Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hol a vérben van az Inazuma talis galéria Lacikám?
Remélem hétvégére visszatér a jó idő, lenne egy kis bandázás a hegyekben
Jó estét Laci! Esett egész nap. a fene egye meg! De hagytuk hadd essen. Talán már holnap elhúzódik felétek!
Milyen idő van arrafelé Józsi? Bejött az előrejelzés?
Kymco fórum ahová érdemes benézned
Örülök, hogy ilyen szófogadó vagy!
Vigyázunk Józsi!
Én pld már meg is szabadítottam málháitól, ami a mellékelt képen látszik, és beálltam a garázsba.
Ha az ember valami jó dologba kerül, akkor csak úgy csattognak a percek. De ez van!
Ez már csak ilyen. Ha jól érzi magát az ember, repül az idő. Lehet szervezni, meg várni a következőt.
Szia Zsolt!
Jó volt, sokan voltunk, olyanok is akik már eladták a motort és másik van, de a szép emlékek miatt csatlakoztak. Egy baj van ezekkel a jól sikerült programokkal, hamar eltelik...
A péntek nagyon érdekesen jött össze. Az első 60km száraz volt, aztán Kenderest elérve szó szerint leszakadt az ég, félreálltam de akkor meg egy kamion brutálisan telibe vert bennünket a nyomvályús útnak köszönhetően. A túrát megelőzően nano-technológiás részletességgel tisztítottam meg a motort, merhogy ha mán márka találkozóra megy az ember fia akkor tudjon megjelenni is... ez a patika állapot másodperceken belül omlott össze és elérte a mocsári disznók szintjét. Szolnok után Kecskemét felé fordítottam, a kormányt, kicsit hosszabb de Pest helyett inkább a Kiskunsági Nemzeti Park területét választottam és Dunaújváros környékét. Matricát vettem így ebből a szempontból nyugodtan mehettem tökön paszúlyon keresztül. Változó esős néha derengő időben motoroztunk egészen Dunaföldvárig majd áthajtva a Dunán újra leszakadt az ég... egy Penny Market fedett kosártárolójában húztuk meg magunkat. A többiek már ott voltak, hívtak is menet közben, de nem vettem észre, 60km volt hátra és özönvíz... valaki viszont intézkedhetett mert hirtelen elzárták odafönt a csapot és elindulhattunk, sőt nemsoká száraz utat értünk. Szóval a 300km-ból kb.120 volt száraz. Aztán mire az ország mindegyik földrészének zamatát végigkóstoltam -pálinka formájában- addigra teljesen helyreállt a lelkem békessége
A Velencei-tó környéke aztán már csendes volt és úgy is maradt végig, sőt a hazaút is kellemes volt végig, se hideg se meleg, olyan igazi motoros
Helló Laci!
Jó kis hétvége lehetett. Láttam a képeket, kár, hogy nincs sok ebből a szép formájú motorból. Én dolgoztam ma is tegnap is, mondjuk 29.-e előtt nem is tudok motorozni.
Egészségetekre Laci! Én tegnap áztam el, de legalább nem izzadtam!
Zalában rendetlenkedett az idő, akkora sötét felhő volt, azt gondoltam elmossa a hegyet! Aztán szinte semmi csak annyi, hogy át kelljen öltöznöm!
Üdv Urak!
Egyben hazaértünk Krisztivel a 3napos Inazuma találkozóról. Jó volt a társaság és a helyszín is. Közel voltam hozzád Józsi mert a Velencei-tó mellett volt a szállás, de sajnos nem fért már bele hogy meglátogassalak, viszont nem is olyan soká megyek még arra
Képeket most nem sokat csináltam de aki ismerősöm a Facebook-on az láthat belőle néhányat.
Pénteken jól megáztunk odafelé, aztán magára talált az időjárás és szép idő volt Szombaton és Vasárnap is.
Haladás! Vigyázzatok ezekre a szép gépezetekre!
Nemcsak a Holdat , de kék, és vörös csillagot , a Szaturnusz gyűrűjét és a Jupitert a holdjaival , galaxisokat csillagködöket is tudunk látni. Ha tiszta az égbolt!
Olyankor gyertek, amikor tiszta az ég, és a Hold első negyed vagy sarló! hogy a súroló fény kihozza a felszzíni eltéréseket. Nekem nem nagy a távcsövem, csak 25 centis átmérőjű és 1,5 méter fókuszú , de amikor a kis-unokám belenézett 6 évesen , alig lehetett elhúzni onnan. Legnagyobb nagyításban kb a negyede fér bele. Szinte tapintható. De a naptávcsővel foltokat is tudunk nézni.
Jól érzékelted a mondandómat Józsi, a szabadsághoz munka kell, még ha nyüvi is az embert... az egészség pont emiatt a legfontosabb!
A csillagászat valahogy kimaradt az életemből, pedig nagyon érdekes dolog lehet, egy szép csillagboltos kukkerolás nekem is tetszene.
Adj Isten!

Ha egyszer eljutunk hozzád, meg kell mutatnod a holdat a távcsőben.
Még annyit, hogy ott néztem először 75 centiméter átmérőjű! távcsővel a Szaturnuszt. 25 x több fényt képes begyűjteni mint egy 25 centiméteres !
Jó egészséget a munkádhoz Laci! Egy alföldi ember számára szokatlan a nagy magasság, ahogy nekem a Hortobágy-i síkság, és az utak egyenes vonalvezetése. lőször Ausztriában voltam magas hegyen a Klagenfurton túl levő Dobratsch-on! 1800 méterig autóval mentünk, onnan gyalog a 2200 m magas csúcsra! A félelmetes, hogy a hegy egyik fele 80 fokos szögben megy lefelé, és csak a kopasz mészkőszikla látszik. Az első évben napsütés volt és le lehetett látni a mélybe, a következő évben a tetőig érő ködtől nem lehetett látni sokat. Az egyik kiült a szélére , alig tudtam lebeszélni hogy ne tegye, mert 2200 métert zuhanhat ha véletlenül leesik. De szépek a hegyek is és a sík puszta is.
Ajánlom figyelmetekbe ezt a filmet, különösen a 21. perctől amikor felérnek Biharország koronájára!
Nekem még mindig álomszerű hogy felmentem oda a Csühös hátán...

"A szabadság nem önmagától való, azt nem ajándékba kapjuk, azért minden egyes nap meg kell harcolnunk!`

Hazajárók: Bihar-hegység
Ásod már az alagutat Monte Krisztó?