Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is olyat vettem, 51-est, hogy pótkocsin hoztuk haza, és alapjaiból kellett újjáépíteni mert amíg ment addig jártak vele. Mikor megállt , betolta a pincébe ott ette a fene vagy 8 évig..... Szerencse, hogy száraz helyen volt.
Igaz nem volt ez sem drága 25 000.
Ez kivételesen jó állapotban van, egyedül a gumikat kellene cserélni. Nem az enyém, csak gyógyulni jött hozzám. Nekem egy hasonló fazonú Puch Ms 50-em van. Jó lenne egy kicsit foglalkozni azzal is.
Ez általában igaz a magyar használt motor piacra. Tisztelet a kivételnek. Mást se olvasni a galériákban, vagy a motorszerelés topicban, hogy most vettem és mit találtam benne...stb. stb.
Egyet vettem,mekkora egy sz...kupac volt.
Latszott a magyar csontralehasznalas/mekkelek javitas de 20ert jott 40ert ment.
Soha tobbet simson.
A Legjobb az, hogy még most is minden kapható hozzá. Az első segédmotorom ez a "pedálos Simson" volt, amit az apósom hajtott amíg ment, a hengerben 1mm feletti kopás volt! Fel lett fúrva, és még szolgált vagy 4 évig. Aztán eladtam.
Pedig most sok, rengeteg alkatrészt lehet kapni hozzá , Végeredményben újszerűre lehet megjavítani.
Ma még tűrhető volt az idő, így kint mojoltam én is, rám sötétedett mire végeztem. A próba holnapra maradt, remélem nem fog esni. Egy öreg pedálos Simsont indítottam el. Tiszta rozsda volt a tankja, a nagyját még régebben kitakarítottam, ma oxálsavval mostam át. Holnapra kiszáradna, felraknám és gurulnék egyet az öreg masinával. Elindítottam és ameddig a tankkal vesződtem végig ketyegett mellettem.
Jó estét Neked is! Lenne más munka is, csak az olyan nemszeretem-féle, betondarabokat kellene elvinnem innen, halogatom addig amíg rá nem visz a lélek és meg nem csinálom!
Jó estét Józsi!
Nem mondhatni hogy unalmasan telnek a napjaid. Mindig találsz magadnak elfoglaltságot. Ha így folytatod, tavaszra az utolsó csavarig fel lesz újítva a motorod.
Jó estét kívánok!
Ma kitakarítottam és rendbe tettem a féknyergeket lecseréltem a fékolajat ! Igen jó volt az a tisztítófolyadék amit adtál, és rengeteg koszt szedett le róluk! Erre ment rá a napom ma. A dugattyúkról 1000-es papírral ledörgöltem a koszt most fényesek. És a bent levő fékolaj tiszta átlátszó nem zavaros.
Elképzelem, hogy már összeszórták magukat a fotózástól való félelemtől! Mert már semmi gond sincs, már elég ha csak ezzel foglalkoznak!
A héten kaptam kamerát amit motorra tudok tenni, úgyhogy cserébe majd én is jól felveszem őket! :)
Ezek a szemetek az "akasztófáikon" már előre hátra van kamera! A virágillatú madárdalos májusi szél lengesse a lábukat össze rajta.
Csak az a baj Balázs, hogy a motor benzint eszik, én meg nem tudom megrágni a sonkát!
Te Józsi!
Abból új motort is vehettel volna, és az tovább megvan mint a fogazat! :)
Szia Laci,
Hát ez az alkalmazás már kb 2 éves es úgy tűnik működik. Nagyjából.
Egyébként én is lekopogom de még sosem jött csekk. Motorra johetett volna, de mindig szemből jöttem :D
Szia Laci! Gondolhatod, mikor félreálltam a Szent György hegy alatti uton, és a motort már előtte üresbe raktam és a gyújtást levettem, és a csikorgás csak akkor szűnt meg, amikor a motor megállt . Ebből azonnal tudtam, hogy a kerékcsapágy a ludas. Tegnap a fogaimat köszörülték, és megkönnyebbítettek 640 000 Huf-al. De ha minden igaz, jövő pénteken mint a vén fogatlan cirkuszi oroszlán az új protkóval, majd egy nagyot bődülök, csak azt hiszem a farkammal nem igen tudok majd csapkodni a porban!
Szia Józsi!
Látod milyen jó hogy ezermester vagy, így csak egyszer kellett majdnem beszarni, másodjára a szervizben is hasonló élményed lett volna ha meglátod a számlát.
Szeva Balázs!
Keleten minden szép és jó, kicsit szeles, kicsit felhős, de nincs hideg, főleg novemberhez képest. Ezek az alkalmazások még eléggé gyerekcipőben járnak, biztos jó, csak nehogy túlzott önbizalomhoz vezessen aztán emiatt jöjjön a csekk.
Pálinkás szép napot belétek is! Ma majdnem (kishíján beszrtam) megijedtem. Alig értem 5 km-re amikor a jobb oldalon éktelen csikorgás kezdődött a Hondácskánál. No mondom valami beállt , rohadjon meg! Kuplung be, motor üresbe, de csak csikorog, közben gurultam és amikor félreálltam abbamaradt a csikorgás. Mondom ez kerékcsapágy lesz! No a hátsó kerék lánccal ellentétes oldali csapágyának széjjelment a golyókosara! Ez hasonló mint a másik csak nem két golyó van benne! Csekély kettő óra alatt végeztem a javítással ! Pedig már azt hittem nagyobb bajság van!
Itt az ég felhős de nincs hideg, ezt onnan tudom, hogy a Kandúr Bandi macskám nem kiabál az ajtó előtt, hogy engedjem be. Egyébként tényleg nincs hideg nagyon, bár azért nincs az a kimondott strandidő, egye meg a fene. A hőmérő szerint 10,6 fok a "hőmérséklet" !
Üdv az Uraknak!

én mostanában, hogy elkezdték nagyon telepítgetni a trafikat, átváltottam a Waze nevű alkalmazásra, ami kb élőben ad infókat az utakról. Igaz épp emiatt folyamatosan netkapcsolat kell hozzá, de ha valaki észrevesz akármit (!), pl út szélén rostokoló autó, torlódás, rendőrautóból kamerázás, és ezt bejelenti, akkor az látszódik mindenkinek, és az app értesít. A fix trafik is benne vannak elvileg (rendőrségi oldalról ha jól tudom), és akkor is értesít,igaz csak ha meghaladod a megengedett sebességet. Jó kis app, ha el akarsz jutni A-ból B-be, a forgalomtól függően kiszámolja neked az útvonalakat. De főleg a trafik, illetve balesetek miatt érdemes használni. Csak hát ugye a mobilnet az kell.

Egyébként mi a helyzet arra felé (Laci-kelet, Zsolt-dél, Józsi-nyugat) ?
Középen semmi különös :)
Szerették volna kimenekíteni haza, de nem sikerült. Most gondolkozhat.
Nyilván a hátramaradt hozzátartozókat ez nem vigasztalja.