Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kell két hátsó teló.Ötleteket kérek.Nem opció a Kawa.És nem kell bontott se.Más?
Van olyan,hogy élj gyorsan,halj meg fiatalon.Lekéstem B+
Ez nagyon jó összegzés.És milyen felesleges!Sebesség élmény ezeken max 120km/hBőven tud többet de az nem kényelmes.Amúgy kinek ahogy.
Voltam motoros temetésén:neki is a sebesség volt a fontos.A sírjánál a kb. hat éves gyereke tartotta a fotóját.Mi voltunk a sorfal.Szegény édesanyja a kezünket ........és csak azt kérdezte:MIÉRT!
Off
Na ezen én is néztem egyet. Az FJR-é? Van egyáltalán a Yamahának 750-es FJR típusa? A képen az egy XJ, de ha azt is vesszük, ahogy írták, nem biztos, hogy könnyebb beszerezni egy régebbi és ritkább motor gátlóit jó állapotban, mint bontott ER-5 alkatrészt találni, a másik meg, nem rontja el nagyon a motor viselkedését? Már azt is megérzed, ha az előfeszítést feljebb kattintod eggyel, nemhogy egy nagyobb terhelésre belőtt rugóstagot... Te ilyet használsz amúgy?
Szerintem azt kell eldöntened, hogy mi tetszik, mennyit szánsz rá, és mire akarod használni. Véletlen kiszúrtalak az üzenőfalon, ott túraendurókat nézegettél, meg azt is írod, sebességmámoros vagy. Az enduró meg a sportmotor mind nagyon más, mint egy naked mindenes... Szóval nehéz így motort ajánlani.

Az A2-be sajnos az ER-5 pont nem fér bele, de van fojtott változata, mondjuk az meg nem előrelépés a Bandithoz képest.

A méret kérdés nagyjából irreleváns, mert ha a Banditon elfértél, az ER-5-ön is el fogsz, meg a GS500 sem lesz nagyobb. Amúgy rémlik, hogy valaki itt használt ER-5-öt 190 centi fölött, és nem volt neki probléma egyáltalán. Sokminden megszokás kérdése.

Megbízható, tanulómotornak pláne jó, annyira, hogy motorosiskolák kedvelt járműve. A dobféktől nem kell félni, tartós, igénytelen, amire kell, bőven elég. Ha nem lenne elég, nem ez lenne rajta. (De ha sebességmámoros vagy, ahogy írod, akkor úgyis féktávon a levegőben van a hátsó kerék és első keréken döntesz a kanyarba, innentől meg mindegy, milyen fék van rajta... :))) Amúgy sportmotorokon még gyengébb hátsó fék is van.)

Amúgy a sebességmámoros hozzállásod miatt akartam írni, hogy sportmotort kéne venned, mert azzal lehet igazán sportmotorozni, és itt egyáltalán nem csak a motorerőről van szó, egy 400-as sport meg 400-as túra/naked közt is ég és föld a különbség. De eléggé behatárolt, mi fér be a Bandit 400 és az A2 közé - konkrétan nem jut eszembe ilyen sportmotor. Egy ZXR 400 is már jóval túllépi a limitet. ZXR 250-t meg gondolom nem akarsz venni 400-as után, pedig igazából sportmotorozás szempontjából előrelépés lenne, ha pályán mennél Bandittal meg ZXR-rel egymás után, megtudnád, miért. :) De az átlaggondolkodás az, hogy lefelé nem megy senki a köbcentivel. A méretet meg már a Te dolgod megoldani, nyilván kompromisszum lesz, egy sportmotor nem a kényelemről szól, de a 192 centis Loris Baz is ráhajtogatja magát a parányi WSBK meg MotoGP gépekre. Szóval, minden megszokás kérdése, meg lehet azért alakítgatni, de először azt kell eldönteni mit szeretnél, mi a fontosabb szempont.
Száguldás - tanulómotorozás - tartósság - olcsóság - méret stb. stb....?
Nem kétméteres usernek való.De a géesöccáz is pont ekkora így a kérdésnek semmi értelme szerintem.
Ez egy XJ 750 Seca, P, azaz rendőrségi változata. Azért az egyszemélyes ülés. Ami ezen hátsó ülésnek látszódik, az a gyári, rendőrségi doboz konzolja utasüléssé alakítva.

