Sziasztok!
Segítségeteket kérném, hogy holnap mennék megnézni egy eladó 2005/7-es 650SH-t 29e km-el. A motor egy kereskedésben van. A kereskedő telefonon nem tudta megmondani volt-e már rajta hengerfej csere. Diósddal beszéltem telefonon, hogy alváz-, motorszám alapján tudnak-e segíteni, de állítólag költözés közben elveszett az adatbázisuk. :(
Annyival próbáltak segíteni, hogy keressek a hengerfejen egy kitülemkedést, bütyköt. Ha van, az már az új fajta. Az első hengerrel hasonlítsam össze, mert az feltételezhetően gariban ki lett cserélve.
Erről tudtok-e egy ábrát, fotót feltenni, hogy pontosan mit és hol keressek?
Szintén csak állítólag, azzal magyarázták, hogy mivel az új hengerfejben hosszabb a szelepvezető, ezért nem tud a szelep úgy rezonálni kisebb fordulaton, mint a régiben.
És mi lehet vajon az oka annak, hogy, ha sportosabban hajtom, akkor tovább jó?
Lehet, hogy nagy baromságot mondok most... de lehet, hogy azért, mert ha jobban igénybe van véve a motor, akkor nem tudnak esetleg dolgok úgy lerakódni, vagy valami ilyesmi?
Előre is köszi az infót! Ja, még annyi eszembe jutott, hogy ebben a motorban még nincsen egészen ezer km sem... Szerintetek mennyit mehet el vajon a 2005-ös blokk problémák nélkül, ha vigyázom rá?
Ellenben ugye teljesen nem lehet "2006-osítani" a segédváz picit más, ezért is nincs utaskapaszkodód.
De gondolom a hengerfejcserére gondolsz, ami multkor akcióba 45 e /db volt, ileltve a főfékhengerre ami még drágább.
esetleg érdekellne bontott is? Esetleg mást is át szeretnél szerelni? Lehet lenne rá igencsak jó megoldás. De ezt inkább emailben mesélem el, ha érdekell!
Elvileg az importőrnek hivatalból kell megoldani a problémád. HIVATALOS MAGYARORSZÁGI HYOSUNG FORGALMAZÓ: KRETZLER HUNGÁRIA KFT , 2049 DIÓSD, KŐBÁNYAI ÚT 22.
Aki türelmetlen :P Elvégre olajcserekor is meg lehetett volna... Mejegyzed mdddig ért, és az új olajjal leméred :P
Amúgy ezekszerint 4-5 dl olaj van a min, és a max között? Jó sok! Helyes!
Milyen olaj van benn?
Mert nekem nem eszegeti! Sosem kellett még rátölteni, persze lehet, hogy a szintjelzőn 1-2 mm-el alacsonyabban van a maxtól csere előtt.
Mástól se hallottam, hogy tölteni kellene bele két csere között!
Az érdekelne engem, hogy mindenki 650-es e eszegeti az olajat vagy csak az enyém? Mert már olyat hallottam, hogy gyárilag csipegeti, de csak megkérdezlek titeket is.
Zolee szerint ez töltésrendetlenkedés! Mérd meg a töltésed! A + vezetéket bekötötted a fesszabályozótól? Ha nem, érdemes lenne! Illetve lehet nem ártana feltenni az akkut tölteni egy pár órára.
Nektek is szokott citerázni(beremegni) az RPM kijelző órátok? Mert az én Comet-em szépen dorombol 7000-nél aztán majd minden ok nélkül centimétereseket kileng a mutató, 4000-nel szépen visszaáll normálisra ,aztán magasabb fordulaton elkezd szórakozni ismét. Ez csak kontakthiba lehet nem? Kontakthibából adódhat valami letestelés esetleg?
Hiszen a ha a blokk szórakozna velem 170km/h-nál ilyen szintű fordulatszám ingadozással az érezhető lenne!
Vagy szétsült a belseje?
Talán beázott, de akkor ki is szárad?
HJa nekem itt van nethozzáférésem. Csak az ilyen triviálisan nem munka, mint az iwiw nem érhető el, meg mondjuk a profession.hu -ra se tudok belépni Mármint a személyes részébe Lehet azért, nehogy feltöltsem az önéletrajzom, és más állás után nézzek?
Attól függ, hogy milyen hálózat van fent. Ha novell, akkor kicsit gázos, de általában át lehet verni. Az internet általában a windows-ban van korlátozva. Én a régi cégnél korlátlan internettel renedelkeztem, pedig elvileg senkinek sem volt netje, csak a levelezés.
Segítségeteket kérném, hogy holnap mennék megnézni egy eladó 2005/7-es 650SH-t 29e km-el. A motor egy kereskedésben van. A kereskedő telefonon nem tudta megmondani volt-e már rajta hengerfej csere. Diósddal beszéltem telefonon, hogy alváz-, motorszám alapján tudnak-e segíteni, de állítólag költözés közben elveszett az adatbázisuk. :(
Annyival próbáltak segíteni, hogy keressek a hengerfejen egy kitülemkedést, bütyköt. Ha van, az már az új fajta. Az első hengerrel hasonlítsam össze, mert az feltételezhetően gariban ki lett cserélve.
Erről tudtok-e egy ábrát, fotót feltenni, hogy pontosan mit és hol keressek?
Köszönöm:
Gábor