Hagyd a picsába azt a csövet! Én az aszfalton húztam,mielőtt letéptem a fa..ba.
(két év mulva húztam be egyet (valszeg nem a gyári helyen),mikor szétszedtem a termosztatosz miatt! Gond nélkül üzemelt cső nélkül is )
Sehova mondom. Jobb oldalon eljön a hátsó hengersor mellé, aztán ott lóg a levegőbe. Hogy előrefele mibe csatlakozik, passz. Nem fogom szétszedni a motort miatta, meg még téli helyén van, jobb oldalával a fal mellett :)
Hát akkor tudja a faszom, ilyen szarságokra nem emlékszem hogy az a cső pontosan honnan hova megy, már régen volt amikor ilyen motrot szedtem szét. Legegyszerűbb hogy akinek van Fi-je, kimegy a garázsba azt megnézi, és megosztja velünk az infót. Pedig még le is fotóztam anno, de a lényeg nem látszik rajta. Az viszont már tuti hogy nem a tank szellőzője, mert itt a képen látom hogy az máshova megy.
a szelepfedél az tiszta,csak nem láttam rajta semmilyen csonkot..
konkrétan végignéztem már ott mindent futtában,de nem igen látom a helyét a dolognak..
Hülyeséget beszéltem részletekben ott. A légszűrőház tetején van egy fém bizbasz, abba megy egy vákumcső.
Az ominózus cső, amit jelöltél, az a hátsó hengersor szelepfedelére csatlakozik, mint karter-cső.
Ha emlékeim nem csalnak.
a légszűrő házába hol csatlakozik az a csonk?
azért kérdem,mert a cső blokk felőli végében van egy kb30 fokban
hajlított műanyag csonk,ami gondolom kicsúszott valahonnan..
a tankon rajta mindkét cső,a vékony is és a vastag is.
a vastag bal oldalra megy le és egy darabból van.először
azt hittem,hogy az van 2db-ból összerakva,de egyben van
és rajta is van...
Szerintem az inkább a szellőző lesz. Nem sok értelmét látnám, ha az lenne a túlfolyó. Megállna a nyál a blokk előtt a csőben, és nem folyna túl :) Bár még van egy kartergázos cső is a rendszerben, ami a légszűrőház tetejébe csatlakozik. De szerintem az is bal oldalra megy a kötegbe. Meg úgy emlékszem, hogy nekem a nyáltúlfolyó az megkeményedett, és eltörött, ezért kiszedtem, és bal oldalról jött ki a cső. Meg az vékony, és nem vastag mint a képen.
Szal én a szellőzőre tippelek.
De kozmax naponta szétszed-összerak 3 vfr-t biztos tudja mi az.
Én csak tippelek rá, mivel használom, és nem szerelgetem. (de szar volt ez)
Tüzi jól mondja, az a cső a tank túlfolyócsöve lesz. A tank alján van 2 gumicső, aminek a szabadban van az egyik vége. Van egy vékonyabb szellőztető- (air vent tube) és egy vastagabb túlfolyó (overflow tube) cső.
Ott van bezintúlfolyó, meg hűtővíz elvezető. Benzintúlfolyót érts úgy, hogy ami a tank betöltőnyílásánál lévő lukon elfolyik a többlet. Oszt' asszem' ott más elfolyó-túlfolyó nincs.
súlycsökkentés tunying