Helló Urak!
Elnézést hogy a héten kissé inaktív voltam, de teljes erővel apósom szülinapi meglepetés buliját szerveztük. Tegnap töltötte a 70.-et a tata, szerencsére jó egészségben. 22 fős kis családi összeröffenés volt és tényleg nagyon meglepődött az ünnepelt.
Kész lett közben a kiülő is.
Használjátok ki a jó időt, mert nem sokára beköszöntenek az inséges hetek-hónapok.
Lehetne, de ahhoz már komolyabb eszközök kellenének mint ami nekem van itthon. A perforált lemezt se volt egyszerű úgy csővé alakítani hogy az teljes hosszában pontos kör keresztmetszetű legyen, pedig csövet használtam a hajtogatáshoz. Vannak olcsóbb dobok is, az idős 72éves motoros barátom kétpufogós hondájára 100ezerért csináltak tavaly két dobot, leömlőkkel együtt.
Az a jó, én is azt szeretem ha az átlagsebességen csak a szél zúg! Egyébként lehetne nagyon szép dobokat csinálni savállóból a gyári mintára , mert amennyiért árulják a felét sem éri! Az enyémre a komplett rendszer 180 E köröl lenne újonnan!
Bánom hogy nem fotóztam le a folyamatot, profi munka volt, na de nem fényezem magam... esténként csinálgattam ahogy éppen ráértem és nem is volt biztos hogy sikerül megmenteni a dobot.
Most gyorsan csináltam két fotót, az elsőn látszik hogy a végdísz körül milyen jól sikerült a visszaperemezés, nem mondod meg hogy ki volt nyitva. A perforált csőből csak annyit tudok megmutatni amit a végéről vakuval bevillantva tudtam lefotózni. Nem nagyok a lukak 3,5mm-esek voltak de én mindet átfúrtam 4-es re, mert a karbonom perforált csöve is 4mm-es és az nagyon szépen szól.
A hangját meg majd jövőre meghallod ha megyünk, de elhiheted hogy jó, alapjáraton szépen dörmög és fordulatra nem kezd el üvölteni, 90-100-nál nem is hallom.
Jó ötlet, ha látok valahol majd megtakarítom ! Csak nem nagyok kissé a lukak?
Nekem egy mikrosütő saválló belseje van és konyhai elszívó csöve , abból már használtam igaz nem magamnak! A szétszedés pop-szegecs lefúrás, jövő heti program lesz! Ma kellett volna de ittam egy pohár vöröset ebéd után, és elment a kedvem , mintha sosem lett volna! Nem gondoltam volna , hogy a vörösbornak ilyen akaraterő-gyengítő hatása is van?!
El se hiszed miből csináltam, automata mosógép dobjából vágtam és egy colos csőre hajtottam rá, pont kiadta a 45centit a 42-es belső átmérővel. Van még két kipufogó dobom, az egyik egy karbon de az nem illik az Inazumához, és még az is megvan javítva ami Erdélyben sérült meg, azt is hasonló elven raktam össze csak az full nyitott, azt viszont nem szeretem mert hangos.
Erre a célra nekem is van saválló lemezem, és és hozzávaló bevont elektródám. Habár szerintem engem kiszolgál! Az viszont jó, hogy neked is sikerült szerezned perforált csövet saválló anyagból!
Összeomlott teljesen, a külső alu palást bírta, viszont két fala van, gyárilag a két fal között is üvegszálhoz hasonló anyagú szigetelő lap van, a belső fal rohadt szét és elszabadultak a hangtompító füstcsövek.
Érten én de állítólag a maró hatású etanolos üzemanyag származék a kipufogók fő ellensége vagyis a kicsapódó savas-lúgos közeg ami igazából csak hosszabb úton szárad ki, de nyomokban akkor is ott marad, ha pedig hűl a rendszer a levegő páratartalma újra aktiválja a korrozív anyagokat, vagyis folyamatason eszi a fémet. Talán a titán dobokat nem
Mindenesetre saválló perforált csövet szerkesztettem bele, egyelőre nincs kedvem dobot venni, egy olyan ami legál és tetszik is kb. 50-nél kezdődik használtan.
Szerintem nem az etanol a bűnös , mert amit én szétvágtam, annak az anyagát etanol származék csak akkor érhette, ha a gazdája rálehelt. Eljárt felette az idő ! Bár ezt sem értem, mert van egy kb. ugyanannyi idős másik amelyiknek a belseje szinte eredeti! Most készülök szétvenni le kell fúrnom oldalanként 4 db pop-szegecs- fejet és befoltozni a kb 13mm átnérőjű lukakat, menet közben én a blokk hangját szeretem hallgatni, és nem a kipuff. üvöltését. Én inkább arra gondolok amikor hidegben a kipufogóból a víz a rendes felmelegedés nélkül nem tud elpárologni, és csak rozsdásít. Mikor rövid időre van csak elindítva és csak "bemelegítés" céljából pl.
Köszi!
