Autóval felmentünk néhányszor a Pádisra nyáron és nem csak fent volt szép, hanem a felvezető út is tetszett nagyon.
Egy kép a Pádisról, a Mócok templomából.
Egészségedre Laci! Azért én is felporzok a Csobáncra pl. vagy ha jövök el a Szép kilátónál megállok hogy rendesen körül tudjak nézni, ha éppen nem esik . Bár most lusta voltam nem mentem fel a hétvégén a Badacsonyra csak a Bujdosók lépcsője-ig! kevés volt az akaraterőm, győzött a lustaság! Itt ma már nem esett, a szél sem fúj annyira, csökkent vagy felére, csak attól tartok, a mai 16 fok után reggelre lesz vagy 7-8°C , és az nem valami nagy hőség. Még lehet szép idő, nem szeretem a nagy meleget, azzal kell beérni ami van éppen! És most nem forrósodik túl a motor.
Hajlamos az ember panaszkodni Józsi, pedig a munkahelynek örülni kell még akkor is ha hajtós. Sajnos itt keleten rengeteg szomorú példa van előttem, vagy dolgozna a szerencsétlen de nem kell sehova, vagy van aki dolgozik de még a 100ezret se viszi haza.
Volt itthon dolog ma is, eső ugyan nem esett de barátságtalan volt az idő, elmentem a szabadidőközpontig, csak úgy a melós ruhában a robogós sisakban, majd legközelebb bepótolom.
Jó lenne még idén elmenni valahova, említettem a Pádist Peti barátomnak, az még beleférne egy napba, az a hely ráadásul olyan ami teljesen más arcát mutatja évszakoktól függően, hiába láttam tavasszal mert ősszel ugyanott olyan mintha nem is jártam volna ott előtte. Szép évszak az ősz csak azért nem szeretjük mert vége a nyárnak, pedig ilyenkor a legszebbek az erdők, főleg a magasból ahol eléd tárul a panoráma. Persze ezt neked nem kell mondanom, ráadásul szerencsés vagy mert neked nem kell elmenni sehova otthonról hogy ilyeneket láss, egyszerűen csak kinézel az ablakon.
Hajrá Laci! Azt hiszem most felétek sem esik, akkor lúra! Bizony ez így megy! Most , hogy a kis unokáimmal olyanokat élek át amit a gyerekeimmel nem , most jöttem rá, hogy amikor elmentem , még aludtak amikor hazaértem már aludtak, nekem is sokszor a vasárnapi ügyelet volt kötelező, és ha nem az , akkor a szőlőben az aktuális munkák! No meg amiket még a feleség kitalált! Aztán egyszer jött el betonozni és már a fél vödör betont sem bírta el, akkor alábbhagyott a lelkesedése egy időre! De ez az élet, dolgozunk, hogy legyen valami a gyerekeknek és a csöpp unokáknak, mert amikor a picike két éves szalad kitárt kézzel, hogy megöleljen, amikor meglát, az minden fáradtságot megér!
Mintha csak én írtam volna Zsolt, nekem 6 naponta 3 nap ügyelet, ezért vagy fél hétvége, vagy az egész kiesik, vagyis ritka a teljesen szabad, a fizetés viszont nagy úr! Mondjuk most pont szabad hétvégém van, de most meg esik
A fékkar nekem is állítható, ami nagyon jó mert egyébként általában nekem mindegyik motor nem állítható fékkarja kényelmetlen, mert túlságosan kint van az alaphelyzet. Jó lett volna ha a kuplung is ilyen lett volna, az viszont nem állítható, ezért felmelegítettem és hajlítottam rajta egy keveset, nem éppen elegáns megoldás de kényelmes lett a végeredmény.
Azokat én is irigylem! Vannak nekem is komplett hétvégéim, mikor muszáj dolgoznom, de azt jó pénzért, ugyanis hét közben hiába dolgozom igen keményen, az gyengén fizet!
De mint tudjuk, a motorozás igen költséges szórakozás.
Mi már több mint egy éve ilyen nem normális (és családbarát) munkarendben dolgozunk. Igazából nem lenne muszály így dolgozni, csak hát minimálbérből lehet most még írogatni se tudnék itt. Sajnos itt helyben ez a munkahely a legjobban fizető és-mint látszik- van az a pénz amiért kb. 2000 másik ember is vállalja rajtam kívül ezt az apró kis kényelmetlenséget. Nagyon tudom irigyelni azokat az embereket akik gyakorlatilag akár minden hétvégén motorozhatnak.
Egy kép a Pádisról, a Mócok templomából.
Volt itthon dolog ma is, eső ugyan nem esett de barátságtalan volt az idő, elmentem a szabadidőközpontig, csak úgy a melós ruhában a robogós sisakban, majd legközelebb bepótolom.
Jó lenne még idén elmenni valahova, említettem a Pádist Peti barátomnak, az még beleférne egy napba, az a hely ráadásul olyan ami teljesen más arcát mutatja évszakoktól függően, hiába láttam tavasszal mert ősszel ugyanott olyan mintha nem is jártam volna ott előtte. Szép évszak az ősz csak azért nem szeretjük mert vége a nyárnak, pedig ilyenkor a legszebbek az erdők, főleg a magasból ahol eléd tárul a panoráma. Persze ezt neked nem kell mondanom, ráadásul szerencsés vagy mert neked nem kell elmenni sehova otthonról hogy ilyeneket láss, egyszerűen csak kinézel az ablakon.
De mint tudjuk, a motorozás igen költséges szórakozás.