Tavaszig én is mindent meg szeretnék rajta csinálni, hogy gond nélkül kezdődjön a szezon :).
Ha van újabb infód gyertyával kapcsolatban kérlek oszd már meg velünk.
Hát azt jó lenne tudni... azt tudom hogy az órában 40000 van. Tátrai Robinál volt bent mikor megvettem nagy ellenőrzésre, azt mondta eléggé reálisnak tűnik.
Az én írásom csak tájékoztazó jellegű volt, de örülök, hogy helyesbítettél! - én még nem vonattam ki motort ideiglenesen, csak utánnaérdeklődtem. Ezek szerint el kell, hogy beszélgessek az informátorommal!
Valóban 2 x 1800 Ft költsége van a dolognak.
Az adót mindenképpen nekem kellett volna fizetnem, mert én helyeztem először Mo-on forgalomba, így a következő hónap első napjától én vagyok az adókötelezett.
Aki január elsején tulajdonos vagy üzembentartóként van bejegyezve a forgalmi engedélybe, az köteles a teljes évben a teljesítményadó megfizetésére. (Kicsit érdekes a dolog, hiszen ha január 2-án eladod a gépjárművet akkor is Te vagy az egész évi adó megfizetésre a kötelezett.)
Nem igazán ismerem az Arrow kipufogókat, mit tudtok róluk?
Ez nem így van. 1800 Ft az egyszeri díj amit fizetsz az okmányirodában, rögtön meg is kérdezik meddig szeretnéd kivonni, amit bele is írnak a forgalmiba, hogy átmenetileg forgalomból kivonva 2009 ..... .ig. Nem kell tenni semmit sem, amint ez az idő lejárt, magától forgalomba helyeződik, nincs ismét okmány iroda, nincs megint díj. A biztosításod pedig megmarad ugyan abban a bónuszban, csak mivel nem fizetted folyamatosan abban az évben kimaradsz a bónusz ugrásból, tehát következő évben is maradsz ugyan abban. Egyébként pedig 2 évre visszamenőleg ha tudod igazolni milyen bónuszban volt a motorod, akkor azt jóváírják, csak ehhez kell a kártörténeti igazolás. Ideiglenesen max 6 hónapra lehet kivonni a motort. Tudom, utána jártam rendesen, még egyszer sem vonatam ki egyik motoromat sem, de most 6 hónapra megtettem, így fél éves biztosítási díjat és fél év teljesítmény adót úszok meg, ( cca 20 000 Ft) kontra 1800 Ft-ért, és rengeteg idegért, hogy még simán volt az ősszel 15 fok napközben, mikor még motorozhattam volna, de nem tehettem mert ki volt már vonva.
Gyertyát kérdeztem, ilyen van a srácnak CR8EHIX-9, azt mondja ez egyel van mellette a gyári hőértéknek, 11 000 Ft a 4 gyertya ára ha érdekel, elérhetőséget tudok adni, személyesen nem ismerem a srácot, egy másik fórumról ismerem csak. Az ismerősömmel nem tudtam beszélni, mert külföldön van, ha hazajön megkérdezem őt is mi a helyzet, mert nekem is kell tavaszra majd!
Lánc mosáshoz Brigeciolt(a középső) használok én is, majd szárazra törlés és kenés,
de néha átmosom gázolajjal is. A kenőanyag nálam váltó olaj. Csak akkor használok
láncspray-t(az ülés alatt tárolom), ha ~150Km-nél nagyobb távolságra megyek, vagy
esőben motorozok. A DID lánc dobozán le van írva a gyár által ajánlott tisztítás.
Ha jól emlékszem akkor: 2-300Km-ként átmosni a láncot kerozinnal, majd áttörölni
és SAE80-90-es olajjal bekenni! A gyári láncomat 36-38eKm után kellett cserélni!
Igaz én nem tiltás körül használom ...
