Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy idegen nyilván nem értékeli annyira mint Te, aki szinte összenőtt vele. Meg hát idióta próbálkozók voltak mindig és lesznek is.
Szép megoldások, kifejezetten "steril" udvarhoz való, láttam szép egybefüggő megoldásokat amik tényleg szemet gyönyörködtetőek. Aztán eszembe jutott Zara, most legutóbb amikor kiszedtem az öreg 5-6méteres tujákat a helyét elgereblyézem, forgácsot összekapartam stb... másnap hajnalban leszakadt az ég, a kutya úgy nézett ki reggel mint a malac, a járda tiszta sár volt és az elgereblyézett helyek úgy össze voltak dúrva mintha vadkanok jártak volna az éjjel...
Mondjuk a fa is mosható, úgyhogy az se indok
Mindig amikor csörgött a telefon megrémültem, adtam is volna meg nem is, persze kerti traktor meg nagy teljesítményű öreg autó csere alapból nem érdekelt... aki meg alkuval kezdi szintén felejtsen el!
Hidd el nem jókedvemben hirdettem, sokkal nagyobb büntire számítottunk de szerencsére megúsztuk egy kisebbel, bár az se kevés... majd egyszer elmesélem, kacifántos sztori!
Köszönöm Neked is Laci. Kis érdekesség mit lehet csinálni kültérre fából. Később szeretnék majd valami árnyékolót fölé, azzal talán még hosszabbítani is lehet az tartósságán.
Annak meg kimondottan örülök, hogy már nem eladó a fekete Főnix!
Menni kell és bízzál benne, hogy a dolgok jóra fordulnak.
Ez igaz, ki fog derülni! Én is attól tartok amikor megfagy, aztán felolvad majd megint megfagy!
Nem kételkedem benne, de ne feledd hogy a föld alatt konstans a páratartalom és a hőmérséklet is, nálunk akár -20 és +40 közötti is lehet (éves szinten) a hőingadozás és az ezzel járó fizikai hatások igénybe veszik a legerősebb fákat is.
Hihetetlenül ellenálló anyag a vörösfenyő! Mint írtam kb.40 évig szolgált a bányában a kas vezetősín-ként, csöpögő vízben és nem szorult cserére ezalatt az idő alatt, pedig a három szinten 3-3 db bauxittal megrakott csillével, volt mit neki tartani, a mechanikai igénybevétel miatt miközben az aknagép 10-12 m/sec-el húzza a kast le vagy fel!
Tényleg nagyon szép, és a munka is igényes! Kicsit szokatlan a fa mint térburkoló elem, inkább kiülő, sörpad vagy pavilon padlójának tudnám elképzelni ami fedett. A külső felületére gondolom valami kemény lakkot kap ami növeli a kopásállóságot.
Persze, Te meg az elivás, szinte alig tudtam egy sört beléd erőltetni, pálinkát meg csak egyszer ittunk, az is csak egy kis pohárnyi volt.
Ha marad a jó idő hétvégén én is kinyargalok, levettem a hirdetést mert kedvezőbben alakultak a dolgaink. Most amikor költségmentes kár lenne elherdálni mert csak buknék rajta, egyelőre nem sürgős, majd esetleg a későbbiekben ha másikat akarok helyette.
Nekem legalább 40 mm vastag, és 25 centi széles kellene, 90 centi hosszban.
Elképzelhető hogy van erősebb is belőle, ahol mi vettük 25 mm-ig volt. Ha jól tévedek Velence is vörösfenyő cölöpökön nyugszik és még nem süllyedt el sem a Szent Márk-tér, sem a Dózse palota. Amikor mi voltunk elég hepehupás volt a padló meg a járdák, de azért nem nézett ki rosszul, különösen nem, ismerve a korát. Mondjuk büdösnek büdös volt az egész város. De az a csatornák miatt volt.
Ebből az anyagból van szélesebb is? Nekem a lépcsődeszkának kellene! Ha neked beválik akkor a lazúr típusát is elkérem! Jövő nyári téma lenne. Elképzelhetőnek tartom, mert a bánya 380 méter mély függő aknájának a kb 250x200mm-es keresztmetszetű vezetőlécei is vörösfenyőből voltak, és kb 1970-től kiszolgáltak 2010-ig kb .