A kipufogóval úgy jártam mint te, teljesen szétrohadt a belseje. Sajnálom mert "E" betűs gyári dob de olyan repedtfazék hangja lett (érdekes módon csak alapjáraton), hogy nem tudtam elviselni
A végét 3 lebiztosított csavar fogta és a perezést kellett szétvenni, kiborítottam belőle 1kiló rozsdát... aztán perforált cső+gyapot kombóval olodottam meg, de folytást raktam bele, vagyis nem teljesen nyitott. Annyival lett csak rövidebb mint a perem (1,5-2cm), de nem látszik hogy meg volt bontva. Kicsit hangosabb de nem vészes, szép mély duruzsolós hangja lett, szerintem a vizsgán se lesz baj, főleg ha be sem indítják mint legutóbb
Létezik hogy a korábbinál magasabb %-ban előforduló etanolozás a ludas? Mondjuk használtan vettem, még Zsolti bonyolította le Szegeden és küldte el postán, akkor még semmi baja nem volt, a hangja is olyan volt mint az újnak.
Jelentem ma csodaszép idő volt, még az se vette el a kedvemet hogy kétszer is ki kellett menni hibához. Holnap már letelik az ügyelet és végre egy kicsit kikapcsolódhatok én is, egy csapatos túrára vagyok hivatalos amit már alig várok!
Használjátok ki ti is a jó időt, ki tudja meddig lesz még hasonlóan szép napos idő
Ez az, éppen ilyesmit vártam. Ha elfogy, akkor kellene még szedned "magne B6"-ot és észre fogod venni a jótékony hatást! Akarattal nem írom, hogy mit , majd észreveszed magad is! További jó egészséget!
Szedjük ahogy előírtad csak a szója-lecitin túl nagy Kriszti nem bírja lenyelni, én viszont simán, így neki a Centrum maradt. Talán kevésbé vagyok fáradt és le bírtam ülni tanulni anélkül hogy elaludtam volna. Ma vizsgáztam a nehézpót elméleti részéből, simán ment minden és még ideges se voltam előtte
Na de nem szaporítom a szót mert Zara már türelmetlen
Nekem régebben fájni szokott a bal lábam térdben, és amikor elkezdtem biciklizni a kis unokákkal, elmúlt! Mintha elvágták volna! Laci , remélem a vitaminokat szeditek, és már a hatást is érzitek!
Elnézést hogy a héten kissé inaktív voltam, de teljes erővel apósom szülinapi meglepetés buliját szerveztük. Tegnap töltötte a 70.-et a tata, szerencsére jó egészségben. 22 fős kis családi összeröffenés volt és tényleg nagyon meglepődött az ünnepelt.
Kész lett közben a kiülő is.
Használjátok ki a jó időt, mert nem sokára beköszöntenek az inséges hetek-hónapok.
Most gyorsan csináltam két fotót, az elsőn látszik hogy a végdísz körül milyen jól sikerült a visszaperemezés, nem mondod meg hogy ki volt nyitva. A perforált csőből csak annyit tudok megmutatni amit a végéről vakuval bevillantva tudtam lefotózni. Nem nagyok a lukak 3,5mm-esek voltak de én mindet átfúrtam 4-es re, mert a karbonom perforált csöve is 4mm-es és az nagyon szépen szól.
A hangját meg majd jövőre meghallod ha megyünk, de elhiheted hogy jó, alapjáraton szépen dörmög és fordulatra nem kezd el üvölteni, 90-100-nál nem is hallom.
Nekem egy mikrosütő saválló belseje van és konyhai elszívó csöve , abból már használtam igaz nem magamnak! A szétszedés pop-szegecs lefúrás, jövő heti program lesz! Ma kellett volna de ittam egy pohár vöröset ebéd után, és elment a kedvem , mintha sosem lett volna! Nem gondoltam volna , hogy a vörösbornak ilyen akaraterő-gyengítő hatása is van?!
Mindenesetre saválló perforált csövet szerkesztettem bele, egyelőre nincs kedvem dobot venni, egy olyan ami legál és tetszik is kb. 50-nél kezdődik használtan.
A kipufogóval úgy jártam mint te, teljesen szétrohadt a belseje. Sajnálom mert "E" betűs gyári dob de olyan repedtfazék hangja lett (érdekes módon csak alapjáraton), hogy nem tudtam elviselni
A végét 3 lebiztosított csavar fogta és a perezést kellett szétvenni, kiborítottam belőle 1kiló rozsdát... aztán perforált cső+gyapot kombóval olodottam meg, de folytást raktam bele, vagyis nem teljesen nyitott. Annyival lett csak rövidebb mint a perem (1,5-2cm), de nem látszik hogy meg volt bontva. Kicsit hangosabb de nem vészes, szép mély duruzsolós hangja lett, szerintem a vizsgán se lesz baj, főleg ha be sem indítják mint legutóbb
Létezik hogy a korábbinál magasabb %-ban előforduló etanolozás a ludas? Mondjuk használtan vettem, még Zsolti bonyolította le Szegeden és küldte el postán, akkor még semmi baja nem volt, a hangja is olyan volt mint az újnak.
Használjátok ki ti is a jó időt, ki tudja meddig lesz még hasonlóan szép napos idő
A magne B6 már megvolt nemrég, azt is te ajánlottad, lassan olyan leszek mint a terminátor
Na de nem szaporítom a szót mert Zara már türelmetlen