Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv!

Aki még emlékszik, nemrég felvetettem egy problémát az ER5-ömmel kapcsolatban, ami azóta megoldódott.

Semmi fojtás dolog nem volt. Szétszedtem a karbikat, megjegyzem feleslegesen, mivel totál tiszták voltak, és minden fúvóka gyári értékű volt. Utána megemeltem a tűket egy-egy alátéttel, és máris megszűnt az elszegényedő keverék miatti fura gázreakció.

Ha sikerül mellékelnem a képet, akkor azt kérdezném vele kapcsolatban, hogy nem túl fehér egy kicsit ez a gyertya? Szerintem az, de mivel nem nagyon volt dolgom eddig négyütemű motorok gyertyáival, ezért inkább megkérdezem. Lehet nem ártana elvinnem beállíttatni.

MrM
Na ez igaz, de mivel a miénk '97-es, ezeket nem tudtam megfigyelni rajta. Akkor a Twister elnevezést a régi modellekre használták, amilyen a miénk is? Mindjárt jobb érzés, hogy nem csak egy Er-5 áll a garázsban (pincében), hanem egy igazi Er-5 Twister!
Őszintén szólva ilyen hosszú gyártási ciklus alatt ennyi módosítás pont semmi.Emléxem még anno a Trabant,Wartburg évenkénti modell frissítéseire.Kb ilyen volt.
De itt ez csak azért lehet mert nyerő csapaton nem változtatunk.
ja ja elég sok apró finomítást eszközölt rajta gyár a modellciklus során pl.:
- kipufogó
- első-hátsó rugók
- hátsó váznyúlvány
- tank
- hátsó idom
- ülés
- tanknyílás
- első fék tárcsa ill. féknyereg
- gyújtás
- fényezés/matricázás
- és amiről még nem tudok
Azért van különbség, bár nem annyira szembe tűnő...
Amúgy erre én is próbáltam rájönni, már csak azért is, mert anno csak "Twister"-es szervízkönyvet tudtam letölteni, aztán nem voltam biztos benne, hogy ez akkor most ugyanaz a modell-e... De hiába bújtam, nem tudtam felfedezni különbséget a könyv és a nálunk lévő ER-5 közt.
Vagy csak arra akartak utalni, hogy az ER-5 olyan kemény, hogy feltépi az aszfaltot, és forgószelet kelt!
lehet a twistert a twin kifejezés szójátékának szánhatták
Amúgy semmi különbség, hogy a kérdésre válaszoljak.
Azt hiszem 2000- ig ez volt a fantazia neve az Er5- nek.
Amugy ha van mód mindenképp a 2000- de inkább 2002 utáni szériakat keresd a módosítások miatt. Nagyobb tank, jobb hátsó rúgók, módosított gyujtas, más első fék stb...
Sziasztok!

Tovább ismerkedtem az er-5 típussal. Szinte biztos, hogy ilyen motort szeretnék magamnak. Az eladó darabokat nézegetve előjött a „Twister” szó, mint típus megnevezés.
Mi a lényegi jelentése ennek? Miben más a többihez képest?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv: Ádám
Az hát.
Vigyázz, a dugattyúdra tigrisfiú. - nehogy megszereljem
Az jó mert Tinnye nem arra van.Az az Ti nem is mehettetek át a Pilisen, erdőn keresztül.Az az mégis zseni vagyok
azt nem tudom, hol van a Lajos forrás, de az Üvegtigris büfé Tinnyén van, múltkor veled voltam ott először.
Majd mindjárt mondom, mi kell alád...
A lólány álma, az! Motorgyilkos!
Amúgy, Honecker most úgy van mint Chuck Norris- meghalt, de köszöni szépen, már jobban van!
Vajon ki bírná tovább? - én a tankolást, vagy Fisi a közös motorozást.
Lajos forrás felé?
Én meg csak nézzem? Azt már nem! Motort akarok, motor kell alám...
Helló!

ER-5 gyújtáskapcsoló eladó.
7eFt.
enmoto@citromail.hu
de van, majd teszek föl
mi meg arra tévedtünk!

És az Üvegtigris?
Így van, ha nincs minden útba eső kereszteződésről fotó, akkor nem hisszük el
Mert nem voltatok. Nincs bizonyíték duma gép.
SMS-re.Sosem használtam.Újan kaptam.De assz olyan lap kell bele mint a bekkendekkerbe .Tehát a szimpla végű.Nem a Bosch fajta.