na igen, nekem is bilincs lett vlna az elképzelésem de nem volt a boltosnak, csak kicsik. Illetve AWAB lehet hogy lett volna, de nekem olyan kell amibe csavar megy bele, és akármilyen hosszú mehet. Ami a képen van az okéénak tűnik. Otthon találtam egy AWAB bilincset aminek pont jó a mérete, ez kb 5,5 cm átmérőjű.
Egyébként tegnap mentem vele 20-20 km-t és egyenlőre bírta a hilti szalag.
Elképzelhető de nem biztos, a Józsi videóján a blokk sem ugyanaz és a légszűrő utáni műanyag oldaldekni se, hondáéknál rengeteg féle típus létezett, voltak csak belpiacra gyártottak is.
Jó estét motorozósok! Tovaris lening , ahogy elnézem a fotódat az a kipufogó Honda rajta, csak azt nem értem, hogy hová lett a kettő + kipuffantó! Sok sikert és jó egészséget hozzá.
Az elképzelés jó Balázs, de szerintem nem elég időtálló, amit vettél az 6-os hilti szalag ami nem tudom menyire tolerálja a magas hőt, főleg 5.6-os keménységű 6-os csavarral lehúzva. Találtam itthon rozsdamentes bilincset, valami hasonló kellene neked, ebben 8.8-as a csavar is, ezt kajakból le lehet húzni, tutira nem lazul le. Valami hasonló kellene neked, mérd meg az összekötő cső átmérőjét és hátha találok rá valamit, ez amit most lefotóztam ~35mm-es átmérőt bír megfogni maximum, az neked kicsi lenne szerintem.
Köszönöm az információt! Már ez is nagy segítség.
Nem restaurált darab, de a kipufogó dobot leszámítva eredeti állapotúnak tűnik.
Lesz mit rendbe rakni rajta.
pénteken gyorsan csináltam a középsztenderhez valami féket, ami egyenlőre működik is, de azért nem jó neki ha teljes erőből felcsapódik a sztender. SZóval most úgy veszem le róla, hogy kicsit rálépek és én engedem fel. Sajna gyorsan meg akartam csinálni, mert pénteken megjöttek a csavarok meg perselyek és rugók a sztenderhez, ma meg kikaptam a karibt is megnézni hogy valahol fojtva van-e (egyébként nincs), és ehhez jól jött a sztender. Szóval a bilincses megoldást akartam, valami gumival a végén. Bilincs a barkácsboltban csak kicsi volt, úgyhogy vettem ilyen fémszalaog (nem tudom mi a pontos neve), és egy hosszú csavarrat fogtam jó erősre össze, így nem forog a kipufogócsövön. Volt otthon valami gumi ami valamilyen szekrényből maradhatott vissza, aminek van menete. Azt rácsavartam és ennyi.
az egy baromiszép motor, majd küldjél róla képet! Alkatrészben nem tudom mennyire tudunk segíteni, de másban biztosan.
Van itt ey srác (zöldi néven fut) aki valószínű tud szerezni alkatrészt innen: http://www.bike-parts-honda.co...
viszont kb olyan áron, ami itt van, természetesen átváltva. De gyorsabban jön neki mint ha magad rendelnéd, és a postaköltséget sem kell fizetni!
Valóban kissé öregecske, félek is tőle, de kedvelem a régi motorokat. Van pár keleti csodám .( Csepel, Izs 49 stb.)
Bízom benne, hogy nem kell 3 év a hazatolási határ átlépéséhez. ☺
Nem lesz az egy kissé öreg? Ezt azért mondom, mert az enyém most 31 éves, és éppen 3 évet túlóráztam rajta ahhoz, hogy elmerjek indulni vele a "hazatolási" távolságnál messzebb is!
Szia!
Ha a folyamat a végéhez ér és teljes valóságában rendelkezésre áll a gép akkor nagy valószínüséggel lesznek olyan dolgok amiben tudunk segíteni. Nem fiatal motor, viszont az a fajta ami ha vigyáznak rá akkor igazából kortalan. Típustársaid nem sokan lesznek, a Sevenfifty már egy kicsit modernebb reinkarnációja a 77-es CB-nek, de nincsenek akkora különbségek mint a tojás és a létra között.
Szóval csak bátran jelezd ha valami segítség kell, ha tudunk segítünk!
Folyamatban van egy Honda cb 750 Four (1977) vásárlása.
Márkatársat keresek, aki tapasztalattal rendelkezik a fenti típus karbantartásáról valamint tudna segíteni alkatrész beszerzésben.
Ezúton szeretnék kellemes húsvéti ünnepeket kívánni minden motorosnak! Motorozni ne menjetek ha nem muszáj, ma hajnalban is csaknem lefagytam, de holnap reggelre sem javul sokat az időjárás. Ráadásul nálunk az eső is eleredt Locsolás már meg van az ünnepi hangulat előidézésére.
Neked is Józsi!
Rajtam is több réteg ruha volt, de ahol bejutott a hideg szél ott hasogatott rendesen, két hete még megpirult a nyakam a szerelőkosárban, most meg...
Na de itt van május nemsoká
Jó egészséget Laci! Örülök, hogy azért valami csak sikerült! Én az aprókkal csak a piacon voltam, de majd megfagytam pedig nem is nagyon fújt éppen akkor.
Egyébként tegnap mentem vele 20-20 km-t és egyenlőre bírta a hilti szalag.