én is kicsit eltűntem, de azért vagyok meg olvasgatok.
Hétvégén voltam Bakonycsernyén, asszonkával elmentünk Zircre, hát szoknia kell még a hegyes-kanyargós részeket, mert tényleg lassan mentünk, úgy engedtük el az autókat is, de igaz most volt először saját motoron ilyen helyen. Visszafelé meg már egészen élvezte is :) Szombat hajnali 5:45kor indulnunk kellett vissza Pestre, mert diplomaosztója volt neki, aztán azután én egyből mentem tovább Bánkra, főnökünknél volt kertiparti. Hát arrafelé tuti hogy el fogok menni, mert irgalmatlan jó utak vannak, ráadásul ott a tó ahol le lehet hűtenie magát az embernek. Szóval tartalmas volt, főleg a szombat.
Ma viszont nem mertem motorral jönni mert 3kor mindenképp lépnem kell melóból , és múltkor a nagy viharnál megszívtam, mert fél3kor kezdett rá, és csak fél7kor tudtam lelépni innen a vihar miatt :) Szóval most kocsi, viszont pénteken pár kollégával megyünk vezetéstechnikai tréningre, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Ennyire még sose csúsztam el , de most itthon is van mit csinálni, a munkahelyen se unatkozunk. Viszem amikorra sikerül egyeztetni, utána meg majd lesz valahogy.
Egy kicsit én meg mindig hamarabb viszem, ezzel csak az a baj, hogy március elején jár le... inkább tolni kellene az időpontot a tavasz felé, ahhoz viszont túl izgága vagyok
Pénteken voltam bent személyesen is, de nem volt kedvem végig várni egy tucatnyi embert. Hazajöttem, google, telefonszám keresés, majd próbálkozás. Nagy nehezen sikerült, erre fel rossz időpontra jelentem be. Hiába, ilyen az mikor másik havi beosztást böngész az ember.
Intézkedés már történt vizsga ügyben, de amilyen f@sz vagyok elnéztem a beosztást és rossz napra jelentettem be a motort. Olyan kedves volt az ügyintéző hölgy, hogy még útvonalengedélyt is küldött e-mailban. Hétfőn megint telefonálnom kell és kérni egy új időpontot.
Nagyon elmentél antimotoros irányba Zsolti! mi az hogy három hete közúti közlekedésre alkalmatlan a gép... gyorsan intézkedéseket hozni ez ügyben!
Az viszont jó hogy kikapcsolódtatok, nekünk a jövő hét vége lesz ilyen, ráadásul az Inazuma márkatalálkozón, már alig várom.
Egyébb említésre méltó dolog nem történt. Ja de! Fisi és Era ma meglátogattak minket
Jó estét Neked is!
Szerencsénkre olyan sebesen el is tüntek ahogy megjelentek.
Egyetlen szabad hétvégémen kicsit kikapcsolódtunk a családdal. Hajókáztunk a Tiszán, fagyiztunk, csavarogtunk. Nem régen értünk haza.
Halkan jegyzem meg a motoron már három hete nincs műszaki.
Jó estét Uraim!
Mi van veletek? Az elmúlt időszakban sajnos tapasztalhattuk, hogy a szellemi környezetszennyezés minket is elért, vagy hívhatnánk ezt a mai modern társadalom rákfenéjének is, ami szimbiózisban él a butasággal és a gátlástalansággal. Tudom azt is, hogy az egészséges értékrend ez ellen tehetetlen, esetleg a troll jelenség irányába mutatott közönnyel orvosolható, de ez a közöny ne egymás iránti legyen.
Ha sietek akkor én is a naggyal megyek! Nem szeretem ha előzgetnek. Viszont nézelődős bevásárlós bodzavirágszedős nem sietős motorberregéses menetnek jó!
Azért azt ne felejtsük el, hogy bármennyire is gazdaságosan üzemeltethető és praktikus, közel sem az a kategória ami miatt motorvezetői jogosítványt szereztünk. Második motornak, rövidebb távon ingázni tökéletes, de a nehéz vas terelgetése, a kanyarok varázsa, a látótér beszűkülése mind olyan "fűszer" ami nélkül a motorozás nem sokat ér...
