Ma errefelé is leszakadt néhányszor az ég, el is cseréltem a holnaputáni ügyeletet, nehogy szerdán éjjel berángassanak.
Várom az emailt az útvonallal kapcsolatban.
Előkészítettem, legalább nem fogok izzadni! Bőrben sem! Ma itt sem volt motorozós idő éppen csak a Simo-val ugrottam el Tapolcára bevásárolni, és szerencsére `megúsztam` nem áztam el!
Én az "előrejelzés"-nek akkor hiszek ha látom! Mert annyit én is tudok, hogy ha -felhők vannak az égen akkor be van borulva- ! Vagy bejön nekik vagy nem! Az eély így 50 % !
Az előrejelzés szerint már csak holnapig kel kibírni, utána enyhül a kánikula. Még egy nap a szaunában utána végre nem kell menni dolgozni.......egészen hétfőig.
A napokban mentem Tapolcára, és Gyulakeszi előtt a tarlón szedegettek a kedvenc énekes madaraim egész nagy csapattal a varjúk. És azt figyeltem meg , hogy a csőre mindnek nyitva volt a melegben. A fekete tollruhájukat nem tudják levetni, ami ebben a melegben szerintem a felszínén 50 fokosra is felmelegedhet szegényeknek. Nem fotóztam őket, csak megálltam és figyeltem egy ideig.
Annyira meleg van, hogy a kertemben hűsölnek a gólyák. Először nem nagyon zavartatta magát, bejártuk a kertet ő ment elől én meg követtem a telefonommal, arra azért ügyelt ne kerüljek hozzá túl közel. Arra is gondoltam talán beteg, már azon gondolkodtam egy pokróccal befogom, hiszen nincs messze a Hortobágyi madárkórház... kicsit még kaparászott a veteményesben aztán elköszönt. Néha még szoktam látni a konyhaablakból, fura mert lassan 20éve lakok itt de erre még nem volt példa. Ha már megtisztelt raktam ki neki egy kis vizet
Várom az emailt az útvonallal kapcsolatban.