Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó egészséget! Csak el ne sokalld! én is edzek, de nem futással, hanem
erőltetett menettel gyalogolok, izzadásig aztán letusolok és nyugodtan alszom.
A motorral foglalkozom, most éppen egy db. új hidraulikus szelepemelőt próbálok beszerezni, hogy tudjam , olaj nélkül hogy kell működni egy ilyen dolognak. Holnap veszem a fáradtságot, és veszek kerozint, (magyarul petróleum) hogy kipróbáljam a service manual szerinti működést, mert az van csak leírva! És szégyellem , gépiparit végeztem és nem tudom mégsem , hogyan kell neki olaj nélkül működni. De majd talán megokosodom! Ha el nem butulok! Most pedig iszom agyserkentőként az egészségetekre egy pohár vörösbort.
Szia!
Kell hozzá kitartás, de ha fokozatosan emeled a távot két hónap múlva magadra sem ismersz. Roni is élvezni fogja, majd alig várja hogy újra elvidd. Zara régebben reggelente sántított a mellső lábaira, de mindig csak reggel, a doki azt mondta várjuk meg mi lesz mert nem biztos hogy kóros... mióta sportol egyszer sem fordult elő!
Régen láttam Ronit, szép kutyus lett belőle
Készült kép is.
Szia Laci!
Ma, erőt merítve az esti hsz.-bóll elmentünk mi Ronival egy rövid sétára. Pont tegnap vettem egy hámot a kutyusnak, de már kipróbálni nem volt idő. Viszont délelőtt az időjárás támogatásával- Roni nagy elégedettségére- megejtettük a beállítást és próbát. Bevallom nem csak neki volt jó érzés, hanem nekem is. Szerintem megyünk holnap is.
Üdv Urak!
Ma errefelé is esőmentes idő volt, tegnap este még kerülgettük a tócsákat Zarával, mára viszont a szeles idő betonkeményre szárította a dűlőutakat a kertek végén. Józsi bizonyítottan jobban ért a különböző kuruzslásokhoz ami jó a meghűlésre, fáradságra vagy a kimerültségre, minket is kiokosított sőt miután hazament még egy csomagot is küldött amiben kétféle vitamin is volt.
Amit viszont én javaslok azt saját magamon tapasztaltam és legalább olyan fontos mint a vitamin bevitel. Idén januárban 42éves lettem, nem nagy idő még ez de már hozott bizonyos változásokat az életemben, nőtt a pocak, nem jött fel a bőrgatya és bizony a munkámban is korlátozott valamelyest a 7-8kg túlsúly.
Márciusban találkoztam a háziorvosommal amikor a jogosítványom lejárt, elmondtam neki is hogy jönnek a kilók pedig nem dolgozok kevesebbet, persze a kajára nem igazán figyelek a zöldségeket salátákat meg inkább a kecskéknek ajánlja...
A doki azt javasolta próbáljam csökkenteni az adagot és lehetőleg este 6 után ne nyitogassam a hűtőt, az anyagcsere a korral lassul és hiába dolgozok napközben ha nincs egyensúlyban a bevitel a ledolgozott kalóriával. A testedzést nem váltja ki minden esetben a munka, ha pedig nincs lehetőség edzőterembe járni akkor olyan sportot kell választani ami hatékony és a teljes testet átmozgatja. Ilyen pl. a futás, de vigyázni kell vele mert az is gondot okozhat ha nem követjük a fokozatosság elvét, és nem szabad sajnálni a pénzt jó minőségű futócipőre. Jött a tavasz és én megvettem életem talán legkomolyabb cipőjét ami mindenféle légtalpakkal el van látva, Zara óriási mozgásigénnyel van megáldva így elvittem őt is magammal. Nehéz napok voltak kezdetekben, többet sétáltunk mint futottunk és mindenem fájt másnap nem csak a lábam...
Nem adtam fel és mire kinyílott az orgona egyszerre lefutottuk az először soknak tűnő 5km-es távot. A falu határában lévő dűlőutak úgy helyezkednek el hogy a legkisebb táblát megkerülő szakasz volt 5km, aztán egy elágazással tovább kerülve 7km, majd a legnagyobb kör 10km, pontosan a kapunktól vissza a kapunkig, ezt a kis robogóval mértem meg pontosan. A célkitűzések innentől adottak voltak, ha már jól bírom az 5-öt akkor jön a 7, és ha az is megy akkor majd a 10... ami akkor még májusban nagyon távolinak tünt.
