Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok !

SC28 asba mennyi olajat kell önteni pontosan ?

Most cseréltünk olajat, jól lecsepegtettük az olajleeresztő csavarnál is, meg a szűrőnél is. Három liter olajat öntöttünk a motorba+pár decit az olaj szűrőbe, és így egy kicsit fentebb van a maximum szintnél. Régebben olvastam, hogy valaki írta hogy ezekbe 3,7 liter megy, de hogyan ?
Szerintem qrva jó formája van, ezért rakok fel 1 képet!
Szia ezt a rendezvényt magánszemélyként szervezem.
A Tavaly az I Országos Jótékonysági Honda Talin az iszapkárosultaknak segétkeztünk. De akkor sem a kormányon keresztöl és nálunk megkapta a rászorult család a pénzt . Mi nem a kormány vagyunk NINCS közünk hozzá Mi csak egy segítőkész HONDA tulajdonosok vagyunk. Nézd meg a tavalyi talin készített videót a www.hondaclubbudapest.hu oldalon és ott a képeknél.
ilyesmit akartam írni tegnap, hogy annak a "legjobb" aki rász@rik az egészre, csak megy és nem hallgat..... nekem is így kellene eljárni, csak akkor felvenni a problémát ha már vmi nagy bajra utaló jelek vannak.
Az a baj, hogy én nagyon kímélőmódban hajtom a gépet, lehet az autóutáni beidegződés, nem nagyon forgatom, szépen váltogatok el, holott ez nem autó, hogy 4 ezernél már vége vagy ártana neki nagyobb fordulat.... ezt még ki kell iktatnom magamból.
(főleg mert olvastam vhol, lehet itt a fórumon, hogy ezek a gépek a nagyobb fordulatra vannak tervezve, akkor ideális a kenés stb.) De gyilkolni sosem szerettem semmimet se, közben pedig lehet aki használja rendesen a motort tovább fog tartani, mint aki óvja
Lehet érdemes füldugót használni, nemcsak eü miatt hanem azért is, hogy ne azt figyelje az ember hogy OK-e minden, nem csörög-e ez az...

És amit leginkább el kell fogadni, hogy nem mai gyerekek (sc 28- sc33)
Akkor a legolcsóbb ha nem foglalkozol a hangal. Az enyém is zörög de nem nagyon izgat. Menet közben nem hallom.
na végre elkészült a motorom Vezérmű lánc csere sportlégszűrő,szelephézag.
rá kell néznem a vizsgák után, nincs mese.... bár a morajláson kívül semmi furcsa hangot nem veszek észre, de nemárt szemmel is megtekinteni.
El kell, hogy szomorítsalak...hallani fogod. Szinte minden motornál hallatszódik, de nem mindegy, hogy mennyire. Egy bizonyos zaj fölött kórós. A legrosszabb ami történhet, hogy eltörik a rugó, de amíg nem esik ki a fészkéből, kárt nem csinál.
már rájöttem, hogy elkeveredtem, csak közben nem vettem észre, amit írtál.... a Kertace féle dolgot ki fogom próbálni, hogy van-e olyan jelenségem.... de szigorúan füldugóval, hogy nehogy meghalljam, mert a hajam rögtön
úúú most veszem észre, hogy azóta már volt más hsz is, de már rendbe raktam magamban.... de lehet a másik dolog is érinteni fog......
Nem, félre érted. Ennek semmi köze a berázáshoz\rángatáshoz. Amit te is hallasz a motorból az a morajló hang, az egy csapágy lesz, amit majd ki kell cserélni. Amit Kertace mondott, az ha hirtelen adsz egy gázfröccsöt alapjáraton, akkor egy "zörgő" hangot hallat. A kettő egészen más.
persze tudom, hogy azt nem a berázásra írtátok, annál "még csak" a lamellacsere lehet szükséges..... de már most el om magam, ha belegondolok, hogy megeshet, mivel a hang már elkezdődött(az a bizonyos ami a behúzásra elhallgat) bár reménykedek, hogy hátha annak se az az oka
A morajlás egy másik probléma, mint amit Kertace-el beszéltünk. Szóval talán nem kell kuplungkosarat venned...még.
Én hajdúszoboszlói vagyok, és ha ez az a motor amire gondolok, akkor ez tényleg jó állapotban van. És a színe is tetszik, bár a kerekek színe nem gyári, azoknak feketének kellene lenniük.
Mi két különböző dologról beszélünk. Mindkettőnk jól mondja, csak más problémára. Amit te mondasz az a hirtelen gázadásra történő "kattanó vagy zörgő hang", míg amit én és JOE barátunk a folyamatos alapjárat mellett hallatszódó morajló hang. Mert mikor behúzom a kuplungot akkor ez elhalkul. Szóval két különböző problémáról beszélünk.
Helló!

