Szia Zsolt!
Jó volt, sokan voltunk, olyanok is akik már eladták a motort és másik van, de a szép emlékek miatt csatlakoztak. Egy baj van ezekkel a jól sikerült programokkal, hamar eltelik...
A péntek nagyon érdekesen jött össze. Az első 60km száraz volt, aztán Kenderest elérve szó szerint leszakadt az ég, félreálltam de akkor meg egy kamion brutálisan telibe vert bennünket a nyomvályús útnak köszönhetően. A túrát megelőzően nano-technológiás részletességgel tisztítottam meg a motort, merhogy ha mán márka találkozóra megy az ember fia akkor tudjon megjelenni is... ez a patika állapot másodperceken belül omlott össze és elérte a mocsári disznók szintjét. Szolnok után Kecskemét felé fordítottam, a kormányt, kicsit hosszabb de Pest helyett inkább a Kiskunsági Nemzeti Park területét választottam és Dunaújváros környékét. Matricát vettem így ebből a szempontból nyugodtan mehettem tökön paszúlyon keresztül. Változó esős néha derengő időben motoroztunk egészen Dunaföldvárig majd áthajtva a Dunán újra leszakadt az ég... egy Penny Market fedett kosártárolójában húztuk meg magunkat. A többiek már ott voltak, hívtak is menet közben, de nem vettem észre, 60km volt hátra és özönvíz... valaki viszont intézkedhetett mert hirtelen elzárták odafönt a csapot és elindulhattunk, sőt nemsoká száraz utat értünk. Szóval a 300km-ból kb.120 volt száraz. Aztán mire az ország mindegyik földrészének zamatát végigkóstoltam -pálinka formájában- addigra teljesen helyreállt a lelkem békessége
A Velencei-tó környéke aztán már csendes volt és úgy is maradt végig, sőt a hazaút is kellemes volt végig, se hideg se meleg, olyan igazi motoros
Helló Laci!
Jó kis hétvége lehetett. Láttam a képeket, kár, hogy nincs sok ebből a szép formájú motorból. Én dolgoztam ma is tegnap is, mondjuk 29.-e előtt nem is tudok motorozni.
Egészségetekre Laci! Én tegnap áztam el, de legalább nem izzadtam!
Zalában rendetlenkedett az idő, akkora sötét felhő volt, azt gondoltam elmossa a hegyet! Aztán szinte semmi csak annyi, hogy át kelljen öltöznöm!
Üdv Urak!
Egyben hazaértünk Krisztivel a 3napos Inazuma találkozóról. Jó volt a társaság és a helyszín is. Közel voltam hozzád Józsi mert a Velencei-tó mellett volt a szállás, de sajnos nem fért már bele hogy meglátogassalak, viszont nem is olyan soká megyek még arra
Képeket most nem sokat csináltam de aki ismerősöm a Facebook-on az láthat belőle néhányat.
Pénteken jól megáztunk odafelé, aztán magára talált az időjárás és szép idő volt Szombaton és Vasárnap is.
Nemcsak a Holdat , de kék, és vörös csillagot , a Szaturnusz gyűrűjét és a Jupitert a holdjaival , galaxisokat csillagködöket is tudunk látni. Ha tiszta az égbolt!
Olyankor gyertek, amikor tiszta az ég, és a Hold első negyed vagy sarló! hogy a súroló fény kihozza a felszzíni eltéréseket. Nekem nem nagy a távcsövem, csak 25 centis átmérőjű és 1,5 méter fókuszú , de amikor a kis-unokám belenézett 6 évesen , alig lehetett elhúzni onnan. Legnagyobb nagyításban kb a negyede fér bele. Szinte tapintható. De a naptávcsővel foltokat is tudunk nézni.
Jól érzékelted a mondandómat Józsi, a szabadsághoz munka kell, még ha nyüvi is az embert... az egészség pont emiatt a legfontosabb!
A csillagászat valahogy kimaradt az életemből, pedig nagyon érdekes dolog lehet, egy szép csillagboltos kukkerolás nekem is tetszene.
Jó egészséget a munkádhoz Laci! Egy alföldi ember számára szokatlan a nagy magasság, ahogy nekem a Hortobágy-i síkság, és az utak egyenes vonalvezetése. lőször Ausztriában voltam magas hegyen a Klagenfurton túl levő Dobratsch-on! 1800 méterig autóval mentünk, onnan gyalog a 2200 m magas csúcsra! A félelmetes, hogy a hegy egyik fele 80 fokos szögben megy lefelé, és csak a kopasz mészkőszikla látszik. Az első évben napsütés volt és le lehetett látni a mélybe, a következő évben a tetőig érő ködtől nem lehetett látni sokat. Az egyik kiült a szélére , alig tudtam lebeszélni hogy ne tegye, mert 2200 métert zuhanhat ha véletlenül leesik. De szépek a hegyek is és a sík puszta is.
Ajánlom figyelmetekbe ezt a filmet, különösen a 21. perctől amikor felérnek Biharország koronájára!
Nekem még mindig álomszerű hogy felmentem oda a Csühös hátán...
"A szabadság nem önmagától való, azt nem ajándékba kapjuk, azért minden egyes nap meg kell harcolnunk!`
Én pld már meg is szabadítottam málháitól, ami a mellékelt képen látszik, és beálltam a garázsba.
Jó volt, sokan voltunk, olyanok is akik már eladták a motort és másik van, de a szép emlékek miatt csatlakoztak. Egy baj van ezekkel a jól sikerült programokkal, hamar eltelik...
A Velencei-tó környéke aztán már csendes volt és úgy is maradt végig, sőt a hazaút is kellemes volt végig, se hideg se meleg, olyan igazi motoros
Jó kis hétvége lehetett. Láttam a képeket, kár, hogy nincs sok ebből a szép formájú motorból. Én dolgoztam ma is tegnap is, mondjuk 29.-e előtt nem is tudok motorozni.
Zalában rendetlenkedett az idő, akkora sötét felhő volt, azt gondoltam elmossa a hegyet! Aztán szinte semmi csak annyi, hogy át kelljen öltöznöm!
Egyben hazaértünk Krisztivel a 3napos Inazuma találkozóról. Jó volt a társaság és a helyszín is. Közel voltam hozzád Józsi mert a Velencei-tó mellett volt a szállás, de sajnos nem fért már bele hogy meglátogassalak, viszont nem is olyan soká megyek még arra
Képeket most nem sokat csináltam de aki ismerősöm a Facebook-on az láthat belőle néhányat.
Pénteken jól megáztunk odafelé, aztán magára talált az időjárás és szép idő volt Szombaton és Vasárnap is.
A csillagászat valahogy kimaradt az életemből, pedig nagyon érdekes dolog lehet, egy szép csillagboltos kukkerolás nekem is tetszene.
Ha egyszer eljutunk hozzád, meg kell mutatnod a holdat a távcsőben.
Nekem még mindig álomszerű hogy felmentem oda a Csühös hátán...
"A szabadság nem önmagától való, azt nem ajándékba kapjuk, azért minden egyes nap meg kell harcolnunk!`
Hazajárók: Bihar-hegység