)
No most jöttem meg egy laza 70 km-es turarol és így néz ki a tiszta emelő szem és a felni.. Vélemény?
Igen, de nekem működik is a dolog...
Egyébként megpróbáltam átszerelni én is az első fogaskerékre, de amit kitaláltam, nem jött be, mert nem egyszerű lapos fogaskerekem van, hanem peremes, ami pont rátakar a láncra...
Kitaláltam valami mást, csak ahhoz még be kell szerezni dolgokat, ha sikerül megcsinálni és működik, majd leírom.
Ivzóé nekem is, de szerintem ha nem tapad meg az olaj, az már inkább az olaj hibája, nem? Nem tudom milyet használ. Vagy csak túl sokat nyom, akkor meg lejjebb kell venni és máris nem fogja szórni. Szerintem nincs ott nagy gond.
* hátsó fogaskerék elé..
Valamennyivel rövidebb lesz ,ez pontosan 2 egész mm. :) De ez elég elenyésző hossz szerintem..
No jó, de te is a lánc elé cseppentesz!
Kéne valaki még aki látja, mert pl Ivzo olajzasa tetszett de ott meg a lengővilla hátsó fele 10 centi hosszan olajkodos volt...
Utolsó eselykent picit még lejjebb ütöttem a wick et .. Olajzó 8- on tartály feltöltve bar nem sok hiányzott belőle..
Nekem nincs a linkben szereplő céggel kapcsolatban tapasztalatom, én általában a felújított telókról beszéltem a saját (régi) példámon keresztül, ráadásul autóval kapcsolatban, viszont olyat is hallottam amikor rövidebb lett a felújítás után a visszakapott teló, persze a neten nagyon sok a városi legenda ezért én se hiszek el mindent.
Ha viszont jó tapasztalatok vannak azzal a céggel kapcsolatosan akkor érdemes megpróbálni, főleg ha többen is ajánlják.
Ha hazaérek fotózok, Mezőberény óta nem mostam le a motort, szóval minden úgy van ahogy az út pora és az olajozó hagyta.
Elvileg igen, de a fogaskerekes módszerrel nemcsak a helyét változtatod meg, hanem a módját is, mert valószínű nem mindegy, hogy a láncot kened ecsettel, vagy a fogaskerékre csepegtetsz ecset nélkül. De nem tudom, mert nem próbáltam, csak gondolom. Garantálni nem tudom, hogy segíteni fog. :(
A látványt megértem, én sem szeretem, hogy kilátszik.