Most állok motorvásárlás előtt, és gondoltam a CBR 900-asra.
Főleg hobbi célra kéne.
Kb 600-650 ezer forintom lenne rá, és szeretnék egy jó állapotút venni.
Nem nagyon találtam, esetleg tudtok 1-2 ilyet?
Ez még, ami ha nincs széthajtva jó lehet, a többi amit találtam nem igazán nyerő.
CBR 900 RR

Megköszönném a segítséget!

Üdv,
Dávid
Ha az adomány személy szerint van átadva akkor elmegyek de ha egy kormányunk álltali cimre megy a pénz akkor nem.
Amit az emberek összetelefonáltak az iszap balhé miatt azt se adta oda kedves kormányunk.1 milliárdból kiutalt 50 milliót.
:(
Udv 2001 es 929-es hondahoz milyen olajat ajanlotok? Eleg fontos lenne pontosan! kosz
elég szomorú akkor ha a morajlás a kosár miatt van.... kb.100eFt-ért cserélni
Legjobb tudomásom szerint a kosár szokott megkopni, azért zajos.
A kinyomócsapágy nekem a skodán szétment, és összedarált mindent.
Itt látszik.
II.
Országos Jótékonysági Honda Találkozó
Helyszín: Hungaroring Autós Mozi

Időpont: 2011. augusztus 13. reggel 10h-tól kifulladásig, de max másnap délig.
Belépő autónként: 1500Ft
motor 1000 Ft

További információk: 06/30/854-19-71
Jelentkezés (NEM kötelező, csak sokat segít a felkészülésben): írj emailt az admin@hondaclubbudapest.hu címre.mivel jönnél és hányad magaddal.

Üdvözlet mindenkinek!
A tavaly megrendezett jótékonysági Honda találkozón sikerült nem kevés pénzt összegyűjteni az Iszapkárosultaknak. Ezen a nagy segítőkészségen felbuzdulva gondoltuk úgy, hogy idén segíthetnénk az Összefogás Rehabilitációs Központnak!
A kormány a támogatást oly mértékben csökkentette, hogy veszélybe került a munkahelyük!

Programok:
# Szépségverseny
# Hangnyomás verseny
# Kerámia festés
# Lehetne csapatokat szervezni, és egy kis foci bajnokságot létrehozni.

Lehet majd vásárolni az Összefogás rehabilitációs Központ által készített:

# Hondás gyertyát
# Hondás hamutartót
# Hondás bögrét

Este fellépők, mozifilmvetítés, és még lesznek meglepetések!

Lehetőség van sátorozásra, és zuhanyzásra.

Várunk mindenkit sok szeretettel, gyertek minél többen!

Támogatóink:
# Advert KFT.
# Gumisch
Nem a rugó a drága hanem a kuplungkosár (2-es számú) abban vannak körbe rugók amik csillapítják a fogaskerék és a kosár között a hirtelen lökéseket.
jaja olyan morajlós és szinte meg is szűnik ( még most, gondolom még nincs annyira oda az az alkatrész) amint behúzom a kuplungot.
Nekem elhalkult mikor kicseréltem az enyémben. Mondjuk az sem új volt hanem egy nagyon kevés kilóméteres használt.
Akkor hallod főleg ha nem húzod be a kuplungot és úgy adsz egy nagy gázfröccsöt alapjáratról. Akkor szokott erős hangja lenni a rugóknak. Ha behúzod a kuplungot nem kell a kuplungtárcsának még a sok lamellát is megindítani ezért nem reccsen akkorát és halkabb is a kuplung.

A kinyomócsapágy soha nem kap akkora terhelést hogy tönkremenjen.