Még szép, hogy mély hangja van azzal a sportdobbal! Mindenki maga dönti el, hogy kivonja e a forgalommból.
Vannak hátulütői is a dolognak . Az ideiglenes kivonás 1800, a visszahelyezés 1800 píz és ha túl léped a négy vagy öt hónapot, akkor újra kell műszakiztatni és a bónusz is ugrik. - ha nem jól tudom javítsatok ki! Ha még nincs a nevedre írva, akkor várjál januárig, mert akinek a nevén van jan. 1. a moci az fizeti a teljesítményadó 1. féléves díját.
Köszi a gyors választ.
A Brigéciolt régen én is nagyon szerettem, de az még ETZ-s korszak volt.
Az a lényeg, hogy van választási lehetőségem.
Ma egy kicsit megjárattam a teraszon a gépet a szomszédok és a magam örömére .
Annyira mély a hangja, remeg a házban minden.
Ti ki szoktátok vonni ideiglenesen a forgalomból a motort télire?
Számolgattam és kb. a fele adót meg lehet úszni.
Hali! A brigéciol zöld flakonban van , amin régebben narancssárga volt a cimke. Az új módi, az meg a citromsárga. -környezetbarát, de nem viszi le a dzsuvát!
Na akkor van a narancs cimkés/Felirat/ És a citromsárga!ami a környezetbarát de szart se ér! Tehát a felirat=az a kis papír azon a zöld üvegen! A lánctakarításnak nem az a lényege hogy mindenhonnan kihozza a koszt? Na mind 1 én így szoktam ,ezzel a "csodaszerrel" ........................ezen nem veszünk össze!
Lehet hogy hülyeség, de én úgy tudom, hogy a Kerozin, benzin, brigéciol nem a legjobb választás erre a feladatra, az a baj hogy nagyon kimossa a láncot, és nem csak a felületi port, zsirt távolítja el, hanem az o-gyűrű mellett is bemászik, és az ott lévő zsírt, olajat is kicsinálja, ezután marhára fog kopni, és nyúlni a lánc.
Van erre kifejezetten lánc tisztító spray, de én féktisztítót szoktam használni, ennek az összetétele szinte teljesen megegyezik. Utána meg lánc sprayel befújni. Az a legjobb ha melegen fújod, de erre most nem nagyon van lehetőség ugye.
Nem neked ment! De talán tudok segíteni!Mezőberény/ugye ahhonnan a mocit vetted ahhoz elég közel /Én ott szoktam vásárolni! Igol olajat veszek/Nekem az R1-be 10/50-es ásványi kell és ott van/szerintem jó minőség kb2500-2900 ft/liter ,mármint ami neked kell!De van nála gyertya szűrők stb nekem 27000be került minden amit te is írtál.Akkor cs.dzsordzsó is ott volt és onnan tudom hogy 3000-el drágább a légszűrő!/Ja neki nem tetszik az Igol olaj de ezt beszéljétek meg /..................Ja és Szikora András/Bátszi Motor/06-30/903-7050 Sok sikert! /az igolról még annyit:a Bátszi team az országos dragbike&streetfighter versenyeken ezt az olajat használja!/
Van egy újabb kérdésem:
A láncot mivel szoktátok kezelni?
Egy ismerősöm azt ajánlotta, hogy mossam ki kerozinban és utána kezeljem le láncvédő sprayvel.
Mit szóltok hozzá?
jaja,maj lehet szó vmi közös 900RR kedésről
nézhetitek maj az olajszintem ,addigra belövöm faszára
télleg am vkiben vannak streetfighter hajlamok és tudnak kerekezni?
én szimoval nyomom itt 1 videó róla:D
Nagyon boldog vagyok az családtag érkezése miatt és már alig várom a tavaszt, hogy egy nagyot kerülhessek vele.
Szoktatok összejövetelt szervezni? (Honda CBR900RR)
Ha van újabb infód gyertyával kapcsolatban kérlek oszd már meg velünk.
THX