Tudod mi tetszett Józsi, amikor az idősebb úrhoz odamentem és az elmondta amit az autóról fontosnak tartott, majd mondott egy árat, aztán zárta a kocsi ajtaját és elindult befelé... nem magyarázkodott hagyott gondolkodni. Az autó jó volt és pofátlankodni se volt kedvem, örültem hogy találtam egy egygazdás ténylegesen nyomon követhető autót, fizettem és elhoztuk, azóta is problémamentesen üzemel.
Tanultam belőle, én is így járok el ha valaha eladom, reális árat találok ki, aztán zárom az ajtót... nem csúfoskodok, majd jön másik vevő!
Már elvittem egy érdeklődőhöz, ill. annak szerelőjéhez ( én javasoltam az átvizsgálást). No rendesen bele is verték a csúfot. Gyakorlatilag mm-enként nézte a festést, kereste a rozsdát. Utána folytatták az aknából alólról. Mire végeztek, már 100 e. felett jártunk a javítási költséggel. Másnap elvittem itt helyben egy szerelőhöz, anyaggal 32-t fizettem. Persze jelezném hogy 12 éves az autó és 112000 van benne.
Ez részedről nagyon korrekt, bárcsak minden eladó ilyen lenne... micsoda kisstílű faszkalapokkal összehozott a sors amikor kerestem a Suzukit az apósnak. Mondjuk kicsit játszottam is a hülyét és be is kapták a horgot, volt amelyik azt hitte megtalálta bennem a madarat és úgy hazudozott hogy már nekem égett a pofám Persze én meg azt mutattam micsoda potenciális vevő vagyok és tutira visszamegyek... szerintem azóta is várnak
Közvetítőnek (ismerős szerelő) adtam oda és nála nézi meg az érdeklődő. Pontosabban Szegeden van az autó, ott egyszerűbben meg tudták oldani az átnézést, próbát, mint eljönni ide hozzánk.
Azt viszont nem értem hogy most az érdeklődőnél van a Polo, kölcsön adtátok és majd eldönti hogy megveszi? Gondolom családtag lehet, mert idegennek nagy felelőtlenség lenne.
Nekem sincs megalomániám de az a fordítva nyíló hátsó ajtó és a hullámos volal vezetés nem tetszik, az első Merivával nincs bajom kicsit olyan volt mint egy elhízott Corsa de azért tetszett.
Az lehet hogy jobb az ízlése, csak én praktikusabb vagyok bizonyos szempontból. Mondjuk a Ford esetében pakolni kellene a garázsban, hogy egyáltalán beférjen. Az Opelben már ültem és nagyon tetszett. Jók az anyagok, minőség érzet nagyon jó volt.
Kb. 15 évvel ezelőtt elvitt a munkatársam Mezőcsáton a Skodájával amit akkor nem sokkal előtte vett, és kb a Seat Cordobam - nak felelt meg, és ronda erősen hallatszott a motorhang benne. Aztán lehet azóta finomítottak rajta.
Új autón nem gondolkozunk, a mostani úgy jött, kipróbáltuk azt is de köszi egyenlőre nem kell. A Skodák egyébként nem rosszak, bár én elég elvakult VW párti voltam, vagyok. Most kezdtem el nézelődni más irányba is. Még koreai autókat (Kia; Hyundai) is néztem, jókat hallani felőlük és nem is néznek ki rosszul.
Tanultam belőle, én is így járok el ha valaha eladom, reális árat találok ki, aztán zárom az ajtót... nem csúfoskodok, majd jön másik vevő!