Na ha még nem feküdtél le mutatok egy nagy kalapos gombát, nem szedtem le mert nem ismertem, de jobb lett volna ha mellé teszek valamit viszonyításképpen, akkor látszott volna mekkora nagy, kb. mint a munkavédelmi sisakom
Tavaly és előtti évben akkora pöfetegeket találtam itt az udvaron vagy 8-at, hogy az ismerősöknek is adtam, nekem is maradt elég ahogy paníroztam és szeleteltem sütöttem, majd azonnal ettem is ! Következő évben csak kettő termett. Idén meg egy sem!
Magamnak is vettem ilyen ledes lámpát, és ha lefordítod az útmutatót, olvasható benne, hogy nem ajánlják a fényébe nézést közelről! Ezelőtt 30-35 évvel elképzelni nem tudtam volna, hogy lesz vakító fényű LED-is. Meg a magnószalagos "számítógépek" De túllépett a technika a képzeleten!
A képekkel jártam így, töltöttem, aztán nem jelent meg a szöveg, aztán csak simán a képeket szöveg nélkül... akkor se jelent meg, na ezután próbálkoztam kevesebb képpel, akkor megjelent de a korábbival együtt ami előtte nem... aztán végül lett egy rakás kép, én meg szégyeltem magam amiért bénázok...
Imádja! Már azon gondolkodok hogy milyen alternatív útvonalat találjak ki télire, ide nem tudunk bejutni ha nagyon beáll a csapadékos idő, sőt egy hete is rizikós volt már a sok eső után.
A lámpát kétszer töltöttem eddig, lassan megint kell, tiszta időben olyan szúrófénye van hogy valami elképesztő, amúgy láttad milyen nagy becsben van, még mindig a dobozában tartom amikor nem használom.
Há má itt is lopnak? He!
Már az ember hsz.-e se szent?
A gombát én is szeretem nagyon, de Lacihoz hasonlóan csak az áruházi és konzerv kivitelét merem elfogyasztani. Rántva, pörköltnek valami mesés.
Majd a jövő nyáron mutatok egy-két szép részletet! Remélem bírja a ledes lámpa , illetve gyorsabban kell haladnod, vagy a rosszcsont kutyus besegít , csak a pórázt kell fogni. Gondolom szereti a mozgást a kutyus is!
Mindig nálam van a csodalámpád amikor Zara elvisz futni ma nem volt bekapcsolva olyan jól lehetett látni. Csillagászati szempontból nem értek hozzá de az biztos hogy ilyen kerekholdas időszakban a tájékozódást sötétedés után nagyban megkönnyíti.
A vénasszonyokról jutott eszembe egy vicc
Az idős asszony meglesi a lányát hogyan várja az újdonsült férjét. Anyaszült mesztelenül nyit ajtót és amikor kérdőre vonja a fiatal férj miért nem vett fel semmit, annyit válaszol:
-ami rajtam van drágám az a szerelem ruhája!
majd buja hancúrozásba kezdenek...
Na gondolja a vénasszony ezt ő is kipróbálja!
Haza jön az öreg, az asszony pedig szintén anyaszült meztelenül nyit ajtót neki...
-Nem szégyeled magad Asszony, há mé nem veszel fel valamit?
-Ami rajtam van kedvesem az a szerelem ruhája!
Erre az öreg:
-Igazán kivasalhattad vóna!
Most jöttem be, és ilyenkor nem szép, mert csak egy fényes korong amikor sarló akkor viszont a felszín részletességér a súroló fény megmutatja! első negyed, vagy félhold nagyon szép ! Ezért kell az idősebb hölgyeket, (más néven vénasszony) szembe vakuzni, eltünteti a ráncokat!
" aztán másnap megettem a másik felét is"
Gondolom nem akartad , hogy valami "baja" legyen , ezért inkább elővigyázatból megetted előle! Nem vennéd a szívedre, ha bajt csinálnál!
Én csak egy néhány gombát ismerek, amelyik nem olyan azt össze sem szedem Ezek a : tyúk (szegfűgomba) Van egy roppant hasonló annak fehérek alul a lemezei, azt nem szabad összeszedni; aztán a pöfeteg, a csiperke, és a sárga, vagy rókagomba. A többihez nem nyúlok. Könnyen össze lehet a vargányát pl téveszteni a tinóruval . Jobb a békesség! Pedig én bakonyi gyerek vagyok!
