Összefoglalnám azokat amiket találtam, hátha másnak is hasznára válhat a kutatómunkám.
Több hozzászólásban is megerősítették az elmúlt pár évből, hogy 2003 után hosszabb lett a hátsó teleszkóp, mégpedig 35 cm
A gyári kokain árban van, a bontott pedig rizikós és szökőévente lehet találni :) .
Meguin (#5027869 2015. 02. 28. 19:08) hozzászólásában találtam rá az alábbi louisos univerzális teleszkópra mint lehetséges megoldás (350 mm), egyelőre erről próbálok még több infót, tapasztalatot beszerezni. https://www.louis.de/en/artike...
ui.: amit az előző tulajdonos benn hagyott: Zbrojovka Březnice
Nagyon köszönöm a segítségeteket. Nekiesek a keresőnek, valamiért ez itt fel sem merült bennem, pedig google-be nagyon sokadik "o"-ig ellapoztam. Sajnos a felújítás nem jön szóba mert most valami cseh márkájú van benne ami elég hosszú. Szerelőm rendelt hozzá a bontóból olyat ami szerinte odavaló, viszont ez meg szerintem rövid mert ha vért izzadva felteszem középsztenderre akkor a hátsó kerék kb 10 cm magasan van. Ezért is álltam neki felkutatni, hogy akkor most mekkora is való vajon oda.
Köszönöm még egyszer, este nekiesek és átnyálazom a fórumot.
Az újabb szériák 2003 tol ha jól emlékszem már más hátsó teloval jöttek ki, sokkal hosszabb a rugó út hátul.louisban lehet kapni régi szériáshoz utángyártott telót. Ez az ujhoz nem jó. Szedd ki a telokat és vidd el Kárászyékhoz. Kb 15 ropi darabja a felujitasnak kiperelemik majd rendbe rakják és vissza. Annyi hogy az új peremeles miatt 2 mm- t csökken a hossza de ugye ettől még nem fogja a hasa a földet surolni. Amúgy meg az itteni kereső a barátod, már páran feltettek ezt a kérdést.
Teljesen zöldfülűként kérnék tőletek egy kis segítséget mivel új vagyok itt a fórumon és motor is nemrégiben került hozzám.
Sajnálatos módon a hátsó lengéscsillapítókat cserélni kell benne és nem tudom pontosan, hogy milyen kellene bele, ugyanis eddig nem a hozzávaló volt benne.
Nézelődtem sokat neten illetve service manualban is, de nem igazán jutottam egyről a kettőre. Egy 2004-es er 5-ről van szó.
Ha valaki esetleg megtudná mérni nekem, hogy mekkora a távolság a lengéscsillapító két furata között, mérhetetlenül hálás lennék.
A szervízkönyvből azt sikerült kihámoznom, hogy az évekkel ez változott de elvesztem a c1-c4-ek között.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv. Keress vissza, itt fórumban már volt róla szó. (nem akarok hülyeséget írni) Majdnem mindegy honnan rendeled, minőségi legyen! Én gyári alkatrészekhez az Ivanicsot ajánlom.
Tisztelt Szaktársak!
Érdeklődni szereték az ER-5 első teleszkóp szimering és porvédő méreteiről, mert a service manualban nem találtam. A nagyvas.hu felajánl több féle méretet is, érdemes tőlük rendelni?
Köszönettel: Kovács Tibor
Akkor megnyugodtam :) Persze mindenképp kipróbálom vétel előtt, látatlanban nem veszek semmit, csupán tudni szerettem volna, mennyi kompromisszummal járhat nekem egy er-5, de ha számomra is kényelmes lesz, akkor er-5-öm lesz. Köszi a választ! :)
Szia! Szerintem ez a magasság kérdés erősen túl van lihegve. Minden motort meg lehet ülni mindenféle magassággal, az ember alkalmazkodik. Jó, egy mai sportmotor valószínű nem lesz kényelmes egy kétméteres embernek 1000 km után, de egy sportmotort nem is erre terveznek.
Na de az ER-5 tipikusan nem sportmotor, hanem kellemes mindenes/túrázó, ennek megfelelően lazán el lehet férni rajta, nem kell magad összehúzni meg semmi. Nekem a 187 cm-emmel teljesen kényelmes, amikor alkalmanként hajtom. De legtöbbször a 250-es Ninjámat használom, ami még kisebb, de azon is simán tudok ülni egyenes háttal szinte, teljes kényelemben. Szóval no para. :)
Egyébként meg tényleg próbálj ki egyet, anélkül ne vegyél semmilyen motort, hogy rá ne ülnél vásárlás előtt.
Sziasztok! Tavasszal szeretnék motort vásárolni, régóta tetszenek az er-5-ök, annyi aggodalmam van hogy 188 centi vagyok és mondták páran, hogy magas vagyok hozzá, mivel nincs most a környékemen egy se amit kipróbálhatnék, érdekelne hogy van-e köztetek olyan aki hasonló magassággal használja. Tényleg túl magas vagyok hozzá, vagy azért élvezhető? Válaszokat előre is köszönöm, széles utat!
Több hozzászólásban is megerősítették az elmúlt pár évből, hogy 2003 után hosszabb lett a hátsó teleszkóp, mégpedig 35 cm
A gyári kokain árban van, a bontott pedig rizikós és szökőévente lehet találni :) .
Meguin (#5027869 2015. 02. 28. 19:08) hozzászólásában találtam rá az alábbi louisos univerzális teleszkópra mint lehetséges megoldás (350 mm), egyelőre erről próbálok még több infót, tapasztalatot beszerezni.
https://www.louis.de/en/artike...
ui.: amit az előző tulajdonos benn hagyott: Zbrojovka Březnice