Volt fennt nekem is 140-es gumi, azthittem nagyon király..
Aztán kapott új gumit előre hátra gyári méretben, Michelin radialt, amilyet Fisi is küldött.
Amikor fel lett rakva és jöttem ki a gumistól, az első kanyar elég kellemetlen meglepetés volt..nem sok az a 10mm különbség , de érezhető!
A gyári mérettel sokkal jobban kezelhető, semmi értelme szélesebbet feltenni...szerintem... :)
És őszintén ezzel a kintekunta dzsunka balra rizsliszt gumival ami egy centivel szélesebb- szal lófasz de semmivel miért fogod jobban tudni dönteni?? A gyári gumival ha megtanulsz kanyarodni lekarcolod a lábtartót- szóval nem értem már megint..
Köszi a választ, Én csak annyit kérdeztem, hogy elfér-e és végre megkaptam a választ. Elfér. Köszönöm!A gumi méret változás nálam csak annyit tesz, hogy ezzel a gumiszélességgel nem merem dönteni. Ilyesmire gondoltam 140/60 R17 http://tyres.cardekho.com/mrf/... alacsonyabb lesz, de szélesebb.
Mikor megvettem, nekem is 150-es volt hátul, igaz elég kopott már. Aztán mikor lecseréltem gyári méretű új gumira éreztem, hogy így sokkal jobbak a menettulajdonságok.
Egyébként elférni simán elfér.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, korábban is leírtam már a véleményem, a lényeg, hogy nem érdemes 150-re váltani. Bele lehet pajszerolni, de a nehéz gumi, az eltorzult (magas és összehúzott) profil csak rontja a menettulajdonságokat. Szakértő szerint is max. 10-zel érdemes eltérni a gyári mérettől, tehát 140-ig még nincs nagy változás, de a 150 már sok.
Vagy cserélhetsz még felnit...
De igazából nem nyersz vele semmit. Amúgy miért akarnál 150-est hátra rakni? Ha pl. kevesled a tapadást, azt a 150 egyrészt nem oldja meg, másrészt abban tudunk segíteni, hogy milyen gumit válassz. Egy sportosabb keverék + mintázat + övszerkezet valóban sokat javíthat az élményen, méretváltoztatás nélkül.
Facen van csoportunk TKB néven- de egy talira illik eljönni legalább ha a csoportba akarsz tartozni...
A többi kérdésedre a kereső itt a topicban megfelelő választ fog adni, vagy adj mailt oda még tudok küldeni egy rövidke leírást.
Sziasztok! Én még új vagyok itt, na meg a nagymotorozásban is. Szívesen csatlakoznék hozzátok túrára eszme cserékre. Tavasszal én is nagy generált akarok : olaj csere, olajszűrő, légszűrő , esetleg gyertya. Azt mondták semmi baja, esetleg karbi szinkron kell. tudtok segíteni ezek kiválasztásában, gyári rajzok találatával, szervizek ajánlásával Budapest vagy Győr környékén? Köszönöm: Tomi
Kb semennyivel mert a keskeny felni jobban összehúzza a normálisnál.Széles gumihoz széles felni dukál.Az meg nem fér bele.Drága is meg szabálytalan is.
Aztán kapott új gumit előre hátra gyári méretben, Michelin radialt, amilyet Fisi is küldött.
Amikor fel lett rakva és jöttem ki a gumistól, az első kanyar elég kellemetlen meglepetés volt..nem sok az a 10mm különbség , de érezhető!
A gyári mérettel sokkal jobban kezelhető, semmi értelme szélesebbet feltenni...szerintem... :)