Helló Józsi!
Szibériai vörösfenyő. Ez állítólag mindenfajta védelem nélkül is bírná a kintlétet, de minden oldalán le van kenve jófajta (erre kitalált) lazúrral. Ha kész lesz az egész, még egyszer lekenem és ennyi. Még megcsinálom felette a szomszéd lyukas esőcsatornáját is . Van fólia is, lehet majd leterítem vele télire.
Köszi Balázs!
Igyekszem nagyon.
Azért kérdezem, hogy télen ha deszkából, keményfából van a csapadéktól és a fagytól hogy véded meg?
Deszka , vagy műkő?
váó, ez nagyon szíp lesz!
Végre ma már újra jó az idő errefelé. Tudom folytatni a kinti dolgom. Ezzel bíbelődök mostanában.
Mondd már legfeljebb eliszom előled! Az éjjel esett , nappal semmi, süt a Nap, csak a szél tombol! Tegnap is lökött olyanokat rajtam, hogy nem győztem korrigálni. Széjjel vágtam a leselejtezett kipuffot, és meglepődtem hogy a belseje teljesen széjjel volt hullva és rozsdásodva. Igaz csupa lyuk is az egész. Majd beviszem a méh-telepre!
Azért autóval mert szállítmányozási feladatot is kaptam. Rendes vagy hogy aggódsz de jelen állás szerint nem az alkoholizmus fog elvinni.
Itt reggel szintúgy, sőt délelőtt is, aztán délben sütött most meg lóg a lába megint.
Autóval mentél? A leégésre nagyon vigyázz, mert az UV-sugár ilyenkor is elég erős, és azt az egy inget el lehet viselni! Nem lényeges , hogy az ember roppant berúgjon, mert a dolgokat józanul jobban át lehet élni! Ismertem egy ilyet aki azt kérdezte : "Nem tudjátok az este ki volt részeg, mert én nem emlékszem semmire!" Egyébként már legalább 15 éve halott. Évfolyamtársam volt az ipariban, és együtt dolgoztunk a bányánál .
Tegnap a motorozáshoz roppant jó idő volt , hangját sem hallottam a blokknak pedig nagyon füleltem. Az éjjel szakadt 1 óra körül az eső, és tombolt a szél!
Ez a fajta megközelítés eddig eszembe se jutott. Cimborám szerint nagyon jó vele tekerni és kevésbé fárasztó a derék, kar és nem utolsó sorban ülep szempontjából.
Hozzánk reggelre érkezett meg a sz@r idő. Most éppen dörög és szakad az eső. Valószínű ma nem kell kint ténykedni.
Nemrég jöttem én is haza, nappal még mindig a fáimat nyűttem, aztán gyors zuhany után a Kopasz Sasok motoros galeri babgulyásos vacsorájára voltam hivatalos, Kriszti nem tudott jönni így nekem kellett vezetni, ami azzal járt hogy józanabbul jöttem haza mint ahogy elmentem mondjuk kaptam rendesen útravalót de itthon már egyedül nincs kedvem piálni. Itt ma rohadt meleg volt, a hátam rendesen leégett.
Az a fekvős bicaj szerintem baromi egészségtelen, lehet ergonómiai szempontból jobb mint a hagyományos, de legelőször amikor láttam az jutott eszembe mennyi port beszippant a pilótája. A szálló por koncentrációja talaj közelében a legmagasabb, arról nem is beszélve hogy az "aláfutás" is esélyesebb mint egy magasabb drótszamáron, nyilván egy kamion vs. bicikli találkozásnál a bicajosnak majdnem mindegy... de nem csak kamionok vannak és inkább repüljek át egy autó motorháztetőjén minthogy a futómű alatt kössek ki. Nyilván semmi alapja nincs az állításomnak csak a józan paraszti logika alapján gondolkodtam hangosan.
Megjöttem Zalaegerszegről, ott már esett, itt meg még most is süt! Tiszta április!