Kerekén állva néztük mi is a távolságot. Ráülsz, valakit megkérsz, hogy mérje meg valahogy és már kész is.
Mondjuk ez tényleg elég drága. Vékonyabb, folyósabb olajjal működik jobban? Egyáltalán milyen sűrűségű az olaj benne?
Sokba, 32 körül. Azért választottam ezt, mert sokan dicsertek többek közt Smice - nak is jól bejött. Másrészt meg épp a kis hely miatt akartam olyat, ami minden körülmények közt nyom olajat, és jól elrejthető.
Én azt hiszem, alapból ezzel a láncolajzó elvvel nem vagyok kibékülve.
Amúgy, nincs közép sztenderem, szal ez a megnézès így nem fog működni..
Majd vhogy össze hozzuk..
Ez biztos! Csakhát nagy a láncsebesség meg mit tudom én... humbuk!
Nehogy ne lehessen már kivitelezni a mai fejlett világban a mostani anyagokkal egy az MZ-n jól működő ezeréves dolgot!
Kinek jó az ha valami sokáig bírja? Rajtunk kívül senkinek, ezért kell nekünk okosnak lenni, lásd Xado, Spuri, láncolajozó
Egyszerűen megtudod nézni Laci. Lent a dekni, ráülsz és megnézed mekkora a távolság. Én a legpuhábbra állítottam a rugót és felültem az ülés hátsó, utas részére, közben anyuka leste mennyire van a cső vége a lánctól.
A lánc tartósabb lesz hiszen kipróbált már ez a dolog. Egy jó ejtőtartályost is meg lehet csinálni úgy, hogy ugyanazt tudja mint a több tízezres változat, sőt...
Jobb lett volna az neked is ebben biztos vagyok!
Itt aminek értelme lenne, az egy utólag raszerelheto lánc alagút by Mz. Na az esztétikus, tiszta, és tartós. Folyton eszembe jut, ezeknél a mai motoroknál..
Szia eryk!
Hát ezt nem tudtam megnézni, majd segítséggel megnézem. Amúgy a régi is ugyanilyen távolságban volt azt sem pofozta széjjel a lánc. Mondjuk az ha elhajlott, úgy is maradt ugye, mert egy cipőfűző szerű ízé volt rahuzva abba gyűlt az olaj.
Laci!
A potival megvan az idő intervallum, csak ez hiába nyit zár pl. 9- es álláson 22 ml-t ként, 6- on kb. 2 percenként ,ha olyan nyomorék ( mondjuk az angolok amúgyis azok) hogy nem cseppen le egy csepp hanem kb második-harmadik nyitásra tol ki magából egy kövér cseppet. Ezért gondoltam a jó kis műanyag szálú ecsetre mert az szerintem, nem fogja olyan sokáig magában tartani az olajat, meg mivel ez egy sprődebb cucc, hamarabb le is rázkódik róla az olaj. Hogy aztán milyen sikeresen fogja után pótolni az olajat az kérdés. Meg hogy majd jó lesz e a táv, ahogy eryk is írta.
Megvallva az igazat jó nagy lófax ez az egész. Elég gagyi gyerekjátéknak tűnik, meg én el nem hiszem, hogy tovább fog itt vmi is bírni valamit mint a sprével...
Komolyra fordítva, én tényleg abban látom a megoldást hogy legyen látható az olaj mennyisége, mert a lánc olajosságából nehéz levonni a konzekvenciát, és azt egy tekerentyűvel orvosolni.
Fisi erre panaszkodott a legtöbbet.
Beszéltünk már erről cimbora, a potival állítasz azt hiszem 1-9-ig, ennek eredménye idővel látszik csak a láncon (vagy sok vagy kevés). Aztán megint állítasz és megint mész vele, mindaddig amíg becsavarodsz tőle... nehézkes.
Tudom más az ejtőtartályos de ott már működik egy 3,5 percenkénti cseppenés, nekem pl. másfél éve úgy van. Ezt könnyebben lehet finomítani hiszen láthatóbb a cseppenési ideje (látható helyen olajoz), nem takarja dekni vagy bármi más, szabályzó csap van nekem ami a Te esetedben a poti. A tiedhez talán egy köztes dolgot kellene beiktatni de csak a beállítás idejére, olyat mint pl. az infúzió kis csepegő átlátszós tartálya, mert akkor tudnál vele számolni pl. 6-os fokozatnál mennyi idő alatt cseppen le az olaj, sőt mindegyik fokozatot megnézném így és akkor lenne végre valami mennyiség-idő jelzés nem csak számok egy tekerőgombon.
Helló Fisi!
Berugózáskor se ér hozzá? Én is úgy jártam, hogy sztenderen biztonságosnak látszó távolságban volt, majd mikor lelöktem közelebb került, ráültem még tovább, majd menet közben szinte folyamatosan súrolta.
Szia Laci!
Hogy érted, hogy kiszámíthatóbb megoldás!? A poti teljesen kiszámítható, mármint az, hogy mikor nyom olajat.
Nem érinti a láncot a fej, épp ezért amit leírtál, mert akkor hamar elkopna. Ez műanyag szálas ecset, ahogy észrevettem, nem tartja olyan sokáig magában az anyagot. Így is akartam.
A lánc felett van egy centivel, annyira ott is mozog az alsó ág hogy hozzá fog érni. De ezt nem fogja ( remélem) elpofozni mint a sima szövet sörtét. Eddig az elmélet, tavasszal meglátjuk a gyakorlatban hogy működik majd.
Az elgondolás tetszik, a kivitelezés is, én is próbálkoztam sörtékkel ami érintette is a láncot, ha viszont éri akkor nem időtálló a dolog.
A sörte (mint az olajat közvetítő alkalmatosság) működhet, ha viszont nem éri a láncot akkor az akár egy szilikoncső is lehetne.
Kíváncsi leszek a tesztekre, a beállítás viszont még mindig nem megoldott, vagyis egy potival játszol ugyanúgy, erre kellene egy láthatóbb kiszámíthatóbb megoldás.
Mivel páran hiányolták a múltkor az olajzós témát, így nekik, és leginkább Smice barátomnak küldeném az alábbi képeket!
Úgy tűnik jól gondolkodtam az ecsettel Miki! Hamar végig folyik rajta az olaj, most kb. 1 cm-vel a lánc ág felett van. Remélem nem fogja szétverni a lánc és működik is. Viszont rakok fel képet az első lánckerékről, hát nem tudom, elég kopottas kinézete van..
Mivel páran hiányolták a múltkor az olajzós témát, így nekik, és leginkább Smice barátomnak küldeném az alábbi képeket!
Úgy tűnik jól gondolkodtam az ecsettel Miki! Hamar végig folyik rajta az olaj, most kb. 1 cm-vel a lánc ág felett van. Remélem nem fogja szétverni a lánc és működik is. Viszont rakok fel képet az első lánckerékről, hát nem tudom, elég kopottas kinézete van..
Mondjuk ez tényleg elég drága. Vékonyabb, folyósabb olajjal működik jobban? Egyáltalán milyen sűrűségű az olaj benne?