Jó pap is holtig tanul. Mondjuk ez nekem új, hogy a kuplungkosár rugói zörögnek. Már csak azért, mert ha jár a motor, ez a kuplungkosár forog, ha behúzod a kuplungot, ha nem. A zörgés, ami inkább morajlás pedig ha behúzod elhalkul. Lehet hallani, hogy lelassul az alkatrész.
Ha letámasztod a motort az oldalára, akkor ha leszereled a kuplung deklijét, nem kellene kifolynia az olajnak, de valamennyi úgyis kifog jönni. Én mindig teszek alá egy edényt, biztos ami biztos alapon. Menet közben az lehet a jele, hogy megcsúszik a kuplung terhelés mellett. Ez általában csak nyélgázon jön elő és főleg magasabb sebességi fokozatban. Ugye ilyenkor jobban meg van terhelve a hajtómű, mint mondjuk egyesben. Ilyenkor a fordulatszámmérő-sebességmérő páros arányát és a hangját kell figyelni. Ha csúszik, akkor ugye megemelkedik a fordulatszáma, de a sebességed nem. Ez lehet csak kicsi eltérés, de ha már rendesen kopott akkor egészen sok is lehet.
Lásd itt: http://youtu.be/bkH2g6VqFkk
Ez simán a kuplungkosárnak a csapágya. Itt egy kuplungkosár és ott van a robbantott ábrán a tűgörgő és a csapszeg(?). http://km-3.jspcdn.com/p/11/03...
Nem bonyolult, de ha felcserélsz egy sorrendet, vagy egy hézagolót, akkor fel is veheted mellé a szopóálarcot. Szerintem maga az, hogy egy bizonyos összegért lehet venni és meg is kell bontani a kuplungot hozzá. Magát a motort nem kell szétbombázni.
Hát majd vizsgák után megnézem akkor... újabb kérdésem az lenne, hogy ahhoz, hogy megnézzem a kuplungot az olajat le kell ereszteni hozzá? (vagy addig nem ér fel alapállapotban az olajszint?)
Plussz ha mégiscsak a kuplung haldoklana, annak menet közben van-e vmilyen hatása, jele? (sebességet veszi rendesen, még sosem váltottam félre, üreset, pedig volt már, hogy épp hogy csak hozzáértem váltóhoz és már magamba gondoltam is, hogy na ez nem lesz meg, de mégis)
A csapágy (kinyomó csapágy?) kicserélése bonyolult művelet vagy miért nem cserélik rögtön ha elkezd zörögni? Szét kell bombázni hozzá a motort nagyon?
Eléggé szétszórtak a srácok, de sok mindenük van. Amúgy én szinte mindent a Nagyvas-tól rendelek: http://nagyvas.hu/
Korrekt a fazon, jó árak és ő is mindent meg tud rendelni.
Ha esetleg érdekel bontott cucc, nekem van komplett kuplungszett (lamella, tárcsa stb.).
Ha megbontod, vagy megbontatod egyből adja majd magát, hogy mi a kopott vagy elhasznált. A lamellák ha kopottak, már nem nagyon van rajta profil, míg a tárcsa inkább vetemedni és megégni szokott. A sorrendre nagyon figyelj, mert az összes lamella közül 1 kicsit más (ez van legbelül).
A zörgő hangot egy csapágy adja, itt már egyszer taglaltuk. Nekem is zajos már. Igazából kárt nem tesz, max zajos. Szóval sokáig elmegy még. Elméletileg az a csapágy ami a kosárban van. Biztos ki lehet mérni, de szemre, fogásra még kopott állapotban is jónak tűnik. Szal csalóka.
Értem, hát akkor majd megnézetem, de csak vizsgák után, most azzal tengetem unalmas napjaimat
Nem tudod kb milyen árban lenne a lamellacsere+ amit esetleg azzal együtt cserélni kell/ajánlott? Meg valamit még biztos kell majd cserélni, mert már egyre hangosabb üresben, ami a kuplung behúzásával megszűnik.
Tudomásom szerint megkopott, megüvegesedett lamellák illetve deformálódott (hőtől) tárcsák okoznak ilyen tüneteket. Egy szétszedés azonnal elárulja a hiba okát.
Ha a gázzal van gond, akkor próbáld meg magasabb fordulaton. Nekem 2000 körül már kényelmesen indul. 3000-4000 ha dinamikusan indulok. Ha viszont így is beráz-berángat akkor kuplung probléma.
Mitől lehet az, hogy amikor elindulásnál ráengedem a kuplungot, berázza a motort kicsit? Lehet kevés gázzal indulok, alacsony a fordulat vagy a kuplungja haldoklik?
A tükörtartóval kapcsolatban köszönöm a segítséget Sedu-nak és Zeusznak. Zeusz lenne nekem a legközelebb. Majd holnap felhívlak azon a számon amin a hirdetésed van és megbeszélnénk, hogy hogyan tudnánk találkozni.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
Sokat eszik? Nekem full rendszer van rajta és nem vettem észre, hogy többet enne mint alapból. Az FI világításra meg van orvosság. El kell olvasni a manuált. Abban le van írva, hogy hogyan kell kikötni, hogy ne világítson. Nekem se világít miatta.
[12447] robbantott ábrán melyik az a rúgó aminek olyan szép ára van?