A cipő azóta erősen viseltes de még nem szakadt ki sehol, viszont ma is meg volt lazán a 10km-es szakasz, ami már nem különösebb kihívás 65 kilósan a januári 73-hoz képest. A hét napból általában 5-öt futok, ha az ügyelet miatt netalán kimarad egymás után 3 nap akkor már nagyon hiányzik. Erősebbé tesz lélekben is és hiszem hogy ennek is köszönhetem hogy átvészeltem azt a sok szart ami mostanában ránk szakadt. Mindig megvárjuk a naplementét mert akkor már kevés ember van az utcán, Zarától félnek pedig olyan szelíd mint egy pillangó, csak szegényt olyan külsővel áldotta meg az ég hogy aki nem ismeri elég ha csak ránéz és befigyel a gatyába a sport szelet...
Kellemes volt a mai este is, a betakarítások miatt nagyobb a tér és holdvilágnál is jól szét lehet látni, a kukoricatáblák eltűnőben vannak, így már nem sikátorként hatnak a földutak.
Próbáljátok ki, csak az eleje lesz nehéz, de ha kitartóan csináljátok meg lesz az eredménye.
Végül két kép a tréneremről
Jó éjt!
Jó van mááá!
Anti vagyok, én nem szoktam élből rosszra gondolni.
Forralt borra Teeeee! Én kell kiokítsalak?!
Teára gondolsz, mézesre?
Készíts egy kis poharas orvosságot, és jó melegen idd meg!
Valamit lehet nekem se ártana inni, mert a torkom még mindig gatya. Olyan a hangom, mint egy lepukkant dohányos alkesznak.
Van esőruhám, de állítólag nem fog esni csak felhős lesz! Amikor a Laciékhoz mentem akkor is szakadt, már nem is érzem jól magamat ha szárazság van! Iszom is most egy pohár vöröset, de csakis azért, hogy az egészségedre!
Régen áztál el? Mármint kívülről!
Jó estét Neked is! Itt is egész nap búbánatos idő volt, tökig felhősen! De le van szrva! Holnap "csakazértis" motorral megyek!
Jó estét Urak!
Gyönyörű időnk volt ma is. Némi remény mutatkozott hogy javul, de most megint csepereg.
Bocs! Rosszul emlékeztem. Én már a második Caberget nyüstölöm. Igaz én a felnyílósakat kedvelem. Azok nehezebbek, zajosabbak mint egy zárt. De alapvetően elviselhető bennük a motorozás.
A Caberget pesten vettem, a Marushint váltotta, mert az már nagyon huzatos volt. Arai sosem volt. Shoeim volt, de azt tavaly el kellett adnom.
A Caberg zajos, de egyáltalán nem huzatos!
Caberg sisak. Marusin, Arai?
még 1 utolsó kép. már hazafele a dunántúlról, felmálházva M3 pihenőn.
Nem mi, ahhoz komoly számítógép vezérelt gépek kellenek. Gyár csinálja, mi forgalmazzuk, beépítjük. Persze nem mindegy, hogy a gyár hogy csinálja az ablakot, és a beépítő hogy végzi dolgát. A bontással is komoly rombolásokat lehet elérni, ha nem "ügyesen" csinálják.
Nagyon vagány ez háromszög formájú ablak. Ti csináljátok, vagy "csak" beépítitek? Nem mintha az mellékes lenne.
Az 5,9-nek mekkora kellett!
Amugy nem vagy "kevés", csak szokni kell. Ráadásul azok windows phonok, amit még inkább szokni kell!
Ezeket viszont már nem csak telefonálásra használjuk.
Csak hogy mutassam, egyik legutóbbi munkámat lefényképeztem, ahogy készült, és kész:
Kicsi az 5,2"? Mekkora zseb kell annak?
Viccet félre téve, komoly telefon nagyon. Sőt, kézbe véve akár a fiam, akár nejem telefonját, gyakran úgy érzem, én vagyok már kevés ezekhez a kütyükhöz. Semmit nem találok bennük. Bár lehet ha használnám napi szinten, jobban boldogulnék velük.
Köszi! Kézben még szebb. Remélem beválik, mert másikra nincs zsé. Persze részletre vettem, (10 hó ) így egyszerűbb lesz kifizetni. Most barátkozom az 5,2-es kijelzővel, 5,9 után kicsit kicsi.
De jó lesz az.
Még 1 kép, ezt lehet - többek közt - látni a sümegi várból:
Meg még 1:
Csak rövid teszt van a mobilarénától. Jól néz ki nagyon és hardveresen erősebb mint az asztali gépem. Van ízlésed.