Itt gondolkodok miféle tyúkgombát szedegetsz szégyen egy falusi gyerektől de rá kellett hogy keressek, erre kiderül hogy a szegfűgombáról van szó
Mi semmilyen gombát nem eszünk meg, csak azt amelyik konzervfán terem, vagy befőttfán, egyszer Romániából hoztam útszéli árusoktól rókagombát, azt is úgy hogy Zoli bácsi megnézte és áldását adta rá hogy jó... persze Kriszti itthon el is zavart a gombával együtt... anyámnak vittem el aki olyan finom pörköltet csinált belőle hogy ihaj! Jó felét be is vágtam még aznap este, a másik felét meg meghagytam az asszomynak, mert áldott szívem van. Ha másnapra megmaradok akkor ehet belőle ő is... aztán másnap megettem a másik felét is mert van olyan is amikor gonosz vagyok
Szép estét Laci! Bizony, még december 21-ig rövidülnek, majd 24-én jön a fény, nem véletlenül tették oda Jézus születését és már egy kakaslépéssel rövidebb lesz a sötét! Addig meg LED-ekkel fényesítünk ! 12 °C volt ma délben ! De még egy szót sem szólhatunk. Ma szedtem itt az udvaron egy tányér tyúkgombát bele is tettem a levesbe! Úgyhogy előre is elnézést kérek ha marhaságokat beszélnék az nem a gombától lenne! Születési !
Szia Józsi! Tegnap is nagy volt a motoros forgalom, a benzinkutas kérdezte is milyen rendezvény van, mert olyan sokan vagyunk az úton... mi lenne bammeg, süt a nap!
Nagyon kellemes időben indultam el, de az erdős területeken bizony hamar rámhűlt a bőrgatya, ilyenkor már jobb a kordura.
Ennek az óraállításnak se látom sok értelmét, 5kor már sötétedik és ez még csak a kezdet.
Ma elég sokan voltak az úton motorral mint én is, és bár reggel óta "süt" a Nap , ezt a hőfokon nem nagyon lehet észre venni! Viszont a blokk hűtése remek volt! De már mindjárt november! Azzal kell megelégedni ami van, és örüljünk, hogy nem vízszintesen hordja!
Helló Balázs!
Nem-nem, csak annyira mint már néhányszor az elmúlt évek alatt. A galériát látva kíváncsi lettem, rákerestem, meghallgattam. Tetszene, de érdekes és kissé elgondolkodtató véleményeket olvasni róla. Ötös váltó, elég komoly fogyasztás, hiába csinos a külső, szerintem nem lesz ilyen motorom mostanában.
Hosszú löketű nagy köbcenti, gondolom akkora nyomatékkal mint az állat alapjárattól kezdve! Mentem a motoros barátom 535-ével és az is félelmetesen gyorsul, pedig kevesebb mint a fele a köbcenti a bulldognak.
Mindenütt, de ebből az is látszik milyen értékesek a hozzászólások
A lámpát kétszer töltöttem eddig, lassan megint kell, tiszta időben olyan szúrófénye van hogy valami elképesztő, amúgy láttad milyen nagy becsben van, még mindig a dobozában tartom amikor nem használom.
Már az ember hsz.-e se szent?
A gombát én is szeretem nagyon, de Lacihoz hasonlóan csak az áruházi és konzerv kivitelét merem elfogyasztani. Rántva, pörköltnek valami mesés.
A vénasszonyokról jutott eszembe egy vicc
Az idős asszony meglesi a lányát hogyan várja az újdonsült férjét. Anyaszült mesztelenül nyit ajtót és amikor kérdőre vonja a fiatal férj miért nem vett fel semmit, annyit válaszol:
-ami rajtam van drágám az a szerelem ruhája!
majd buja hancúrozásba kezdenek...
Na gondolja a vénasszony ezt ő is kipróbálja!
Haza jön az öreg, az asszony pedig szintén anyaszült meztelenül nyit ajtót neki...
-Nem szégyeled magad Asszony, há mé nem veszel fel valamit?
-Ami rajtam van kedvesem az a szerelem ruhája!
Erre az öreg:
-Igazán kivasalhattad vóna!
Gyönyörű idő van kint, szép tiszta, szerintem telihold, de annyira nem értek hozzá.
Gondolom nem akartad , hogy valami "baja" legyen , ezért inkább elővigyázatból megetted előle! Nem vennéd a szívedre, ha bajt csinálnál!
Mi semmilyen gombát nem eszünk meg, csak azt amelyik konzervfán terem, vagy befőttfán, egyszer Romániából hoztam útszéli árusoktól rókagombát, azt is úgy hogy Zoli bácsi megnézte és áldását adta rá hogy jó... persze Kriszti itthon el is zavart a gombával együtt... anyámnak vittem el aki olyan finom pörköltet csinált belőle hogy ihaj! Jó felét be is vágtam még aznap este, a másik felét meg meghagytam az asszomynak, mert áldott szívem van. Ha másnapra megmaradok akkor ehet belőle ő is... aztán másnap megettem a másik felét is mert van olyan is amikor gonosz vagyok
Nagyon kellemes időben indultam el, de az erdős területeken bizony hamar rámhűlt a bőrgatya, ilyenkor már jobb a kordura.
Ennek az óraállításnak se látom sok értelmét, 5kor már sötétedik és ez még csak a kezdet.
Nem-nem, csak annyira mint már néhányszor az elmúlt évek alatt. A galériát látva kíváncsi lettem, rákerestem, meghallgattam. Tetszene, de érdekes és kissé elgondolkodtató véleményeket olvasni róla. Ötös váltó, elég komoly fogyasztás, hiába csinos a külső, szerintem nem lesz ilyen motorom mostanában.
Csak nem új motort nézel Zsolti? :)