Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze Basi te ott sem voltál(szégyelld is magad miatta) Amúgy ha szervezel horvátországba kirándulást,szívesen veled tartok Ezt a rövid szakaszt amíg hideg van csak kibírjuk.
Atissk
holnap SMS ben küldöm a cimem
Nekem semmi bajom senkivel
csak lenne már tavasz fázom,szar az idő MOTOROZNI akarok
Uraim!
Ilyen rossz volt a tali,hogy elakadt a szavatok?
Öröm látni hogy milyen segítőkész emberek vannak!Ha nem is szólok hozzá rendszeresen(mert értelmeset nem tudok hozzáfűzni esetenként)azért minden nap olvasom a fórumot! És már várom a találkozót!
TERMÉSZETESEN esetleg ha van még valami amit kellene hegeszteni akkor küldjed azt is
Szia!
Telefonszám, és e-mail cím a személyes adataimnál látható!
Nem nagy dolog, sőt még én kérek Tőled!
Mivel nem sikerült szereznem gyújtás fedelet, ma azt találtam ki, hogy csütörtökön mikor pihenős leszek, leszedem és elküldöm azt is, egy "kis" hegesztésre...ha be tudod vállalni!
A közlekedési kollégám szerint is..
Örök hálám üldözzön a ..................... cim telefonban jó ? add meg a számod és összebeszélünk
Szia!
Én szívesen elpostázom Neked, ha az enyém megfelel!
Most úgy se kell, és könnyen hozzáférek, de csak csütörtökön tudom legkorábban feladni, mert estig dolgozok!
Sziasztok!
Köszönöm Mindenki hozzászólását!
Vihetek utast és ennek nagyon örülök!
Cube-nak üzenem, hogy jövőhét csütörtökön indulok Szilvásváradra, hogy májusra odaérjek !
Ja, asszonynak nézhetek motoros ruhát ...
Akármilyen jogsid van már több mint két éve ,de friss a motor jogsid akkor is vihetsz utast! Vita lezárva!
ja ja, pro és kontra, de én végeztem a jogszabály patológiájával a véleményemet szétkürtöltem a világba, függetlenül attól igazam van-e vagy sem.

Rövid volt ez a hétvége de a szombatnak legalább volt értelme.

Jah és ha valakinek kellene egy kormány közepébe műanyag dugó van egy feleslegesem csak jelezze és az övé.
Esetleg kiderül hogy egy Boeing 747-est is nyugodtan vezethet!
Addig boncolgatjátok a jogszabályt,míg a végén kiderül hogy Atissk nem hogy utast nem vihet,de a motort is csak tolhatja.
Azt tudom.
Én elhiszem, csak gondolkodtam. ... Szarul van megfogalmazva.
Ettől függetlenül még mindig kétértelműnek tartom a dolgot.
atissknak kell eldöntenie.
"A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától..."
Tehát, az a nap, amikor megszerezted az első vezetői engedélyed. Jelen esetedben, Attisk amikor a "B" kategóriát letetted. Ugyanis a vezetői engedély minősül "kezdőnek" nem a kategória. A második pontban pedig azért van leírva, hogy egyértelmű legyen, hogy melyik kategóriánál mi a szabályzás. Ugyanis tudtommal anno a jogalkotó a közlekedési tapasztalat miatt hozta létre ezt a szabályt, s nem a járműkezelési tapasztalat miatt. Én így tudom, Nekem így tanították, nem tudom, hogy azóta változott-e, de azért biztos-ami biztos megkérdem a közlekedési kollégámat.
anyám.... még nem alszom.
Tényleg elég idiótán van megfogalmazva. Lehet így is meg úgy is értelmezni.... Ebből élnek meg az ügyvédek.

Lehet igazad van atissk... de:

A kérdés az, mit ért "vezetői jogosultságon".
A jogsi megszerzését vagy a kategóriára a jogosultságot?... valamint
Miért taglalná a 2. pontban kategóriánként a korlátozásokat ha nem vonatkozna mindegyikre külön külön? Ha letettem pl. A korlátozottra akkor ha leteszem 1millió tonnás lánctalpas kamionra akkor meglenne a kellő gyakorlatom, mert vezettem már motort? Logikátlannak tartanám ha így lenne.... de persze nem ez lenne az első hülyeség a jogrendszerben.

Biztos ami biztos, kérdezgesd még, esetleg valami témába vágó jogi fórumon is, hátha találsz egy hitelesnek nevezhető forrást.
Vagy önként bevonulsz egy rendőrőrsre (ez elég szarul hangzik ) a közlekedésiekhez, biztos ül valaki egy irodában és tudja a választ.... legrosszabb esetben legfeljebb elhajtanak, de nem hiszem.
Lehet itt a sportmotoron is van valami forum (nem tom), ahol választ kaphatsz, olvassák ezt rendőrök is szerintem.

Remélem tikének és neked van igazatok és hozhatsz utast a bulira tavasszal.
Már mennem kéne aludni, de annyira érdekel....
Én is arra jutottam, hogy a kezdő jogosítvány lehet "A" is, "B" is, ezek megszerzése után 2 évvel lehet utast vinni, utánfutót vontatni...
Nekem mivel 2 évnél régebben megvan a "B", ezért már nem kezdő jogosítvány az "A" korlátlan, így vihetek utast.

Húzok aludni...
Szokás szerint idiótán van megfogalmazva...

Végül is nincs benne, hogy az adott kategóriára vonatkozó vezetői jogosultság megszerzésétől számít a 2év...

Sztem nyugodtan vihetsz utast Atissk!
Itt a tv:

link

Kezdő vezetői engedély

5. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.
(2) A kezdő vezetői engedéllyel az „A” az „A” korlátozott kategóriára és az „A1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, a „B”, „C”, „D” kategóriára és a „C1”, „D1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel - a Magyar Honvédség kezelésében lévő járművek kivételével - pótkocsi nem vontatható.
6. § (1) A „kezdő vezetői engedély” minősítés kétéves időtartama az 5. § (1) bekezdésében meghatározott időtartamon belül elkövetett közlekedési szabálysértés vagy bűncselekmény miatt jogerősen kiszabott járművezetéstől, járműfajtától vagy kategóriától eltiltás, illetve a vezetői engedély külön jogszabályban meghatározott visszavonásának leteltét követően újra kezdődik.
(2) Az (1) bekezdés rendelkezései szerint meghosszabbított „kezdő vezetői engedély” minősítést és annak lejárata határidejét a nyilvántartásba be kell jegyezni, és ezt a tényt a vezetői engedélyben kódszámmal jelölni kell.
7. § Ha a gépjárművezető külföldi vezetői engedélyét két évnél nem régebben szerezte, a kezdő vezetői engedélyre vonatkozó rendelkezéseket - nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában - a külföldi vezetői engedély helyett a magyar hatóság által kiadott vezetői engedélyre is alkalmazni kell.
8. § A kezdő vezetői engedélyre vonatkozó rendelkezések nem alkalmazhatóak nemzeti kategória esetén.