Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nincs. Még nincs.... De most, hogy mondod...
Minihűtő nincs?
Ízlések és pofonok: a kompresszornak tavaly Erdélyben nagy hasznát vettem, idén meg már segítettem ki vele motorost.
Ellenben én a zasszonyt nem hurcolom motorozni, mer szerintem az a tök fölösleges. A kompresszor kisebb helyet is foglal.
Na jo de motorrol lampa meg minikompresszor?
Meg ha a 70-es evek lenne.Annyi a kut hogy peremnel szivargo elso kerekkel nyomtam le egy 1500 as horvat turat,lampat eletemben nem hasznaltam,max egy teszkos ledest azt se motoros turan hanem itthon,jelenleg egy fix tolto van a navihoz es ennyi.
Oszt meg elek.Mindig volt delej a telefonban,fenykepezoben.
Sőt motorozni is hülyeség amikor van lehetőség tömegközlekedésre is
Egy powerbank kepes 4-5 toltesre,a fejlampakbol meg van olyan ami par cerruzaelemmel kiegeti a retinat akkora a fenye.
Nekem a régi kis 125-ösömön 2 db szivargyújtó aljzat volt, egy a kormányon gyújtásról kapcsolva a navihoz/telefonhoz, egy nagy áramú (10A-es biztivel) meg az ülés alatt, direktben az akkuról. Ez utóbbi a kompresszorhoz.
A GS-en az utóbbi nagy áramú meg van csinálva az ülés alatt, az xRider GPS-hez viszont a saját töltője van fixre beépítve, de a gyújtáskapcsoló utánról. Így a kormányon most nincs. (telefont a szálláshelyeken fogok tölteni).
Most ez van csak bizti nélkül.Mea Culpa.De én nem hiszek a túlbiztosításban.Legrosszabb esetben megsül valami és kész.
Olyannyira nem rossz hogy teljesen jó, már 7 éve így működik ezért javasoltam. Ezt az áramtalanítást se igazán értem, olyat aljzatot kell venni aminek van kupakja, semmi baja nem lesz kapcsoló nélkül sem, a betáp kábelét úgy kell elvezetni a tank alatt hogy az ne tudjon sérülni, még akkor se ha zárlat ellen biztosítva van. A motor több pontján is ott a feszültség, vagy akkor vegyük ki az akkut mindig amikor leállítjuk, netalán áramtalanítót tegyünk rá mint a teherautókra... egy ilyen egyszerű dolgot nem kell túlbonyolítani szerintem.
Ez sem rossz. A lényeg, hogy számtalan megoldás létezik, úgyhogy ki-ki igénye szerint testre szabhatja, ahogy akarja.
Önálló tápvezeték a legjobb, közvetlenül az akkusarunál egy lengő aljzattal megbiztosítva, így védve van a szivargyújtó aljzatig a tyúkbél is. Nekem kompresszor, steklámpa és minden más arról megy, az okostelók 12/24V-os töltője bírja azt a minimális fesz. ingadozást és azok között van USB-s is. Minden más inkább divatos mint hasznos... vagyis kacat.
Hát igen. Amit pl. linkeltem, annál tuti, hogy az elektronika előtt van a kapcsoló. A tyúkbél elmegy az akksitól - kapcsoló- elektronika, ez a jó kombó.
A relézés sem rossz, viszont gyújtás nélkül nem működik. Ergo, ha pl egy kempingben, vagy pihenőben stb. akarom tölteni a telefonomat, vagy egy ledes lámpát használnék a motorról akkor folyamatosan gyújtáson, vagy járó motorral kéne hagynom a vasat. Azt meg inkább nem.....
Igazad vagyon.De csak ha a betápot szakítja meg.Nem úgy mint olcsóbb rádiókon meg egyebeken.Volt valaha időm és kimértem műszerrel minden cuccunk fogyasztását.Volt meglepi:a kommersz konyhai rádió pl szinte ugyanannyit nyelt kikapcsolva mint bekapcsolva mivel a trafó után szakította az áramkört a kapcsoló.Akkor fogyasztott jóval többet ha feltekertem mind a 2 W köröli hangerőt.Azóta ezeket a carokat nem kikapcsoltuk hanem kihúztuk.Sajna ez már nem megy mert fene akar mindent újra programozni.
Az igazi hedonistak relezik.kapcsolni sem kell.
Megérzés. Az enyémen most USB van, kapcsoló nélkül. Inkább kiveszem a biztit, minthogy direktben rajta legyen az akksin folyamatosan, viszont egy kapcsolós kényelmesebb megoldás. Az USB-ken elektronika van, ami ugye stabilizálja neked az 5 V feszt. Namost ennek van valamennyi nyugalmi fogyasztása ha van rajta fogyasztó, ha nincs. Engem ez zavar. Nem valószínű, hogy ez fogja lemeríteni az akksid, de szerintem precízebb megoldás egy kapcsolós verzió, ha már lehet választani. :)
Miért fontos a kapcsoló?Nekem sem volt elég a betáp a telefon részére ha naviként használom.Sima szivargyújtó alj bizti nélkül.A helyzetjelző vezetékét csapoltam meg.Átkötöttem direkt az akkura azóta nem nyiválolt,hogy éhes.Amúgy tényleg az USB a jelen.Lehet idén átszerelem.
Üdv. Ugyanezt megkapod az ebayen egy ezressel olcsóbban. Mindenképp olyat javasolnék, ami kapcsolós. http://www.ebay.com/sch/i.html...
Jaja! Legalább 2Amperes csatis legyen az ellát mindent amit kell.
Ennek az USB toltoje 1A.
Egy modernebb,combosabb telefont ha rateszel attol meg leszivja az akkut,plane ha maxon megy a kijelzo.
Inkabb sima szivargyujtomes bele egy nagyobb tolto ha mar nem fix.
Én sima Louisos Saito csatit használok, bele meg egy szivargyújtós dupla USB- s csatit. A szivargyújtó nem elavult mert pl matracot pumpálni stb nagyon jó!
USB csatlakozóval van valakinek tapasztalata, hoy milyet érdemes?
Ezt néztem, de a szivargyújtó már elavult nem?
http://www.digitalelektro.hu/t...
BUÉK!!!!!
BÚÉK!
BUEK mindenkinek, folyt.kov az új evben ;)
Boldog Új Évet minden TKB-s cimbinek