Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ahha, erre gondoltam, énis arany színben!
Megnéztem a boltnál,még kapható.
A markolatok gyáriak, vagy cserélted őket?
Mert az sem a legkényelmesebb nekem..
Ha nem nagy gond és van egy szabad perced megmérnéd a kormány hosszát? Kíváncsi vagyok mennyivel szélesebb,mint a gyári.
Mellesleg vagányan néz ki a kis masina ;)
Visszaszerelhető a gyári kormány, ez nem végleges átalakítás.
Hali!
Első felni mennyibe kerülne?
Kérdés,hogy műszaki vizsgán belekötnek vagy sem.Eléggé nyilvánvalóan nem gyári alkatrész.
Hali!
Én lecseréltem, jók voltak a bowdenek és minden egyéb. a futár motoros boltba vettem 6.000-ért :) Először kicsit kényelmetlennek tűnik, de 2-300km alatt megszokod és utána már fasza :D :D
Üdv skacok!
Lecserélem a gyári kormányomat egy krosszkormányra.
Visszaolvastam, de nemigazán találtam a jó megoldást erre a dologra.
Mennyire lehet széles a kormány?
Van valaki aki cserélte, és jó lett a bowdenek cseréje nélkül?
Weasel!

Itt vannak é! :)
Hat nekem home made doboztartom volt. Aztan nem vettuk eszre, hogy a sza`r ami a felso teleszkopcsavarhoz megy erosebb leuteskor beleer a telo felso peremebe. Egyre tobbszor koppant, mig egyszer csak full egyenes uton, kis hucka utan durr csatt. Teloszar a felso peremnel eltort.
Ja és valóban bemegy most kapcsolok hisz a villa enged lefelé szinte bármennyit.
Para!
Neked a Kárászy lesz a megoldás ha nem tört el semmi. Egyszer Antalneni jött le hozzám egy kő beállt újabb szériás Ernővel. Semmit nem rugozott a hátulja. Faszan megcsinálták neki Kárászyek annyi hogy az újra peremeles miatt 2mm-vel rövidebb lett a teló.
Ja bocs elolvastam még egyszer. Azt hittem a Louisos telot mondod hogy emeli a hátulját annyival. Respect!
Főleg nem 3-4 centivel. Be se menne a helyére. Gondolkozz..
Ugyanaz a lyuktáv Bokkon! Nem emelkedik ott semmi...
....semmi... ....semmi... ...reccs.... ....káromkodás....
Hogyan sikerült?
Inkább kettő ha érdekelne.
Nagyon fog fájni.Nem fogok bontottat venni.A gyárit se venném ennyiért.
Üdv!

2 éve nekem is volt telótörés a 98as ER5ön.
Bontóban vettem egy pár bontottat 30e HUF-ért.
Rengeteg bontóssal beszéltem, hogy javasolják-e vagy lehetséges-e az újabb típusú telókat betenni.
Válasz több szerelőtől is ez volt: Lehetséges, viszont a motor fara annyival meg fog emelkedni, hogy rá fogsz csúszni a tankra állandóan.
Az új teleszkóp hossza 3-4 cmel nagyobb mint a régié. Ez azért szerintem elég sok.

B.
Szájbakúrt sok keresés után, kb 10 mp, itt vannak az adatok! Kereső!
Rugós oldal

Még belinkelem amit meguin írt :
Meguin[25828] február 28. 19:18
Még annyit hozzátennék a Louisos linkhez hogy 3 fajta hosszúságban van, nekem mint próbababának ez lett jó: Stoßdämpfer Typ 1 (Best.Nr. 10046018): Länge(ausgefedert): 305mm; Federweg: ca. 61mm
válasz erre
Hozzá teszem, elsö szériás vagy korábbi szériás Er5 adat!
Nem találom a katalógust sajna, meg a méretet se, de akkor megmérem a megmaradt telószárat :)
Olvass vissza leirtuk a méretét. Meg van az oldalán katalógus melyik kell hozzá.
Köszi az infót! A Louis-os teló ez lenne? https://www.louis.de/en/artike... ebből melyik kell az ER5-be, mert van három fajta méret.

illetve a Louis oldalán van ilyen is, ami olcsóbb, bár azt írja univerzális csopper teló :https://www.louis.de/en/artike...

vagy ez, ami még olyannak tűnik, ami jó lehet https://www.louis.de/en/artike...

Az ER5 üres tömege 170 kg körül van, ha jól emlékszem, utassal ketten vagyunk 150 kiló feleségemmel (90-60) elvileg ami a telóhoz van írva 300 kg, az a max teherbírás lenne, mert az akkor azt jelenti, hogy kb 1 személyes a motorom....
Jó kérdés, de a a Louisos bele megy!
Valszeg nem csereszabatosak mert a régi és új rugó mérete különbözik. Tehát nem.
Neszojjabeeee tee mázsamen 3!