Egyébként nem hinném, hogy olyan könnyű lenne ilyen rugós tagot találni, jó állapotban, jó áron.. hiszen egy több mint 30 éves típusról van szó.
Hát nekem is 400 as banditom volt a kawa előtt, csutkakormánnyal, de az én 178centimre pont jó volt.Szerintem a bandit kényelmetlenebb a magasságodhoz mint a kawa, az üléspozíció miatt,a kawa nem olyan fekvős, és nincs annyira a seggedben a lábad :D
De ez az én saját tapasztalatom, nekem a kawa kényelmesebb..
Üdv. Ha szigorúan vesszük az A2 jogsit, akkor GSötcáá. Az Er5 éppen nem fér már bele.

A magasságodhoz meg kicsi az ER5 is. Amúgy csak ajánlani tudom
Hello, sziasztok !

Hetekben lett meg az A2-es jogsim. A kérdés az lenne, hogy Kawasaki ER-5, vagy Suzuki GS500? :)

Utóbbi ahogyan hallom, fapados. Kawa meg 50paci ami bizony nem 48 ló, de hát mindent meg kell próbálni . Azért írok ebbe a topicba, hogy 195 centiméteres magasság nem túl durva kawahoz? Suzi Bandit 400as van itthon azzal simán elmászkálgatok, pedig még alacsonyabb is azt hiszem, de hosszabb utakra is elég lehet a kawa?
Tudnátok picit mesélni róla, hogy mennyire megbízható, a dobfék elég?
Tanuló motornak meg pláne jó?

Válaszaitokat előre is köszönöm ! :)
Yamaha Fjr 750 :) de lehet az XJR-é is jó :)
Akkor nem jó tipp.
Nem XJR akart ez lenni?
..és mégis hogy teszitek be az ER-5-be az FJR központi rugóstagját?
Na ez egy jó tipp.
Ja és még valami, Pest közelben van egy esztergályos, aki fegyveracélból gyárt egyedi féktárcsákat motorokra, ha valakit érdekel, szívesen megadom a számát. 7-10.000Ft/db ha jól tudom.
A hátsó teleszkópokhoz annyit tennék hozzá, hogy a yamaha fjr-é csereszabatos és jóval nagyobb teherbírásu.
http://www.bazismotor.hu/shop/...

Ilyet tudok 850Ft-ért és 110C fokig mér, nem csak 50-ig.

Vagy a hűtősapkánál csavarod be, vagy valamelyik cső mellé bedugod és ráhúzod a bilincset 1 és 3m-es vezetékkel van.

Itt a száma a srácnak, a deák téren szoktunk összefutni:70/944-8867

Több motorba és autóba is használom/használtam.
Pont most nézegettem a Louis-ban egyet, van több fajta, nekem egy viszonylag egyszerű Koso tetszett, ami óra, hőmérő (környezeti hő) meg voltmérő egyben. De van mindenféle, olyan is, a motor hőmérsékletét méri (olaj).

A Louis magyar hangja a Bázismotor, ha ezt a 4 oldalt végiglapozod, találsz egyszerű mutatós hőmérőtől kezdve komplex multifunkciós műszerekig mindent:
http://www.bazismotor.hu/shop/...

(A fordítás szépségeire külön érdemes figyelni, pl. ahogy a "műszerek"-et "hangszerek"-nek írják... )
Digitális hőfokmérőt hol találtál?
A környezet hőmérsékletét méri, vagy a motorét?
Kawazozo73 elérhetőségét valaki nem tudja? Kellene tőle pár infó kipu átalakítás ügyben:
http://www.sportmotor.hu/motor...

Köszi!
Ha valaki van BP. és környékéről és szeretne csapatban motorozni, jelöljön itt: https://www.facebook.com/group...

Eddigi tagok:
-Er-5
-GPZ 500
-Bandit 250
-Cbf 500
-Gixer

Ezen a képen pl. Egerben jártunk, a Kékes-tető után :)
Köszönöm a dicséretet, nekem is tetszik :)
Most lesz megberhelve a kipufogó aminek a költségvetése 2.000Ft :)
Kap még digitális hőfokmérőt és fesz. mérőt.
A markolatokat progripre cseréltem.
Hasonló ez kb.: http://www.futarmotorosbolt.hu...

A kormány szélessége 810mm ( úgy kell beállítani, hogy egy kicsit közelebb legyen hozzád, ne egyenesen álljon), amit kellet alakítani a kormányon az a 2 pici lyuk, a kormánykapcsolók biztosító stiftjéhez :)

Én élvezem és soha többé nem kell a gyári kormány, mert az olyan volt mint jóllakott napközis a simsonon...ezzel úgy érzed, hogy bármikor kerékre kaphatod (még ha nem is :D), kicsit ilyen ducatis feelingje van :)
Köszi, akkor inkább marad a görgőzés :/
15 ezer