Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az a Csobánc, a Gyulaffiak "sasfészke" volt valamikor!
Adjon az Isten jó estét Miklós! Az a süvegcukor a Hegyesd nevű bazaltkúp. Egyszer voltam a tetején, semmi különös nincsen rajta! Állítólag valamikor egy apró kastély-vár volt , de nem emlékszem sok dologra, de majd meglesem a következő nyáron!
nem mögöttünk, hanem "ott a háttérben" . Amúgy buszmegálló. A másik oldalt meg ez látszik:
Járdasziget? buszmegálló?
Jó estét!
Itt nem esett, de a tegnapi még tart, a kukorica még van ahol a lábán áll... a 10km csak másfél óra alatt sikerült és úgy jöttünk haza mint a mocsári disznó... de amúgy az élet szép!
Egyebet nem tudok mondani.
Szia Józsi!
Áruld már el légysziles, hogy a képen mi az ott a háttérben? Mert nekem nem sikerült kiderítenem. Te meg szerintem tudod.
Igaz, elmotoroztunk mellette...
Jó estét az Uraknak! Ma nappal ködszitálás, majd kb délután 2-től eső, remek novemberi nevelő idő b.....a.meg a keresztanyját aki kitalálta! De azt mondta a simsonos ismerősöm, hogy "ez nem kivánságműsor" ! Most egy darabig így lesz!
Valamelyest belelátok a fiaim által, hogy mi a "menő" mostanság, sőt úgy általában a mai szülők problémája se ismeretlen, de ez szintén nem erre a fórumra tartozik. Kivételek mindig vannak, hajnalig beszélgethetnénk róla, feleslegesen.
Nem vettem, csak olyan lemondóan hangzott ahogy írtad. Mi a fiatal? Ez relatív, nem vagyok már tizenéves ez tény. Viszont tett fel egy 19 éves srác egy galériát egy Pancsiról ide és azért jó látni, hogy abból a korosztályból is van, aki értékeli a régmúltat.
Kerestem már fel olyan épületet sőt.. de ez nem erre fórumra tartozik. A lényeg, hogy fejet hajtok az öregek előtt! Mert ők még szakemberek voltak és nem olyan imitátorok, mint akik ma tevékenykednek, tisztelet a kivételnek!
Ne vedd magadra, te amúgy se vagy már annyira fiatal, legalábbis gondolom. A városkép nem feltétlenül csak az épületek miatt aggasztó, de én nem szeretnék bírálni, sőt azt a kort se éltetni amit most olyan nagy divat lett szidni...
Menj vissza még korábbra, keresd fel a még meglévő de már utolsó pillanatait élő épületeket amelyek még így lepusztult állapotukban is olyanok, hogy az ember fejet hajt az alkotójuk előtt. Gondoltam keresek egy képet... de méltatlan lenne csak egyet kiválasztani a sok közül, számtalan van még, akár a közeledben is.
Elnézést, hogy beugatok, de vannak fiatalok akiket érdekel mi volt régen. Az elmúlt években ami Debrecenben történt/történik modernizálás vagy nem tudom milyen címszó alatt az szörnyű. A csónakázótó helyet van most ködszínház, Békás-tó helyett térköves placc és sorolhatnám. Az a véleményem, hogy akik ezeket tervezik nincs szépérzékük, ami a régi öregeknek volt.
Nem hiszem hogy kíváncsiak lennének mi volt régen...
Az utolsó években már nagyon el volt hanyagolva, pedig egykoron nem pet palackok úszkáltak benne hanem vadkacsák és zsongott a környék az osztálykirándulásoktól, bennem legalábbis ez az emlék maradt meg.
Igen, mélygarázs lett helyette. De csináltak oda valamilyen - nem tudom jobban megfogalmazni - szökőkutas, vizes valamit. Aztán pedig jön az új stadion. Nem is tudom, nekünk olyan szokatlan. De az új nemzedék már ebben nő fel, nekik mesélhetsz a csónakázó tóról.
Ők ezt látják:
Nekem is, csak sajnos megismételhetetlen...
Még kisdobos voltam amikor először láttam, nagy dolog volt az akkor egy falusi gyereknek, Sanyi bácsi nagy kék buszával mentünk, talán akkor láttam először állatkertet és vidámparkot is, de a jó öreg csónakázó a vizijárműveivel még annál is sokkal érdekesebb volt. Aztán amikor katona voltam sűrűn megfordultunk a Vigadóban is, nagy bulik voltak ott és szép lányok...
Nem is jártam arra amióta mélygarázst csináltak a helyén, de nem is érdekel.
Tetszik ez a kép:
Sok sikert Nektek! Már megijedtem , hogy unatkoztok!
Továbbképzésen. Az ablakból kinézve az volt a meglátásom, hogy most ebben a sáros esős időben ettől jobb helyen nem is lehetnék.
Itthon fagyoskodunk. Mármint kint van hideg, nekem speciel fázott a kezem a robogón munkába menet jövet.
A jó Isten áldjon meg benneteket vagy 4-5 apró purdéval! Hol abba a náthásba vagytok?
Megjött , elolvastam!
Adj Isten!

Elküldöm újra akkor erre a címre is.
Közben egy szárítóüzemnek kellett vissza adni a delejt, mert az ügyelet az ilyen...
Idei viszonylatban nekem egy kicsit szegényes lesz a memoár, remélem ez majd változik a jövőben.

Jó éjt Urak!
Jó estét Nektek!
Akkor bizony Ti a szerencsésebbek közé tartoztok, mert erre reggel még csepergett is,de utána is borongós elég hűvös idő volt.
Szép estét az Uraknak! Teszitek ide a szép emlékű nyári képeket álmodozni?! pedig itt ma is szép idő volt 11-től 16 -ig! Sütött a nap is annyira , hogy a macska is kifeküdt napozni a rosszcsont!
Igen, a képeid mesélnek. Egy két instrukcióval pedig teljesek lesznek.
Én még a régi Kodak gépemet nyűvöm, ami 8 megapixel. De hibátlan. Érdekes, hogy a nem munkás telóm meg 20 megapixel. Igaz, hogy a telók kamerái 1 kicsi lukon néznek ki, ami bizony nem mindegy!
De hogy teljes legyen a kép, még 1 oldalt nézzünk meg a Zamárdi kilátóból.