Ha már sarkantyút kötöttünk akkor pengjen!
Gondolom nem utolsó szempont , hogy minden alkatrésze kapható. Német Koreai, vagy Kínai gyártásban. És az sem utolsó dolog, hogy beállok 45 km/ órára , és nem kell félnem, hogy bemérnek, és mehetek "tökön paszulyon keresztül" (ahogy Erdélyben mondanák). Legfeljebb a 30-as táblánál kell a gázt kissé visszaengedni.
A Szimó része volt sokáig az én életemnek is, alig múltam 10éves de már Apám púpos S50-es motorját nyúztam a földutakon... aztán eltelt 30év és még mindig azt látom hogy él és virul a konstrukció. Talán a Vespa után a Szimó következik a kismotorok népszerűségi listáján, darabszámot tekintve viszont magas vezet itt nálunk a fillérekből javítható Simson.
Nagyon bejátszik az, hogy a lakott területek a Balaton parton összeérnek. Nem lehet haladni, rengeteg a 40-es korlátozás. És mint tegnap is hosszú sorok vannak és ha az első 40-el sem halad, mert éppen keres valami házszámot, előzni pedig a szembejövök miatt nem lehet. A Simsonnak még az is előnye, hogy nem kell 260 kg, vagy 1 tonna vasat fékezni gyorsítani! De hogy ennyire , ezt nem hittem volna!
én is kicsit eltűntem, de azért vagyok meg olvasgatok.
Hétvégén voltam Bakonycsernyén, asszonkával elmentünk Zircre, hát szoknia kell még a hegyes-kanyargós részeket, mert tényleg lassan mentünk, úgy engedtük el az autókat is, de igaz most volt először saját motoron ilyen helyen. Visszafelé meg már egészen élvezte is :) Szombat hajnali 5:45kor indulnunk kellett vissza Pestre, mert diplomaosztója volt neki, aztán azután én egyből mentem tovább Bánkra, főnökünknél volt kertiparti. Hát arrafelé tuti hogy el fogok menni, mert irgalmatlan jó utak vannak, ráadásul ott a tó ahol le lehet hűtenie magát az embernek. Szóval tartalmas volt, főleg a szombat.
Ma viszont nem mertem motorral jönni mert 3kor mindenképp lépnem kell melóból , és múltkor a nagy viharnál megszívtam, mert fél3kor kezdett rá, és csak fél7kor tudtam lelépni innen a vihar miatt :) Szóval most kocsi, viszont pénteken pár kollégával megyünk vezetéstechnikai tréningre, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Az viszont jó hogy kikapcsolódtatok, nekünk a jövő hét vége lesz ilyen, ráadásul az Inazuma márkatalálkozón, már alig várom.
Egyébb említésre méltó dolog nem történt. Ja de! Fisi és Era ma meglátogattak minket
Szerencsénkre olyan sebesen el is tüntek ahogy megjelentek.
Egyetlen szabad hétvégémen kicsit kikapcsolódtunk a családdal. Hajókáztunk a Tiszán, fagyiztunk, csavarogtunk. Nem régen értünk haza.
Halkan jegyzem meg a motoron már három hete nincs műszaki.
Mi van veletek? Az elmúlt időszakban sajnos tapasztalhattuk, hogy a szellemi környezetszennyezés minket is elért, vagy hívhatnánk ezt a mai modern társadalom rákfenéjének is, ami szimbiózisban él a butasággal és a gátlástalansággal. Tudom azt is, hogy az egészséges értékrend ez ellen tehetetlen, esetleg a troll jelenség irányába mutatott közönnyel orvosolható, de ez a közöny ne egymás iránti legyen.
Meglátjuk, semmi konkrét nincs, ha megyünk előtte értesítelek. Köszi előre is!
Rendőr haver is ezt mondja aki dolgozik vele, nem vmi jól működnek! Adja Isten hogy így is maradjanak a dolgok!
Ha már sarkantyút kötöttünk akkor pengjen!