no legalább eggyel okosabb vagyok én is meg te is
Indítómotorba tavaly cseréltem szénkeféket, annak úgy kell pörögnie mint az Istencsapása! Olajcsere kb 2000-rel ezelőtt volt, akkor ment bele a Xado is. Mondjuk azóta töltögettem rá néha, hogy felmenjen maxra, nem tudom miért, de kicsit mintha enné. Akku a mai után valszeg egy kicsit lejjebb ment, de remélem a különbség alapján kiderül hogy szar az akksi. Már nagyon remélem hogy csak az a baja. De nem is tudom hogy mi más lehetne, mikor szombaton még mentem vele.
Szerintem cserés lesz, olcsó multimèterek nem sokat érnek, töltés során ne legyen 14,2V felett, a feszültségesés sem egyforma indítózáskor, függ az olajtól mennyire hideg és sürű, milyen állapotú az önindító, valamint az akku töltöttsége..
Este visszatérünk rá mert oktatáson vagyok és nem tudok írni is és a telefont csesztetni. Ja, memória kártya bajom van, ez is kiderült ma
no Józsi! Otthon van Deprez műszerem is szülőknél, de most csak az occó digitálisszal fogom tudni, az is elég arra hogy lássam nagyon leugrik-e a fesz. Karbik már fel vannak töltve, mármint tisztítás után volt para az hogy nem ment bele a benzin, azóta nyitott benzincsappal áll, ilyenkor elvileg be kéne indulnia egyből. Szóval remélem csak az akksi ment gajra, és egy újjal végre bele tudom idén tolni a 100000dik kilómétert, és akkor lesz egy nullkilóméteres mocim!
kb milyen értékeknek kell lennie egyébként gyújtás nélkül, gyújtással, és indítózásnál? Valami 13 volt, 12 volt, és 8-9 voltra emlékszem, de ezek csak ilyen kábé értékek, nem biztos hogy jól emlékszem :)
az a baj hogy töltéskor általában főzte....pedig a töltő átvált csepptöltésre amikor kész. Kb másfél hónapja töltöttem, azóta nem sokat használtam a motort, szombaton még rendesen indult (másodszorra...), de most kint van az udvaron a háznál ahol lakom, lehet hogy az éjszakai hideg megsínylette. 2011 év végén vettem az akksit, egy jó ideig nem is néztem a szintet, egyszer kétszer elég későn vettem észre hogy nagyon lement, valószínűleg az sem tett jót neki. A pukkanás viszont nem tudom mitől lehetett. Lehet hogy megszívta magát nagyon aztán az valahogy kipukkant hátul?
Hosszabb idejű és a névleges tizedétől is kevesebb amperral (mondjuk 1A) töltve adnék még neki egy esélyt, egy jobb minőségű akksi 4-5 évet ki kellene hogy bírjon ha viszont valamelyik cellák zárlatosak és főzi a savat akkor csere.
Szevasztok emberek!
Ma motorral akartam bejönni melóba, de nem indult! indítgattam, de semmi. Az 5dik után pukkant is egyet!
Az akksira gondolok hogy már kezd haldokolni, mivel akkor vettem amikor a motort, szóval ma rá is mérek, és ha tuti az a baj akkor holnap veszek egy újat...
Tartalmas kis motorozást tettél ma is. Szomorú látni, hogy pusztulnak el régi szebbnél szebb épületeink. Persze akad üdítő kivétel is, de ez csak ezerből egy, sajnos.
Igazából a rövid ismeretségünk alkalmával még be se tudtam mutatkozni a kutyusoknak, nem igazán voltak barátságos hangulatban Aztán mivel le volt zárva az út és a szántás vagy a halastó közül a visszautat ugyanazon az úton voltam kénytelen megtenni másodjára is találkoztam velük. Először meglepődtek és látszott hogy nem értik ez a hülye hogy nem tanult az előző üldözésból... újabb hajsza következett de szerencsére én voltam másodjára is a győztes
Jó estét urak!
Megvagyok én is, remek volt a mai nap, kicsi eső volt és a kutyák is megakartak enni de ettől függetlenül teljesen jól sikerült a terv! Mindent láttam amit akartam, hamarosan megmutatom a szokásos galéria formájában
Indítómotorba tavaly cseréltem szénkeféket, annak úgy kell pörögnie mint az Istencsapása! Olajcsere kb 2000-rel ezelőtt volt, akkor ment bele a Xado is. Mondjuk azóta töltögettem rá néha, hogy felmenjen maxra, nem tudom miért, de kicsit mintha enné. Akku a mai után valszeg egy kicsit lejjebb ment, de remélem a különbség alapján kiderül hogy szar az akksi. Már nagyon remélem hogy csak az a baja. De nem is tudom hogy mi más lehetne, mikor szombaton még mentem vele.
ezt akartam
Este visszatérünk rá mert oktatáson vagyok és nem tudok írni is és a telefont csesztetni. Ja, memória kártya bajom van, ez is kiderült ma
Ma motorral akartam bejönni melóba, de nem indult! indítgattam, de semmi. Az 5dik után pukkant is egyet!
Az akksira gondolok hogy már kezd haldokolni, mivel akkor vettem amikor a motort, szóval ma rá is mérek, és ha tuti az a baj akkor holnap veszek egy újat...
Vissza a múltba...
Megvagyok én is, remek volt a mai nap, kicsi eső volt és a kutyák is megakartak enni de ettől függetlenül teljesen jól sikerült a terv! Mindent láttam amit akartam, hamarosan megmutatom a szokásos galéria formájában