Helló Urak!
Ma, kihasználva a jó időt-nem motoroztam sajnos, hanem- csináltam a kis terroristánk házát. Mit ad isten pont nálam volt a fényképező és csináltam egy-két képet. Ezek az elkapott pillanatok nem teljesen tükrözik a valóságot és tényleg csak pillanatokig tartanak.
Tiszteletem Józsi!
Becsapós, mert csak a tartóváz alsó része cső, a többi vékonyabb keresztmetszetű gömbvas, alul is csak azért cső mert így tudtam megoldani az állítási lehetőséget. Csináltam másik szögből fotókat, bár nappal jobb lett volna mert a garázs fénye nem a legjobb fotózni, de talán így is látszik a lényeg.
Amúgy ennyire vékony csövet még én se hajlítottam hidegen.
Azért annyira nem egyszerű a dolog, főleg ha nincs is itt nálam a motor. Peti is először lehozta a dobozokat, szerencsére a középkonzolja Givi Monorack 3-as mint az enyém, aztán a motorunk váza is egyező így az én tartómról másoltam a méreteket. Viszont a középdoboza és az oldaldobozai is másabbak, ezért úgy csináltam a tartót hogy állítható legyen (1-es kép), szükség is volt rá a beállításnál amikor másodjára eljött. Még mindig lesz egy harmadik találkozás amikor a már teljesen kész tartót felszereljük, illetve az indexek elhelyezése miatt egy kis elektromos átalakításra is szükség van. Bárki is csinálja arra figyelj majd, hogy olyan dobozokat vegyél oldalra aminek platnija van, sokkal egyszerűbb azzal dolgozni. Ez sajna nem olyan volt, mindegyik kapcsolódó pont külön volt amiket még össze kellett méretezni, figyelve pl. a kipufogó magasságára és az utas elhelyezkedésére... szóval ez egy kicsit megnehezítette a feladatot. Az második képen látszik hogy összesen hány darabból áll össze, szóval kellett méregetni rendesen.
Köszönöm urak! Teljesen én csináltam, mint ahogy az enyémet is, annyi szerencsém volt hogy a 750-es és az 1,2-es váza ugyanaz, így másodjára nem kellett annyit tervezgetni mert az enyém adta az alapot. Egyszer kellett eljönnie Petinek amikor az oldaldobozokat hozzáméreteztem a középdobozához (neki másmilyen dobozai vannak), aztán már be tudtam fejezni a méretek alapján.
Na, hát csak érdemes téged provokálni
Én Szilvásváradon töltöttem a napot, autóval, és a végtelenbe nyúló értelmetlen tárgyalás közepette bánatosan néztem ki az ablakon: ennél én sokkal jobb időtöltést is tudnék.
De legalább neked sikerült, ennek örülök, egészségedre váljék!
Gratulálok a keresztszülőséghez! A mai nap tényleg tartalmasan telt, már korán reggel pörögtem, befejeztem Peti cimborám oldaldoboz konzolját és csak azután indultam el, azért is sötétedett rám. Hasonló az enyémhez csak annyival volt bonyolultabb, hogy nem platni van hozzá hanem két kis tartógomba alul és a zárnyelv felül, ráadásul egymástól függetlenül, ezeket kellett úgy összehozni hogy pontosan záródjon, ne legyen nehéz, de statikailag is bírja. Jól sikerült 3 kiló alatt van, kb olyan könnyű mint az enyém, pedig azon műanyag a platni. Holnap lefestem és teljesen kész.
Szia! Ha aktuális lesz akkor küldd el a levélcímedet email-ben, én pedig egy levélboritékban elküldöm a kis tasakokat, méretileg kb akkorák mint régebben a kis tejporos tasakok voltak.
hajlítási sugár kellene!